[Tora.to] 【JS分流】 (懷舊)(ATV本港台) 同班同學II Azuki-chan (1997 - 1998 共7集) AVI

venuschen 发布于2009-6-18 20:29 5031 次浏览 44 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 venuschen 于 2009-6-20 15:59 编辑 * l; I7 a# p  E' I4 K! x

2 {1 d( g3 _7 c6 O, M  N2 Z非常感激原创者popgomouse7 n# w* X/ e" w# \3 T

# Z% j4 c- Z& L% E* ~
希望有呢套動畫既朋友可以分享出來
/ B% O% H5 j( C5 {. v

+ N' O% I& t$ |$ i8 O% e0 N0 F: [  p- ]% b! t2 ], g7 B7 J
JS永久保存
0 k  G% N0 Z! d5 X/ e, o0 Q1 O5 ]: u$ V
【影片名稱】:同班同學II
6 T) a1 T2 Z5 `; Q- w6 f【影片格式】:avi (xvid), g+ Y/ \7 l8 V
【語言字幕】:粵語 / 無字幕- ?+ Q+ h% @3 {6 s6 e; h

7 H$ I# w3 u9 P  \6 ?不定期更新
5 W, l6 j- ~# b6 j* h- F9 J6 ]2 S8 E- w" I& ~: D* k
現在找到兩盒帶若20零集。當年應該錄了四至五盒帶,不過要在雜物堆搵… 就這兩盒帶頂住癮先。 另外,集數一定唔齊。& @2 P' [+ w& |9 c

8 ?0 `  }3 o- }, |8 b% H7 f' f現在壓了七集,解像度 352x288,跟着其他本來錄了640x480,但有interlace artifacts問題,唔識解決,遲些可能都係放352x288便算… 話唔定有人可以做合成 (hint hint undefined)
0 n$ e2 m" P3 {4 ~6 [
1 t+ S" v0 R0 b2 I7 t% o1 E/ Z另付原唱single,320kbps mp3
7 Y7 E1 t2 t; _+ c; b2 ~8 K. ?$ a3 E; m7 X0 M0 m5 O
由於係天線問題,有些視訊甚差,請見諒。9 F% N- t( p$ U0 K9 L7 t& x0 S! _8 L

' Z% @& G  j# B. `
1 T# V( g" A# h: J$ J( y
% a& ]9 d4 b& E7 f
' y; m5 u9 z6 c6 k0 ?* ~8 L" V4 a2 ?* A( b/ j

: n, j! g/ `" q# ^' W" u5 `; n. v7 y  ]3 I1 ?% j
内有:% a5 D$ }9 u/ K' u0 x8 q( l4 p

$ O" L3 j8 G1 w同班同學II (971207 352x288 t10) 泳池大騷動
8 Z) l0 a' A) H8 w# G8 W' J( O/ ]$ t. O
同班同學II (971213 352x288 t11) 勇之助要去相睇呀0 [2 n5 w- ?4 q1 h$ `" K- m
$ q5 C8 D/ o9 E3 v7 a' o) U8 g/ m, t5 L- {0 `# E
同班同學II (971214 352x288 t12) 隻雞走咗出嚟呀7 f) l$ O) G7 ^

& t. G7 [2 H& u% A同班同學II (971220 352x288 t13) 我真正嘅情敵出現& [4 y) U7 |& h& Q2 q  t) l, q6 H2 h- P" z/ `

% ~/ b+ o- ]5 G) X同班同學II (971221 352x288 t14) 求救電話+ }3 q3 M/ k3 D8 G
8 ~- \' p( ]' U' f; x8 z4 [- b( `( r8 G, m# Z* q# x
同班同學II (971228 352x288 t15) 暑假壓軸禮物
& \' {  D; [) N# H9 j  e9 t% m. K5 }% F
同班同學II (980103 352x288 t16) 班長爭奪戰
# f1 |" M4 x5 K$ {4 D: _% x1 P& b5 m) Y9 K0 Y$ Q! e

; h3 t4 f# K; u7 a# G% K! z! R+ E" l% Z

+ }5 Q( ?5 j0 |1 S6 Z1 \, y+ p1 M/ S6 q) B3 ?
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

