[动漫百科] 评析喜欢的几个粤语配音员及其作品

东方快意 发布于2009-7-3 23:12 4748 次浏览 55 位用户参与讨论   [复制分享主题]
东方快意 发表于 2009-7-19 19:07:33 | 显示全部楼层
悟饭裹个配音员系米唔做了
0 Q+ V& B$ Y4 s. o! `
7 d  }0 U% J1 u: h: K因为睇翻百变小樱magic咔
8 @! N. X5 Y- Q, Y  s- B; \- O/ o% _9 m
佢配过一段时间裹个班主任之后就换阿so配了; H& S5 Q! m% q- I8 F2 K
kamui 发表于 2009-7-19 12:35

( Q- d* M; u/ w, ~3 u' u- }+ b: H9 _2 j. @1 f# X$ _" X
何国星啊嘛,成日出演点勇者动画嘅,系退左行了

sakura3 发表于 2009-7-20 10:05:32 | 显示全部楼层
《金田一少年事件薄》的剑持警部嘎配音员: k$ E! r. b9 Z& [
是成龙的专属配音员:邓荣!!

lxyboy 发表于 2009-7-23 15:31:37 | 显示全部楼层
现时好少粤语声优!!!

gap神 发表于 2009-7-24 09:48:30 | 显示全部楼层
我想知配 踢出我天地哥個主角個人叫咩名?  T7 l* F9 @6 Y6 G2 Q
同時都係配獵人ge你昂你奧

东方快意 发表于 2009-7-24 20:46:36 | 显示全部楼层
我想知配 踢出我天地哥個主角個人叫咩名?
% R- B- j2 w$ G8 }$ y同時都係配獵人ge你昂你奧
: L! W/ M! t) Ogap神 发表于 2009-7-24 09:48

/ c$ P% [; w3 r  Z' }5 \$ v( Y9 E
" f/ k% h# a$ a  q! Z1 c+ S唔好意思,我都无睇过,有兴趣可以去http://www.hkvcas.org/hkdub/hkdub.htm查吓。/ P  m1 l: @- z! ?$ @2 g- l* \) e8 y
仲有,我估我同你中意嘅动画可能差距好大,我记得我细个果阵都好憎你头像嘅果个动画人物。

0destiny 发表于 2009-7-24 20:51:40 | 显示全部楼层
第一次认识距地

pj2970710 发表于 2009-7-27 12:30:24 | 显示全部楼层
keroro军曹入面 Tamama同摩亚既配音真系好甜

suend 发表于 2009-8-1 02:48:01 | 显示全部楼层
Good info!