[音乐分享] 《美少女战士》精品音乐!!!可能有你揾唔到嘅歌哦~~!!!(基本更新完毕)

sukky_ou 发布于2009-9-21 22:41 9179 次浏览 87 位用户参与讨论   [复制分享主题]
彩虹V佐助 发表于 2009-9-24 13:15:44 | 显示全部楼层
好失望啊。。。。。音质差啊。。。。同原来我地有个D一样~~~~~7 ]4 e2 O7 |% u7 I$ N% v% `
# ?  Z# u9 A0 \: r% k
只不过人为甘放大左个码率~~: Y  ]  n( W5 x4 c0 k# {1 t& _* b% v
& b+ M4 c* x/ ]: Y

, W1 W( ^$ C* b9 z我的5星梦。。。
  C9 ^& \- ~" ~马桶帅哥 发表于 2009-9-24 08:01
$ q/ L" N: P* h6 x' o" N$ Y
好采我无你甘冲动。我就系怕下佐之后唔系我想要的版本。果然如我所料。哈哈~~

kenneth83 发表于 2009-9-24 20:57:24 | 显示全部楼层

sukky_ou 发表于 2009-9-24 21:18:03 | 显示全部楼层
本帖最后由 sukky_ou 于 2009-9-24 21:22 编辑 9 g8 G% a, F$ s) H/ d6 W$ D9 Q& D6 d
) {+ m3 P* T8 H
23# kevinchan
# M: o) \! W' x, P1 f
5 a3 T' h4 g/ c+ P, L* ?- Q3 c, J我都话过粤语果啲音质一般咖啦~~~我都话过我係转格式过嚟咖啦~~~我都话过我唔识咖啦~~) W3 y$ @, c& {, _
咁它又事实上係192位速嘛~~~~! \) R9 ]' W0 z. M1 B0 u' O
唔係你想要嘅,咁我都无办法鸟~~~~~真唔好意思啦~~~% q3 `1 l0 i+ a; `; H% i

4 N1 G) q1 V0 u9 o% L2 |3 }! P嗯嗯,我会喺个贴上注明一下咖啦~~~~

sukky_ou 发表于 2009-9-24 21:19:47 | 显示全部楼层
22# 马桶帅哥
' G. s$ @3 p6 I' E! M7 p, f+ \$ m
所以我决定唔加钱,即使上传啲歌真係好攰咖~~~~

马桶帅哥 发表于 2009-9-24 23:28:34 | 显示全部楼层
23# kevinchan
" D, K2 u+ N- O2 [! N
( D$ l8 ]* \1 ?1 `. \0 P我都话过粤语果啲音质一般咖啦~~~我都话过我係转格式过嚟咖啦~~~我都话过我唔识咖啦~~# q; R6 B2 z! A& M2 q0 c
咁它又事实上係192位速嘛~~~~
8 x8 s3 ?7 Y4 `5 T+ K" k唔係你想要嘅,咁我都无办法鸟~~~~~真唔好意思啦~~~) C: i8 A4 s7 y6 Y1 J3 |

+ T. H! B$ [& ~+ M嗯嗯,我会喺个贴上注 ...) y' @9 p/ M/ t# O* R9 \
sukky_ou 发表于 2009-9-24 21:18

* s0 a6 M: H$ U- a, s& b9 @( B: A/ g2 z2 l+ ~  g

. w0 d# s2 E+ `+ m' \& u唔系怪你,你都尽左力。, k  t9 j  X. {2 M% \( T* u0 r
$ X* `4 Q8 B( w: F' s. g
anyway  多谢你!!!

kevinchan 发表于 2009-9-25 08:45:57 | 显示全部楼层
22# 马桶帅哥  
+ R$ F7 ^" T+ X6 x5 m5 f
- j9 W' W8 y, {8 d  x- q所以我决定唔加钱,即使上传啲歌真係好攰咖~~~~
/ \. C# _; J9 ~6 Isukky_ou 发表于 2009-9-24 21:19
你终于明白上传有几辛苦咧

ykcheung 发表于 2009-9-25 16:54:13 | 显示全部楼层
呵呵,感謝樓主分享.

killerhk 发表于 2009-9-25 21:16:24 | 显示全部楼层
THnakyou~~~~~~~~~~~~~~~

sukky_ou 发表于 2009-9-25 21:41:43 | 显示全部楼层
7 f1 n' U5 \' z2 _
8 p+ O* k5 A- D; S) @30# kevinchan
, a$ N, L$ s0 N8 k7 V7 n* J% P5 \2 ]) k  X" M. q2 @+ a+ A" p0 i& Q
终于十分清楚咁深深咁明白喇~~~2 b$ P" C9 l2 p& r4 \
所以我决定过透下先,可能到十一假期再继续上传~~~嘻~~~
# J& z% \1 G* w( M9 ~) ^! i4 P而家睇,应该已经搞掂咗一半啦~~~~1 |& m: N3 H+ }: e: m0 i

netasa 发表于 2009-9-26 07:10:42 | 显示全部楼层
22# 马桶帅哥  1 ?9 z# ]/ q+ n- [& e7 {
; }3 P1 p6 q% y* [0 a" k8 M
所以我决定唔加钱,即使上传啲歌真係好攰咖~~~~
* c& R, p$ Q. G  ~sukky_ou 发表于 2009-9-24 21:19

. P$ ]9 n# \& k2 Z& R  F/ C1 U$ J2 U/ v* K
第一时间购贴,唔係为左下载。只係想支持一下!! 楼主努力。 不过有句话想讲,如果你某D歌係仲有碟存在的话,建议你用碟重新压制,保存格式选APE或者FLAC或者TTA,虽然某D旧嘅MP3播放不了,不过胜在无压缩损失到本嚟嘅质量(音质)。反正都係要上传到网上,点解唔传D好质量一D嘅呢!如果你不懂如何压,我可以教你,如果因为体积大或上传麻烦我可以帮你上传上网,IF你同意这一切都只因想留住以往的回忆。

sukky_ou 发表于 2009-9-26 10:21:07 | 显示全部楼层
34# netasa * p$ \' j/ l' t, |! T
多谢支持吖~~~~/ A9 l' E  J+ u2 y; l
其实我果D歌都是上网下载咖喳~~~唔系自己买碟咖~~~
  p) Z; U! l' Z+ d% n但由于种子少,所以我都下载左好耐先下载完喳~~~/ Q& G8 k# r7 C) A1 r1 ^4 T
所以你讲的果种方法,我谂我整唔到啦~~~

plsheeph 发表于 2009-9-26 16:51:06 | 显示全部楼层
1# sukky_ou
6 o: X& h: [8 e0 u$ F7 Q; x  u很好聽的歌啊!好欠沒有聽到了。