[音乐分享] 《美少女战士》精品音乐!!!可能有你揾唔到嘅歌哦~~!!!(基本更新完毕)

sukky_ou 发布于2009-9-21 22:41 9192 次浏览 87 位用户参与讨论   [复制分享主题]
马桶帅哥 发表于 2009-9-23 10:27:48 | 显示全部楼层
4# 马桶帅哥  
) o  k, d. x) G) o* ]: F) X: x) k4 K$ t$ e
ER~~~~依个问题,我唔识啊~!
1 d/ z+ j+ k' S! k5 ^但是唔排除个别的歌可能音质唔系非常好,我自己听落~~~但都不会好差,我不知道你的标准是咩?6 g  k  `/ t$ \# \( H, {- y2 L
唔知啊~~
3 i, N5 m+ W5 @# n  R8 W但有部分是好唔错的~~!尤其是果D纯音乐~!或者是原版日文的,或者 ...
8 K- _$ n' |9 ]5 d- f/ h9 |2 vsukky_ou 发表于 2009-9-22 11:37

" E- r1 D# m3 k5 I
& q" U# W4 \$ n9 ?9 d+ s1 t  ?, d4 z& o$ w* O
好雷啊。。。。7 a2 [4 Y9 @6 N" ^. N1 k3 K) k5 ]0 t

9 M6 N) m' g6 Y- d' P
8 F( P! C- u+ d. @. y原版音乐纯音乐 梗系唔错啦,因为要活生生的原生大碟发行,网上周街有得下载。
0 N: R4 A$ J* T& E6 C4 y* B1 a
4 [9 R3 O% O+ B0 E7 J1 ^" g但系粤语版本就唔同了,出左个别几首,其他全部都系靠录影的,或者泄露版。当年的录制质量如何,就好难讲了。
' i$ k$ A/ Q$ v5 M  c+ B! d% e$ y& a/ N
你公布吓个几首粤语歌曲的质量吧,姐系大小,几M几M个D,明吗?

彩虹V佐助 发表于 2009-9-23 13:44:44 | 显示全部楼层
其实我都好想知道D音质如何的。我以前都有只美战的CD。不过搬佐家之后就唔知企边了

ninaomu 发表于 2009-9-23 21:34:56 | 显示全部楼层
粤语的几首不要以前的低音质版,我想要最清晰音质版

sukky_ou 发表于 2009-9-23 23:00:07 | 显示全部楼层
哎呀,贴上去真係几麻烦吓吖~~~好累吖~~~有种想加钱嘅冲动吖~~~~~~

sukky_ou 发表于 2009-9-23 23:00:53 | 显示全部楼层
仲有好多吖~~~而家先整理到第二辑……. |, `. ~0 O) L; S7 L, {
攰吖~~~

sukky_ou 发表于 2009-9-23 23:07:13 | 显示全部楼层
12# 小汐 $ {0 h# a" r- G, `- L
/ k- I2 X( A! d, e" Z9 d1 B
原因好简单,因为我留番个位准备贴未上传嘅歌用嘅~~~

sukky_ou 发表于 2009-9-23 23:13:39 | 显示全部楼层
15# ninaomu 9 \5 K4 G7 k! B6 r( a

. d: s, g3 q+ F0 [可能达不到高音质啵~~~
( K8 u* e9 r0 Y: Z) P1 B. V1 a, |
3 ?% T' c% K$ `8 ]
例如:风中许愿 美少女战士最后星光       5.65M  192kpbs( n7 d! ^' r) J5 Y
基本上都是依个大细和位速咁上下啰

sukky_ou 发表于 2009-9-23 23:14:14 | 显示全部楼层
13# 马桶帅哥
0 O, J: i1 J9 A+ |4 j! ^" ^) I  n! l: h' s4 U
例如:风中许愿 美少女战士最后星光       5.65M  192kpbs
# V, W0 `9 ~- N/ R基本上都是依个大细和位速咁上下啰

马桶帅哥 发表于 2009-9-24 07:55:38 | 显示全部楼层
13# 马桶帅哥  
- T/ ~6 M1 }% H' b; U3 q* G$ `8 D& W* S
例如:风中许愿 美少女战士最后星光       5.65M  192kpbs
/ g2 M3 l! H$ {  Z1 z  T4 `# A基本上都是依个大细和位速咁上下啰8 u: R# A' ^8 u, P
sukky_ou 发表于 2009-9-23 23:14
  L- {" f" }, A1 ^/ {, u

- S) O$ M4 G2 k( b# _+ E" K) v2 e0 T4 Y( ]: n3 E( c
好  多谢你!    呢首甘既质量我都未见过了~~

马桶帅哥 发表于 2009-9-24 08:01:16 | 显示全部楼层
好失望啊。。。。。音质差啊。。。。同原来我地有个D一样~~~~~
. J. ]1 W# M6 P- q9 G! L9 C9 \
3 }+ y; e/ }2 j6 G2 Q6 Q  f* G$ e$ S只不过人为甘放大左个码率~~0 s4 E$ L1 }  D1 Z% N) g0 `6 \5 p/ x. ^) o

6 D2 t; q5 {7 [/ b% @6 X: {$ ^# L) E$ U+ k- M7 z- k* _/ ^
我的5星梦。。。

kevinchan 发表于 2009-9-24 08:46:13 | 显示全部楼层
好失望啊。。。。。音质差啊。。。。同原来我地有个D一样~~~~~# g. F+ R; j1 R' A! E, e
: k/ h2 K" _" ^9 Z1 y. V
只不过人为甘放大左个码率~~
0 ^2 S; C, J. [; t2 n; U
( Z2 y3 e: s, M+ }9 X9 b
" y" C- Q! @5 R3 n3 @1 y5 y我的5星梦。。。
/ j' Z. z' o* z( A, }  _% E马桶帅哥 发表于 2009-9-24 08:01
算啦- -!5星梦啫!下次 带眼识“贴” 係啦,哈哈

小汐 发表于 2009-9-24 09:00:14 | 显示全部楼层
18# sukky_ou
* A# i' m* R4 B, W" T* h3 f( z2 O% a/ V$ R
哦!好,我等你啊,LZ。呵呵……