[迅雷快传] [MU](TVB-J2)棋靈王[更新第5集] by 笨.豪

bill203 发布于2009-8-15 17:04 6236 次浏览 75 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 bill203 于 2009-8-25 21:25 编辑 / h2 ^5 f" i& G8 v- _3 K+ V
3 b6 B- e1 l# Z2 J
【影片名称】:棋灵王
% h0 I9 R/ n5 G2 z4 F' F& }8 x【影片集数】:- r+ m* _" i/ @' {
【影片格式】:RMVB
1 w6 Z" u; @1 d$ ^! C% E1 c  i【语言字幕】:TVB-J2 粤语/繁体字幕
: a( B" ?9 Y' J  y7 t- X2 |$ G$ m9 ]【播放时间】:星期一~五 6:30pm
- d/ S( [$ }9 `/ x【录 影人】:笨.豪
+ C. }8 i  b$ M- C' F* ?& P6 z
+ z4 f6 i7 v0 }* t* m2 N 棋灵王01.JPG . z: a4 l( \4 T( F  V/ M, D# L* b
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

# t2 i; u, f( J1 p8 ]
9 x: N/ I% n* P
5 J( K* t; s9 w0 g9 V  k# M0 `

已有(75)人评论

肥仔 发表于 2009-8-15 18:21:05 | 显示全部楼层
沙发·~谢谢分享啊·~

alexhus 发表于 2009-8-15 18:48:53 | 显示全部楼层
嘻嘻,支持先。。。J2台版黑边有好似窗帘咁嘅嘢飘下飘下。。。

飘忽的她 发表于 2009-8-15 19:07:47 | 显示全部楼层
支持,不过比例好似怪怪哋

GavinDX 发表于 2009-8-15 19:15:18 | 显示全部楼层
点解画面比例扭曲晒嘅?变成4:3比例,系截图冇截好定系压制搞错参数?

alexhus 发表于 2009-8-15 19:52:38 | 显示全部楼层
点解画面比例扭曲晒嘅?变成4:3比例,系截图冇截好定系压制搞错参数?' B3 V( _; T+ b, {7 m' |
GavinDX 发表于 2009-8-15 19:15

" L7 S2 Q6 S4 t上传一个我嘅截图啦。。。
0 W: W2 h3 A: s  b) m/ t- ]2 M9 X$ k* B$ q+ {6 L+ K
01 永遠的對手[19-50-08].JPG

GavinDX 发表于 2009-8-15 19:56:05 | 显示全部楼层
上传一个我嘅截图啦。。。
4 ]5 }& c3 B( i- G, R( t3 h) L
+ J1 Y* ]% E/ @% C/ p0 }9 h118192
% p: H7 h/ j7 x  c1 P! t! Kalexhus 发表于 2009-8-15 19:52

9 Q. D& x/ v3 A4 n4 ~- @8 x7 g唔该晒,原来比例正常,咁就好,质量唔错,黑边方面我冇咩所谓,我觉得有黑边都唔错。

alexhus 发表于 2009-8-15 20:03:47 | 显示全部楼层
唔该晒,原来比例正常,咁就好,质量唔错,黑边方面我冇咩所谓,我觉得有黑边都唔错。
6 z. s$ {3 Q( R& [4 _2 q# a  tGavinDX 发表于 2009-8-15 19:56
  o" j) L1 s) r$ A) C, n
D黑边飘下飘下咁,都几好睇。。。不过我觉得冇合成版咁好,有缺失咗D情节。。。   G; Y& p9 H# N# O- G  k9 c, L! _

' s. ?+ K3 O* [" A3 R5 ^7 L' z/ v9 A$ h$ j8 j1 d3 z' g
游客,本帖隐藏的内容需要积分高于 555 才可浏览,您当前积分为 0

bill203 发表于 2009-8-15 20:08:34 | 显示全部楼层
不过我都系中意有黑边呢种16:9既版,将两边黑边cut左,好似好怪,有唔完整既感觉

GavinDX 发表于 2009-8-15 20:10:16 | 显示全部楼层
D黑边飘下飘下咁,都几好睇。。。不过我觉得冇合成版咁好,有缺失咗D情节。。。
; R! H+ W% v, C: [- n% D
* v  U, _! @+ x; a  _+ i; {alexhus 发表于 2009-8-15 20:03

( a1 e3 N+ O* z3 P5 ^; _缺失就冇办法啦,不过音质高过合成版喔,之前嘅合成版用嘅音频嘅音频源质量冇咁好,宜家全新录制嘅肯定好好多。

alexhus 发表于 2009-8-15 20:12:48 | 显示全部楼层
0 ^: @' Q; X( e! A' k/ A/ V5 l$ c
缺失就冇办法啦,不过音质高过合成版喔,之前嘅合成版用嘅音频嘅音频源质量冇咁好,宜家全新录制嘅肯定好好多。! g" a: C1 q+ Y5 Q8 d; h" P
GavinDX 发表于 2009-8-15 20:10

9 j7 e+ F% _& u0 J$ O听落又冇之前果D音质好啊。。。
; y( y6 G. I1 N; J* P
" l+ Q" I4 L# f5 z3 N/ ~& J你可以比较下。。。
! G7 y( S; N4 K4 K
游客,本帖隐藏的内容需要积分高于 555 才可浏览,您当前积分为 0

cps24 发表于 2009-8-15 20:22:53 | 显示全部楼层
画面有D问题