今日集火影里面有林元春啊!!

johanz 发布于2009-2-8 02:09 2364 次浏览 25 位用户参与讨论   [复制分享主题]
系那个蜻蜓变身后既少女
; v5 C; b, x$ h) T0 {' s% _虽然得几句台词  不过都好开心啊~~
) e6 W7 l: k5 t% m
5 v3 U# j6 a! J. n真系好耐无听到距把声啦
6 h4 }" ~7 V/ Z! Y. N4 I2 u老实讲依家都系D新人配多啊
# w( r( K6 V& p* Y/ j2 j7 }. O以前个D配音员真系越来越少听到5 \: N7 t/ v8 q5 Z, }& x
问下大家最近一次睇电视听到林元春把声系几时??3 Z9 S& q+ K: ^2 I# d! L; L% _
除左5:30PM既孤星泪' ^2 v# P7 q, a7 I9 j- H! P

8 M- l% h, c% M$ ~- d4 m[ 本帖最后由 johanz 于 2009-2-8 02:23 编辑 ]

已有(25)人评论

mcnynbajay 发表于 2009-2-8 07:59:21 | 显示全部楼层
我现在就好少在睇电视机睇TV了~
: W! }4 X( S9 ~! aTVB就少听到~仲有个-光之美少女 Splash Star
: L. U% T0 o. SJ2就多d,有前排完佐的〈Nana〉的奈奈、〈银魂〉的通通等等~~~

风之泪 发表于 2009-2-8 10:33:58 | 显示全部楼层
我也很少开电视了..整天呆在电脑旁

aubert22 发表于 2009-2-8 13:39:02 | 显示全部楼层
系讲紧粤语啊话~我仲以为系日版呢~

johanz 发表于 2009-2-8 15:09:59 | 显示全部楼层
楼上点解会联想到日版?
+ A1 s9 _9 y( m; u我似你个头像甘汗了~~

迪格斯 发表于 2009-2-8 16:16:54 | 显示全部楼层
原帖由 mcnynbajay 于 2009-2-8 07:59 发表 # A; k8 Z+ k2 e8 @! `2 ^; w7 k
我现在就好少在睇电视机睇TV了~$ J; M: Z9 @7 z" Z1 I1 _( a
TVB就少听到~仲有个-光之美少女 Splash Star
9 ^6 `2 [# x/ L/ @6 sJ2就多d,有前排完佐的〈Nana〉的奈奈、〈银魂〉的通通等等~~~
细细个开始就听啦,多不胜数啊,最先听到的就系<黑龙侠影>(我都用埋个主角个名啦 ,里面林元春好似系帮女主角配音既,好似叫罗丽莎),<岁月飘零>的珍妮,龙珠Z的悟饭,呢几个我都特别中意既,仲有好多多,其他的就略了,不能少的就系近期在合成的<玻璃面具>的2号女主角姬川阿弓........

Laputa81 发表于 2009-2-8 22:36:38 | 显示全部楼层
后尾先发现原来圣斗士星矢就有佢嘅声线·······' [1 d0 R% ?2 c! Y, W
2 T+ B* `/ [/ W& I
不过印象最深嘅都喺玻璃面具·····

johanz 发表于 2009-2-9 04:00:14 | 显示全部楼层
嗯嗯  
" v) G- J! B( ^5 C6 z4 \% n$ I+ v& l玻璃面具真系好正~~& G' i4 Z, J! \! H( s
林元春同沈小兰应该所有声线都用上了
* H' K9 i; u) W0 W' ]2 m恰到好处甘表现出主角根据舞台上的角色的变化1 L( g4 p. z! c1 |
8 K, L0 ]3 c& s5 h+ G
不过我觉得亚弓都几惨' @9 w! u! f0 s% o" S
不断努力努力都不能超越那个非常有天分的真夜. \1 M; j0 X, R! d, F8 D
唉。。。。。。

kwanyeung 发表于 2009-2-9 10:21:06 | 显示全部楼层
有時佢都會配人劇&#13774;。

moschino 发表于 2009-2-9 17:06:53 | 显示全部楼层
睇KERORO米听到佢配TAMAMA咯~
* I2 q8 I7 `6 W* q( f, l佢配科丝迪把声我真系中意到不得了~尤其读标题果把声······9 d( F# s4 y) t
斯文,温柔!真系好羡慕佢D朋友,屋企人,成日听到把咁靓嘅声

Laputa81 发表于 2009-2-9 18:23:50 | 显示全部楼层
原帖由 johanz 于 2009-2-9 04:00 发表
; u9 h& N! ^9 @8 n( j" f* c嗯嗯  
* A- d5 K6 h% X7 T; j玻璃面具真系好正~~
' @" Z( L( l; @林元春同沈小兰应该所有声线都用上了
. E7 t' r0 L% r3 K2 x4 ]恰到好处甘表现出主角根据舞台上的角色的变化1 f9 |1 k4 A- j. m5 G

2 t" I, O5 e' A2 d不过我觉得亚弓都几惨
, O4 y- Y# w5 E. X2 p不断努力努力都不能超越那个非常有天分的真夜
( b% W9 c, b% K6 ]/ ~3 ]唉。。。。。。
1 U+ a% r; H; C3 v8 H

6 U% f6 ?' ?1 x, Y* w星梦美少女都唔错咖~~~~

huang 发表于 2009-2-9 19:21:21 | 显示全部楼层
我觉林元春配的外星BB撞地球中的姬丝汀让我最印象深刻

123下一页