[社区发布] [bdrip][百變小櫻][第1~70集][日粵雙語][mp3+aac][h264][外掛字幕]更換第69集連結

ngyan1600 发布于2009-4-9 23:34 30680 次浏览 334 位用户参与讨论     [复制分享主题]
本帖最后由 ngyan1600 于 2010-1-3 16:02 编辑 + w3 u0 z* H& C) y% o. a
補番第五,六集

+ i- s, U: B$ @[片名]百變小櫻Magic Card/魔卡少女櫻/庫洛魔法使- s9 A4 b6 Z  M+ s
[集數]第一至六十,六十二至七十集
( ~! b' f8 w/ h& x1 }8 Q[語言]粵語mp3,日語mp3,日語acc$ T/ e- M2 s% l3 v8 B- ], @5 {0 H) k
[字幕]1,粵op+tvb人名修改版+ed,2,日p+tvb人名修改版+ed,3,日op+原字幕+ed(原裝版本為沒有op,ed之字幕,可於附件下載,下載後請自行修正2~40集之時間軸+2秒)8 r; c2 r1 I! P9 ]3 g
[大小]260m~400m* X- K4 R1 U3 P- c, b
[視頻格式]1,3,5~7集h264重壓avi,2,4,8~70為原版mp4,合成mkv
* ]& R* P# j3 H# g3 S/ T[音頻格式]mp3_4800hz-192,acc-192
8 o5 _) Q& \! x1 Y[說明]今次既粵語op,並唔係今次播出既兒童台版本,只為網上下載版本經小人修改後合成的,原因係今次兒童台既版本,實在太多雜音(有下載小p既rmvb版既朋友應該明白)
" l  B$ }% O  \  u0 R) ~! h6 `5 n/ w+ w/ f* k

2 k( C) a1 j, `  F+ _0 @  I5 A0 ~! g# J- }) w+ t( ^
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

已有(334)人评论

alexhus 发表于 2009-4-9 23:36:40 | 显示全部楼层
1600咁快就出啦。。。好嘢啊。。。

aubert22 发表于 2009-4-9 23:43:54 | 显示全部楼层
1600又有新嘢喔~虽然唔系好岩小樱~但都顶个~

ngyan1600 发表于 2009-4-9 23:52:47 | 显示全部楼层
本來可以再早d,唔係要搞靚個op既話,可以早兩個鐘上傳到
' Z7 I, y8 {" p2 ]  D3 i& H! [汁個op汁到我傻左,兒童台版難聽到死,隻隻字都係咁出雜音,一聽就想暈,所以要係網上下載個好d既版本,之後修正到同正台(首播)播時差唔多既位置

alexhus 发表于 2009-4-9 23:55:24 | 显示全部楼层
本來可以再早d,唔係要搞靚個op既話,可以早兩個鐘上傳到
2 ~) M. Z' I4 C* _# U7 Z) B6 |汁個op汁到我傻左,兒童台版難聽到死,隻隻字都係咁出雜音,一聽就想暈,所以要係網上下載個好d既版本,之後修正到同正台(首播)播時差唔多既位置
' K3 j* ?" @- I0 k# e/ K' M, ongyan1600 发表于 2009-4-9 23:52
/ F: c+ F2 P! i
好D都值得,呢个小樱应该系最好嘅版本啦。如果仲有最好就蓝光原盘。。。

Xoun 发表于 2009-4-10 00:00:29 | 显示全部楼层
楼主,不是ACC,而是AAC吧.
: l( h. D) L+ r: ?/ d3 q- Z当初tvb版的第一集修改左音频速率,所以个阵我合嘅第一集唔多唔少都有D失真,好想1600兄提供依家儿童台播嘅第一集嘅合成版音频比我啦,BDrip我都有下,所以还是唔想再下一次啦..
# \5 a! w& p  g* X1 T# \之前tvb版的音质都几好,不过有好几集唔完整,如果儿童台重播版系完整播放嘅话就真系好咯!

huang 发表于 2009-4-10 00:03:42 | 显示全部楼层
请提供音频,偶自行挂1G的片源,
# a5 k& s1 Z+ S$ [" L(另外重录版OP的确差,看看幽助会不会放再决定)

平常心 发表于 2009-4-10 00:30:32 | 显示全部楼层
乜1600咁快就更新,多谢,

ngyan1600 发表于 2009-4-10 01:08:46 | 显示全部楼层
请提供音频,偶自行挂1G的片源,0 Q" z7 Y1 V" U
(另外重录版OP的确差,看看幽助会不会放再决定)
! O& X6 ^. x- g, C  x3 {2 Ihuang 发表于 2009-4-10 00:03
" q0 K5 e9 e) w- O5 X3 v
幽助好似無錄,小p就由on9代發左係dotbt同dotmu

ngyan1600 发表于 2009-4-10 01:09:50 | 显示全部楼层
第一集音頻已經刪左~_~"""""1 k. ]! Q$ q* d
第二集開始上傳埋音頻啦~_~""""

183334257 发表于 2009-4-10 01:19:20 | 显示全部楼层
速度好快~多谢晒先

manofman 发表于 2009-4-10 05:08:53 | 显示全部楼层
连720p都无,不是吧。。。