评分

tandong + 15 + 80 + 2 我很赞同

已有(44)人评论

雙皮奶 发表于 2009-6-18 20:40:32 | 显示全部楼层
抢个沙发~再说

freedom246 发表于 2009-6-18 20:49:55 | 显示全部楼层
有意思,有网盘下好极啦,下BT到而家都未下得完……

Xoun 发表于 2009-6-18 23:17:52 | 显示全部楼层
咁稀有嘅动画唔可以错过..压制嘅时候希望把音频质量调高一点(当然最好梗系无损提取啦,以备那些有片源的朋友做合成嘛),至于视频喔.反正以前录嘅质量都唔太好,压得太大又反而觉得浪费容量...不过最后都系由ven姐你自己渣主意的!点都无限量支持嘅

fsice168 发表于 2009-6-18 23:45:50 | 显示全部楼层
老板,你知知呢出动画我揾咗成5年都有了. 首先我要多谢你屋企个士多房,多谢TVB,多谢ATV,多谢CCTV....
0 ]7 u+ H/ w( C% r5 W8 L/ W1 {# R
% y/ H, h! b" v1 Q1 G/ w6 s废话唔讲,讲讲我嘅心声,曾几何时我睇到paipai有1-2季买,可惜,就系慢咗几拍,比人买咗,衰在卖裹个都系我呢- _: {- m; s. H& V0 F8 M% z

( Z* Q0 u7 f0 H' ^- E: Y! ?* M) [度嘅人,就咁搞到我唔开心咗成个月.E+,楼主你就好似救命恩人咁打救咗我一命.我讲一万个多谢 !!
6 g" s- n" g2 X3 A8 }0 V: r
+ H+ L9 B: U- V4 q5 i! C" h8 qPS:貌似系其它网站都好似见过楼主发过帖哦? 系咪真嘅。?

airuku 发表于 2009-6-18 23:46:09 | 显示全部楼层
謝謝喔~~~
  N4 f7 |6 ?; M% V& C# m0 |只要不是MU 就可以下載喇...哈哈~~~

ninaomu 发表于 2009-6-18 23:54:53 | 显示全部楼层
感谢分流~~~~~~

venuschen 发表于 2009-6-19 00:05:04 | 显示全部楼层
唔知大家想吾想睇国语版既《同班同学》?
& T! @% {5 I2 {国语版既《同班同学》我有52集(VCD版,DAT格式),如果大家有兴趣的话,
$ d! `$ B9 X. m8 k& O我可以上载,我想传到MU,不过传极都传唔到,希望大家教下我点样成功上传至MU

天使之风 发表于 2009-6-19 00:20:32 | 显示全部楼层
哟西。.. 传到网盘了。。。

fsice168 发表于 2009-6-19 00:20:59 | 显示全部楼层
唔知大家想吾想睇国语版既《同班同学》?
7 M# _2 }& \1 l. c% k0 g国语版既《同班同学》我有52集(VCD版,DAT格式),如果大家有兴趣的话,5 B9 V5 B" _- |4 q) s+ @
我可以上载,我想传到MU,不过传极都传唔到,希望大家教下我点样成功上传至MU, A; ?: w2 v( a* P5 v, i( M! C
venuschen 发表于 2009-6-19 00:05
9 }- {* S# p6 |+ W! A# L
5 o2 e* @0 S( U6 K  G$ ~9 f* J: c
一系你加我QQ,传俾我我再传网盘咯
+ j9 w* L6 E& B) F! C  O( w) E2 Z& P  d! R! x
我呢度100M光纤线路,我有纳米,RF盘嘅永久保存权限.
4 Z& z3 T2 B8 N) t, ]! J
: g* i+ i' U1 I2 a6 `; c不过始终觉得,国语版唔粤语版咁好咯,因为ATV 嘅配音听惯咗,可以勾起我好多好多美好嘅回忆。+ ~. F6 e0 v. q* E' z+ X2 m- n

5 L6 L+ S6 W1 P  D2 [; c$ \( a如果你觉得可以的话,请加Q:54131979详谈.
8 z% e. r  t, `6 ]: S$ t% l- V+ x# ~" Y$ n$ ?* f
真系唔知点多谢你嘞...7集,都好过无啊  

huang 发表于 2009-6-19 00:35:45 | 显示全部楼层
纳米无视,RF无视,只要MU,

venuschen 发表于 2009-6-19 03:36:09 | 显示全部楼层
咁稀有嘅动画唔可以错过..压制嘅时候希望把音频质量调高一点(当然最好梗系无损提取啦,以备那些有片源的朋友做合成嘛),至于视频喔.反正以前录嘅质量都唔太好,压得太大又反而觉得浪费容量...不过最后都系由ven姐你自己 ...1 G: H$ R+ J4 b6 `) X* ?7 y5 G
Xoun 发表于 2009-6-18 23:17
0 W2 b, Z6 w" o% a5 |2 Y0 Z
3 |, i: G2 S- N
ATV粤语版唔系我压制既,我见大家用BT下载得甘辛苦,所以上传至JS( e6 S" b5 [6 E; C# c0 J

/ x* e9 N5 G# g  o' i# q$ b未来几日我会同大家分享我手上有既52集国语版同班同学VCD,敬请留意

1234下一页