[动漫百科] ANIMAX的犬夜叉和花冠之泪突然有粤语??

達茲 发布于2010-5-20 20:41 1563 次浏览 11 位用户参与讨论   [复制分享主题]
今天突然看到ANIMAX的犬夜叉和花冠之泪有粤语,
& g. `) }; e6 e7 Z6 h
+ E$ s  a" W& G! r( t配得都唔錯,犬夜叉是由張振聲配的。。。  R% s- c8 k! g; j3 z9 e! H

: x+ p$ N2 [' q# c1 v) U4 |2 F* q但因為之前唔知,所以睇少好多集,唔知有無人有錄??

已有(11)人评论

saki 发表于 2010-5-20 21:00:50 | 显示全部楼层
咩黎噶?ANIMAX?

kevinchan 发表于 2010-5-20 21:27:58 | 显示全部楼层
咩黎噶?ANIMAX?
8 j4 b& t5 }7 _& A2 Psaki 发表于 2010-5-20 21:00
animax係电视台,全世界好多地方都有,仲有唔同嘅语种

漫步雲端 发表于 2010-5-20 21:30:37 | 显示全部楼层
AN播犬夜叉粤语?可惜没人录.....: P0 a1 }% E7 @+ q& b4 B
8 M7 l" w8 y7 J' u: Q+ t
请问犬夜叉现在播第几多集?

基拉杰特 发表于 2010-5-20 21:45:43 | 显示全部楼层
现在才知道!我觉得animax配的粤语有的挺好的!例如死神,个人觉得比J2配得好!

kental 发表于 2010-5-20 21:52:03 | 显示全部楼层
ANIMAX配噶粤语的确系几唔错噶,可惜的是没有配岩我想要噶动画者!

saki 发表于 2010-5-20 22:27:02 | 显示全部楼层
回复 3# kevinchan
0 J& o# f. ?8 V" }3 e4 @9 c
( o5 N) C( ]9 _" C  K# j
- r* |& P5 O5 m( j: _    哦哦~增长见识了~中意犬夜叉,5知粤语点噶呢~

ngyan1600 发表于 2010-5-20 23:33:54 | 显示全部楼层
....我都唔知小犬轉左有粵語..唔係我就幫錄啦.....等再重播先啦...

kwanyeung 发表于 2010-5-21 02:47:49 | 显示全部楼层
花冠之淚一早有人話播粵語。冇人錄咁解姐。。( L9 M8 G6 _: H8 I

2 I4 F* d6 r, h4 }5 m- N3 j首播風之聖痕都冇人錄,何況依D重播片更加冇人關注。
- t( I1 S! e4 k: n/ r' a
; F3 B) h: j9 h3 |5 s# I2 U花冠之淚仲有小量重播片於首播時得日語但重播有粵語多數都冇人錄。。

kungshu 发表于 2010-5-21 23:52:00 | 显示全部楼层
對animax的配音無愛...始終不及三色台的熟耳,
2 I7 y+ I; }5 E. L# ~9 u1 P3 X- L慣性呀

kenhai74 发表于 2010-5-25 19:34:50 | 显示全部楼层
居然有禁嘅事情?意外!

達茲 发表于 2010-10-18 14:22:37 | 显示全部楼层
/ Z) _+ _7 F7 I. H: E& M4 @& Z
. l4 k  e7 e0 E" d0 J會長是女僕大人都有粵語~~不知有沒有人錄?