[每日闲聊] 大暑~~~

熊猫仔 发布于2009-7-23 12:34 926 次浏览 15 位用户参与讨论   [复制分享主题]
唔知大家有无发现,今日喺24节气嘅大暑~~~- F9 [. q% ?. c4 T) e& @3 w' @* O: c
( E4 |' E/ T$ v0 A* e
今朝仲落左场大雨添!
4 l* d9 X: e6 m( `2 b好在今日休息,
' F6 X1 q! ~6 l& M- I唔喺实淋到变落汤熊猫。。。
( k8 O0 N+ h9 E8 V9 Z) m俗语话:大暑凉,秋后热!& w$ P9 Z, m9 x- r
今日都唔算热,7 W$ G4 S: z. F: [% p- u# O
秋天可能就热到飞起啦3 }1 m6 V8 O/ I( V  S# Z
又喺一年暖冬...
' d+ M4 W4 ^3 w" Z* B0 d厄尔尼诺现象。。。
# d/ G8 o6 S* f6 x9 b" v% X7 E1 T1 H; k# D: k( ^1 I
今日,7.23
! t; ?/ g- z! c( d) q( i1 S& V适逢大暑," }  M& c; n- y1 _- J: W  D# N
适逢横渡珠江,# F) r- I6 E1 K5 U2 c9 p
适逢我休息,
6 u! T7 b' l0 e9 @) K
: M9 B% X3 H* j于是!我都要凑下热闹~
4 W9 u- h/ \0 k3 J% n去swimming poor 及下plmm~~~

相关帖子

已有(15)人评论

天使之风 发表于 2009-7-23 12:50:06 | 显示全部楼层
俗语话:大暑凉,秋后热!/ c( x# k8 o4 l& f% b5 [* I+ r$ r

2 d3 }) y9 b# z: n又长见识了·~~{:5_325:}

kevinchan 发表于 2009-7-23 13:02:28 | 显示全部楼层
的确唔算热,小暑嗰日就热咯,真係不得了!呢D时候去游泳就最好啦,不过我就无打算去喔

rtcarter 发表于 2009-7-23 14:34:47 | 显示全部楼层
今日都吾算热啦......我还能打球哈哈

stayhome 发表于 2009-7-23 15:36:19 | 显示全部楼层
今日好凉爽~ * M# `" e, H0 B0 E3 M7 p# |/ Z7 b
Ps:空调下

mrdb 发表于 2009-7-23 16:02:48 | 显示全部楼层
大暑快乐……

masato 发表于 2009-7-23 17:44:01 | 显示全部楼层
天气一时雨一时日 很难受

hotcool2 发表于 2009-7-23 20:07:46 | 显示全部楼层
没什么不同啊~~~~~~~~一样这么热

ninaomu 发表于 2009-7-23 22:03:59 | 显示全部楼层
日日空调环境下开工,就嚟得空调病了。。。

熊猫仔 发表于 2009-7-23 22:15:42 | 显示全部楼层
日日空调环境下开工,就嚟得空调病了。。。+ l% c) D0 u  h# E* s) D+ S7 Q
ninaomu 发表于 2009-7-23 22:03

0 W' |* B2 \: D6 e) f, v9 x
( j7 I3 G- {6 b0 n记得着多件衫啊~~~

kwanyeung 发表于 2009-7-24 06:24:07 | 显示全部楼层
加拿大依邊成日落雨呢。。

kevinchan 发表于 2009-7-24 08:44:46 | 显示全部楼层
落雨好,空气清新

12下一页