星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[生活百科] [新增粤语主题曲]新钢之炼金术师FA第三集粤语配音

BEEBEE鸡 发布于2009-5-28 20:18 2720 次浏览 39 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kalaso 发表于 2009-5-28 23:51:53 | 显示全部楼层
虽然唱得还有改进的空间! O7 M; x( B, d5 q1 y' R7 n
换换录音设备来唱先得咯
1 |6 F- z% U2 ^0 ~' f& D0 I( @' D+ S$ P- C! e3 y, y9 }
未够入麦5 Z& a7 H4 D; W; ?# X! U
但觉得D歌词应该吾错的`~~  p, ]) q# C, F
作词的有水准啊`
. v1 a! V3 M. Y- p# vKiver 发表于 2009-5-28 23:19
. E% \' x. ^9 T. D: x. r4 @

+ ^5 H$ {* }8 H; T; C2 u, `% o! @
唱的也不太差喇' l2 y' M" l* u' x$ f0 w9 B+ K
录音设备的确要好D# @% n/ G4 a( L# T; N) p: \
人声大过音乐好容易暴露人声缺点
3 j8 B! [  V' V唱得再放D ROCK D 沙沙地咁 会5会好D呢 <--- 这个个人爱好 大家无视吧) T4 M; U, S  t5 f" S" @

3 G. W  h* z! \' E- B歌词。。。厄。。。无睇清# @0 A" c; O' [
可5可以放出来睇下

mcnynbajay 发表于 2009-5-29 01:03:49 | 显示全部楼层
掂窩~竟然翻唱到首OP~
* C- H- n! t8 i聽落唔錯,但人聲掩蓋佐d音樂~
  Q4 u) M4 O1 \$ b2 f+ |- h4 M9 \聽聽下,變佐清唱甘~4 D  D3 b- I  ~$ H: R! z
之后的配音,仲系好雷人~當場一聽,笑到祿地~

zeldalyc 发表于 2009-5-29 01:27:31 | 显示全部楼层
唔知有无主题曲的歌词呢

kwanyeung 发表于 2009-5-29 03:01:45 | 显示全部楼层
如果可以改進下主題曲既話我唔介意將個主題曲合落去我個合成版啊。。。3 I0 k" \8 ^' W" h
$ w- ]- {  T+ N
不過既然仲有進步空間就唔採用住啦。希望可以重唱同改善口音啦。。。咬正D字。

kwanyeung 发表于 2009-5-29 03:05:26 | 显示全部楼层
希望可以重唱啦。有改善空間。咬字同口音都要改善。。
2 `6 p9 l# g- T& d6 y( B- C  `, m9 S: N; P
如果唱得好既話我都想合落去我個合成版到呢^^

simon21 发表于 2009-5-29 06:33:55 | 显示全部楼层
得下噢~~甘快啊0念好歌词!~~~

sugarlee 发表于 2009-5-29 08:12:12 | 显示全部楼层
有主题曲啊???非常支持啊,多谢晒啊~~~

rgr 发表于 2009-5-29 14:12:31 | 显示全部楼层
我想听听粤语主题曲点样。

manofman 发表于 2009-5-29 15:05:25 | 显示全部楼层
佢唱第一句我已经起鸡皮了。。。可唔可以唱得自然D。节拍问题,咬字问题你自己慢慢改下吧。0 w9 v# Y2 C. }: U" d; m4 ^' I
# J: w$ n# {7 H6 j4 u* ]
配 “你地係咪街边卖艺咖” 果句真係笑爆肚,哇哈哈哈哈

kevinchan 发表于 2009-5-29 15:50:21 | 显示全部楼层
主要想睇下歌词

ykcheung 发表于 2009-5-29 21:22:48 | 显示全部楼层
恕我直言,主題曲需改進.

Kiver 发表于 2009-5-29 21:43:02 | 显示全部楼层
恕我直言,主題曲需改進.
" B; a" A$ q$ n2 K, [ykcheung 发表于 2009-5-29 21:22
' K- W, x& d( k! O' R0 s

) ?% t, e& x( h8 h你的直言很无底啵: `1 C1 P% ?. [6 y- W  c, p& n4 P

6 K: A" ~% f0 _& T& e需改进2 J( e( U' |2 W( o8 o8 B! X
改进边方面
+ w9 O$ E7 @& m0 [/ z, t2 S. K5 j7 w
什么都没有讲~