[每日闲聊] 电信推最高网速家庭宽带 10M包年3588元

xiaojim 发布于2009-6-12 19:40 1852 次浏览 36 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2009-6-13 11:01:05 | 显示全部楼层
我呢度电信话系属于工业区无得装4M,只装2M仲要160元/月,仲要无得包年........分明稳笨....但系唔报又无得上网

平常心 发表于 2009-6-13 11:49:51 | 显示全部楼层
加拿大才貴。中國已經算好。不過香港最平。
; L+ q; R: x5 Akwanyeung 发表于 2009-6-13 07:41

: g% Q" X6 p+ w7 f' t6 b$ }5 \0 Q0 H0 _9 [) y" l8 A

: o1 P: u; H) R" u' D3 N记得同收入挂钩,我现在149一个月。E9套餐。{:5_339:}

jimmylong 发表于 2009-6-13 12:22:05 | 显示全部楼层
我用紧1980 2M 16个月,装左之后先知道原来5月前有2180 3M 16个月 包电视盒,惨啊,亏晒

Laputa81 发表于 2009-6-13 15:31:56 | 显示全部楼层
我屋企喱头2M都要130/月~~~  C, w" d- R1 q3 |5 U- C
10M??' B' h: j4 L: Q! M
不敢想象```````
: Z, T+ v% v  ]5 s$ Y2 D( c% W. u' ^( G) h
电信都喺贵啦~~~
) W4 C! x4 \! b3 U俾电信计过嘅唔会si错人~~~

平常心 发表于 2009-6-14 01:11:13 | 显示全部楼层
虫断佢玩晒佢大晒佢掌管一切。{:5_339:}

Xoun 发表于 2009-6-14 14:04:54 | 显示全部楼层
贵左咁多.米话上传速度同埋1M 2M 4M一样系啦..哈哈

唔知 发表于 2009-6-14 14:10:11 | 显示全部楼层
2 @7 P( L& r' F! r6 f' wXoun 发表于 2009-6-14 14:04
3 X* r% Z& r2 m+ ]' x; t

. W: L$ X* l+ f) q0 r如果上传一样的话...揾鬼装咯...

平常心 发表于 2009-6-14 16:13:14 | 显示全部楼层
吾好以为光纤就快多,在国内所谓理论速度?到你上当时就用得,好似我现在4M咁,上行128K/S实为50K/S,下载512K/S实为100--230K/S。多为120K/S,总之就系吾关电信事,理论达到就系理论,我同电信交锋6年有多,关键理论大于实际,收费等同理论,速度等同收费,总结就系收十足钱提供八份之一服务。{:5_339:}

ninaomu 发表于 2009-6-15 22:34:51 | 显示全部楼层
4M都要280/月
5 W/ ?) _+ O2 ?* D9 b0 {2 n0 Q真系好抢啊1 B2 p$ \8 R4 x/ m" s- T
, r- u! H9 I* `
依家我地138/月4M我都嫌贵到鬼甘% y6 k" q# n! V0 J3 w

. Y" e8 R7 }, W4 H几时可以68/月4M啊~~~
5 M3 L9 r. y# X+ a+ i2 UKiver 发表于 2009-6-12 19:49

8 t1 u( C$ A7 Q- a4 _你包年吗?
0 T: \7 E& e8 \7 Z. [咁我包月百三两M咪应该去自杀?

ninaomu 发表于 2009-6-15 22:37:17 | 显示全部楼层
贵啊,一年都成吾到咁多钱!
6 b; e+ R7 P& k- @5 {tandong 发表于 2009-6-12 19:50
, F7 G+ ?, j$ }* Q+ x
我觉得如果广州喺哩个价格就抵噶了,分摊落嚟300蚊/月就有平均1M下载速度

ninaomu 发表于 2009-6-15 22:40:44 | 显示全部楼层
7 e! ^& x. W5 I" ^; ^Xoun 发表于 2009-6-14 14:04
+ n, Z$ [* w- z
真喺想上下行都极速嘅唯有住豪宅铺光纤咯

唔知 发表于 2009-6-15 22:53:30 | 显示全部楼层
吾好以为光纤就快多,在国内所谓理论速度?到你上当时就用得,好似我现在4M咁,上行128K/S实为50K/S,下载512K/S实为100--230K/S。多为120K/S,总之就系吾关电信事,理论达到就系理论,我同电信交锋6年有多,关键理论 ...2 }; Y2 t! ?8 T& @! q: g
平常心 发表于 2009-6-14 16:13

3 p0 s3 J  A- e+ G$ q% E7 _8 \8 b+ M" k/ |8 j. _+ a
唔关电信事关啥事?
3 S: O+ P: a" b% v7 ?% k如你所说4M上行只有50K,下行只有120K的话..我谂你应该俾人呃左.
: l" \3 R9 R: c0 ^+ M% M4 _或者信号去到你家很差.