[网络应用] 有了mu,bt 还有用吗?

cai2008 发布于2009-7-26 11:30 4198 次浏览 50 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kwanyeung 发表于 2009-7-28 06:23:37 | 显示全部楼层
睇下你點諗啦。。。8 U1 M( }% \( U+ ?9 n

}+ t0 }4 A1 I1 b# wBT勝在發佈得快。但通常發佈者只做種10日。。10日不如上傳去MU好了XD . _% e+ A6 q" w4 G9 n8 E
而MU就保存期耐。。但有部份地區用唔到。。。; P8 ?3 ]! A/ d8 u

6 \2 N1 o( z; `% A/ d& z+ R$ g! M所以就擇最岩你果樣就得啦。。。

jmlee 发表于 2009-7-28 10:13:19 | 显示全部楼层
如果你话下载方式就还有JS和电驴,不是人人都可以用到的MU的,也不是人人用都快得!!

qq3494666 发表于 2009-7-28 16:27:42 | 显示全部楼层
公共BT的話也許有些舊資源沒用! [: c8 g) w4 [/ ?
不過PT(私有BT)就不同,比MU更有用

kevinchan 发表于 2009-7-28 16:44:50 | 显示全部楼层
PT对大水管就有用,下载的确超快,最弊大部分人都係小水管呢!MU资源绝对适合大众,而PT多数以高清电影为主,最起码中国目前係咁!讲下讲下变咗讲PT先- -!

mrdb 发表于 2009-7-28 20:41:34 | 显示全部楼层
宜家好少下bt。觉得好慢

bill203 发表于 2009-7-28 23:48:08 | 显示全部楼层
PT在国内根本就系小圈子的玩意,绝大部分人根本无可能体验得到

seasonow 发表于 2009-7-29 07:57:58 | 显示全部楼层
MU系米属于网盘类啊?如果系的话,你可以甘理解,如果用BT的人都走晒去用MU,甘MU必瘫到只死狗甘。而且网盘资源容易审查出不良资源,因为文件放洒系D服务器上面清查容易。甘18X之类的资源米更加难下咯。而且跨地区的话,往往网盘都好难达到一个满意速度,但系BT就好得多啦,只要该地区有一个DOWN好,本地区下紧尼个种子的人就可以一下子大批量出种。

kevinchan 发表于 2009-7-29 08:19:19 | 显示全部楼层
点讲都好,第一批资源点都係BT发布比MU快,最衰依家越嚟越少人下完会自觉做种,而MU作为后期分流资源亦都非常有作用,所以就要睇用途咯

seasonow 发表于 2009-7-29 15:34:59 | 显示全部楼层
其实我都系推荐用emule分享比较理想,可惜国内的emule氛围唔系太好。

kevinchan 发表于 2009-7-29 16:27:53 | 显示全部楼层
其实我都系推荐用emule分享比较理想,可惜国内的emule氛围唔系太好。
6 L4 L* `. O& q; Gseasonow 发表于 2009-7-29 15:34
下载热门资源都唔错..冷门嘅同BT一样,无资源- -!我日日都开住emule,分享嘛

mrdb 发表于 2009-7-29 16:36:14 | 显示全部楼层
虽然我下mu只有60k,但都比死种快的多……

cps24 发表于 2009-7-30 16:30:25 | 显示全部楼层
bt同mu各有各好