[动漫讨论] 點解70集之後的《网球王子》無人錄???

達茲 发布于2009-6-3 18:02 1605 次浏览 26 位用户参与讨论   [复制分享主题]
ngyan1600 发表于 2009-6-7 20:40:28 | 显示全部楼层
嗯!ATV的配音真是有点令人难以接受- j9 h' G9 M9 [; z, y* U
雪比 发表于 2009-6-6 11:05

5 h& N" d! `0 p1 u又唔係atv自己配--唔好話atv配得難聽啦....atv早期自己配既動畫好正,例如入樽,q太郎,鬼太郎(90~92年期間就係atv配的),地獄老師等等都係atv得意作0 h0 D) j4 h$ J; {( [- b1 l
而家atv全部都係買配音,係出面既代理買番黎所以水準不一,唔可以怪atv,係要怪atv既就怪佢無錢自己配!

ngyan1600 发表于 2009-6-7 20:41:26 | 显示全部楼层
一大堆都是男仔,女仔基本上就只有个3个,而且的男仔之间总有点“特好”的关系,点会不给人话是BL阿!4 @' R- e9 q4 X9 n

+ A! a. P/ j& b( ~' R5 u
; q& e" C9 \4 A2 @, ?3 r我看过日语版的,ATV粤语版就看过小小啦!' G2 U7 P0 ^4 D( n
雪比 发表于 2009-6-6 11:03
4 g6 J& |3 `; G! }/ n
呢個唔係問題,最緊要中意睇套片既ja,但係配音問題就大喇..太難聽,不如聽日文睇字幕

ngyan1600 发表于 2009-6-7 20:45:22 | 显示全部楼层
唔怪得之一D都唔好睇啦
) r: B2 R8 }, R# Bj95101 发表于 2009-6-7 13:00

, E3 ?) `8 O" x4 t" u+ G$ g& A抄好小野ja,抄既係,大家都係玩迷你四驅車,就係咁多,劇情,設定無一相同- U* H- ^  `7 G
車體設定更加係唔同,爆走就係架架車既底盤一樣,戰龍既車,部部底盤都有唔同的,更加有分寬底盤,x底盤,算係近年大陸較好既作品了(始終係玩具廠自己投資製作,係好好多)