[新手问题] 啱嚟不久,有样嘢好唔明白~!

sukky_ou 发布于2009-8-30 18:04 1848 次浏览 11 位用户参与讨论   [复制分享主题]
粤漫社属下的“ucenter home”,应该是用户的个人空间吧?!
. ~7 d* z0 B/ t/ e/ J+ x. R/ s2 G里面亦有积分任务
6 d! w. u8 a, Z$ C2 h" K, p玩里面的游戏应该亦有积分, e: E; p% E' G  \
里面是模仿开心网而设计的" T; d. \% H' Z# c
; e+ W7 S7 n. ~: }3 t1 s
有一个好大的问题是:里面的积分是否与粤漫社论坛里面的积分相通?两者是否同步?
. \. Q: {# e  Z' b+ `1 S/ X& L7 Q2 k( d1 F! w. l8 E' Y" N* b
啱啱先用,又查唔到相关帮助,睇到我头到晕,希望有人可以帮我解答,谢谢~!

已有(11)人评论

嚣のЪ 发表于 2009-8-30 18:12:02 | 显示全部楼层
不同的~
' \" b" {" u3 n/ X% ^论坛是靠发帖积分
4 g1 ^& n3 _: X8 F* Y空间是靠发日志积分..
+ D( g. E, {  H* ~6 N当然2.者仲有好多途径啦

sukky_ou 发表于 2009-8-30 18:15:00 | 显示全部楼层
2# 嚣のЪ 咁即係话,空间积嘅分与论坛唔相通啊? 咁空间积分喺论坛上面都无咩所为啦?!

嚣のЪ 发表于 2009-8-30 18:18:48 | 显示全部楼层
2# 嚣のЪ  咁即係话,空间积嘅分与论坛唔相通啊? 咁空间积分喺论坛上面都无咩所为啦?!' O3 P( d, s9 d8 t
sukky_ou 发表于 2009-8-30 18:15
' K( w- S6 \& U- s
对也对也...!

Kiver 发表于 2009-8-30 20:15:41 | 显示全部楼层
2# 嚣のЪ  咁即係话,空间积嘅分与论坛唔相通啊? 咁空间积分喺论坛上面都无咩所为啦?!: ^, t8 `: h8 ?$ n; J2 {' @
sukky_ou 发表于 2009-8-30 18:15
* v. s, w/ s/ u, r5 }2 D

% s. ~/ ~0 x1 x个人空间的积分与论坛的积分系统是各自独立的`

kental 发表于 2009-8-30 20:22:08 | 显示全部楼层
赞成!事实的确系甘,我之前傻傻地以为系一样噶!点知体到改变先知无系!

fms2046 发表于 2009-9-1 00:29:54 | 显示全部楼层
我之前都以为系一样

aaron81 发表于 2009-9-2 14:04:32 | 显示全部楼层
哦,原来各自独立的~~

ConvoyChan 发表于 2009-9-9 15:43:17 | 显示全部楼层
冇研究过波。。。原来5同咖 算啦 个空间都5多用个

522641780 发表于 2009-12-14 18:55:27 | 显示全部楼层
积分归积分.星梦归星梦

Kuromi19 发表于 2009-12-14 22:00:52 | 显示全部楼层
有D咁既事?
+ N: g% v; x7 ^2 q1 X不过我都无乜点理过个空间

jiuhao 发表于 2009-12-18 15:47:23 | 显示全部楼层