[社区发布] [bdrip][百變小櫻][第1~70集][日粵雙語][mp3+aac][h264][外掛字幕]更換第69集連結

ngyan1600 发布于2009-4-9 23:34 30708 次浏览 334 位用户参与讨论     [复制分享主题]
jinguang 发表于 2009-4-10 20:32:21 | 显示全部楼层
支持的就下一个吧,楼主制作得很辛苦的

ngyan1600 发表于 2009-4-10 21:27:13 | 显示全部楼层
佢应该系话体积太大。。。冇空间摆。。。
; q( K2 B; N6 y# ualexhus 发表于 2009-4-10 18:33
" R+ F6 W9 n0 c3 U# K9 u/ ^
應該唔係咁既意思,好似我地D用緊舊機既好明白佢乜意思3 ~2 K  a5 \8 J% L# m
我而定睇1280X720/1280X960都仲OK,唔會太窒,用有梗件加加速既播放器睇就OK9 ^' ~! D! x- B0 V$ T( L0 E
但係一睇1080P既片,就秒秒窒,睇一秒停兩秒,咁點睇
0 I4 ]9 B/ V) X. W所以我之前一直都只好重壓黎合片

ninaomu 发表于 2009-4-10 21:45:31 | 显示全部楼层
个个都话挂1G片源,咁我系【动漫杂货铺】转载嘅300M左右版本仲有冇人要?) a' |9 t- ]: N8 o% C
GavinDX 发表于 2009-4-10 09:47

/ w# s9 L0 h8 K5 m我要,相若体积下1080P比960P画质仍稍好6 x; ~" C# n* t( k
虽然有时睇会窒,不过只限于部机开得耐果时,重启下就无事
4 D0 Y' X, n7 [二次压制画质就有损噶了

billiard 发表于 2009-4-10 23:10:59 | 显示全部楼层
300M一集实在浪费蓝光了不得

manofman 发表于 2009-4-11 00:57:32 | 显示全部楼层
1080P,点解咁讲嘅?块CPU嘅速度唔够快,唔可以流畅播放?- {- z. ?) {" e6 [
GavinDX 发表于 2009-4-10 16:57

. a9 }, Y. u0 v- n: d' z+ @- |8 ~! {
300MB一集1080p。。。不是吧,你唔係攞原本2G的1080p走去压成300MB嘛?

ngyan1600 发表于 2009-4-11 02:05:02 | 显示全部楼层
300MB一集1080p。。。不是吧,你唔係攞原本2G的1080p走去压成300MB嘛?
% \( y/ K$ [$ G* Zmanofman 发表于 2009-4-11 00:57
8 V6 v4 W' t( i5 n  U- ~/ w; O+ `7 C
又唔係佢壓,你問佢做乜JA0 p* K+ n9 w0 X5 {
壓既人係發1.8G版本既人,係同一個人!
5 C9 j7 k; q- j1 E# D' h應該係直接將BD上面既壓到咁細,另外,300M左右版本既係得1280X960即係960P

ninaomu 发表于 2009-4-11 07:17:45 | 显示全部楼层
300M亦可以压成咁样:
" Z' T; _% Y2 f& J+ U+ j  R. K视   频: MPEG4 Video (H264) 1440x1080 23.98fps [Video]; Q/ z' ~4 \( }# s8 \
音   频: AAC 48000Hz 6ch [Audio]

太棋灵运 发表于 2009-4-11 07:58:42 | 显示全部楼层
感谢分流,辛苦了LZ

ngyan1600 发表于 2009-4-11 09:14:21 | 显示全部楼层
300M亦可以压成咁样:
1 n1 E$ L* E- l2 N视   频: MPEG4 Video (H264) 1440x1080 23.98fps [Video]
" d/ Y# M/ H) P9 D$ y2 L音   频: AAC 48000Hz 6ch [Audio]
0 [1 d2 r  t5 M. Z- [6 lninaomu 发表于 2009-4-11 07:17

3 Q& S" ?9 w. a/ I, O! D2 O* g緊係得啦--"係發果個唔壓ja

ykcheung 发表于 2009-4-11 09:15:50 | 显示全部楼层
支持新MKV(1280*960)

ConvoyChan 发表于 2009-4-11 11:08:01 | 显示全部楼层
天啊 岩载好DVDRIP就出蓝光

457092973 发表于 2009-4-11 16:21:58 | 显示全部楼层
几中意小樱,支持下