[生活智能] TS后缀嘅文件用咩播放呢?

熊猫仔 发布于2008-11-2 10:58 2770 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]
琴日,稳到 钟嘉欣<彩云国物語> 儿歌金曲颁奖典礼 嘅MV,喺1080i嘅高清版,后缀为 ts% x7 _  W$ e* ?( i5 a2 r: i
   但喺,myplay 都只能播放声音~7 K4 d( e  g: M$ n3 z4 R7 d% V
      点先睇到视频啊~~~
3 |  l, F% j" Y
& C: D5 t3 r* ~# G  F! n附上种子,中意呢首歌嘅朋友就一齐研究下啦~
+ t" \% E! y$ w4 c1 \
6 }+ j9 _4 [5 Q& ][ 本帖最后由 熊猫仔 于 2008-11-2 10:59 编辑 ]

[chdtv.net@toroger88][HDTV]钟嘉欣_彩云国物语_粤语_1080i_H.264_AC3_198M.ts.torrent

16.8 KB, 下载次数: 3, 下载积分: 社区币 -5 星梦

已有(20)人评论

alexhus 发表于 2008-11-2 13:30:42 | 显示全部楼层
TS通常都系1080i,普通机器系播放唔到架,因为显卡受唔到。。。换显卡同双核CPU,加大内存可能会有机会播放到架。。。

lych 发表于 2008-11-2 13:33:44 | 显示全部楼层
从百度找来的.& W# e% b) p0 M& c! E. N/ q# x8 f
看ts格式的HDTV高清影片,最好的选择就是终极解码,
7 e8 c- k3 f4 C+ P8 F& W" l只用KMplayer是不够的,因为看ts格式的高清还需要很多KMplayer不具备的分离器、解码器等,而终极解码是一款全能型、高度集成的解码包,自带三种流行播放器并对WMP提供良好支持,可在简、繁、英3种语言平台下实现各种流行视频音频的完美回放及编码功能。推荐安装环境的是Windows XP、DirectX 9.0C、Windows Media Player 10/11,不支持Windows9x;如需在Vista系统下使用,请在安装前先关闭Vista的UAC功能。若与Realplayer同时使用,请在安装时不要选择 Real 解码器,QuickTime类似

熊猫仔 发表于 2008-11-2 13:54:10 | 显示全部楼层
貌似好复杂先睇到播!呀咩爹!!!!

熊猫仔 发表于 2008-11-2 13:57:31 | 显示全部楼层
KMplayer唔喺就喺终极解码咩???

183334257 发表于 2008-11-3 08:10:47 | 显示全部楼层
咁复杂?我直接用POWER DVD就得啦

Kiver 发表于 2008-11-3 12:01:42 | 显示全部楼层
你那TS影片共享一下呢~~~

alexhus 发表于 2008-11-3 12:08:37 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-11-3 12:01 发表
2 W9 |9 X8 K$ e0 X% j6 i$ R  B! ]你那TS影片共享一下呢~~~
0 h6 P  Z. n' ^$ c0 ~( G+ ~
OK。。。K社,你可唔可以教我点睇得到啊。。。 . }- C  L& E* y" L% t
6 m! E# y1 K  r6 d* ]" C: N
游客,本帖隐藏的内容需要积分高于 100 才可浏览,您当前积分为 0

Kiver 发表于 2008-11-3 14:42:07 | 显示全部楼层
原帖由 alexhus 于 2008-11-3 12:08 发表
$ s2 i! Q. c; Q/ P
. A6 u- {8 Z) \8 I: A9 YOK。。。K社,你可唔可以教我点睇得到啊。。。   ]* U) A) c* i8 ?1 F1 b

6 O- D) s& x$ e4 U**** 本内容被作者隐藏 *****

% z, }& R& E# Z6 [+ c' A- f3 B6 F
$ w, e# [( U- _) M% T' T下载中~

alexhus 发表于 2008-11-3 14:49:44 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-11-3 14:42 发表
+ J- q' d( F6 i& x: `6 D
: o" f9 y( G6 D7 e' w8 x3 W! Q% }6 ?: v9 i" m: u
下载中~

8 J5 `. q( N* D( D3 w' @, E  A% vQQ应该就快Down完架,我睇唔到啊。你试下点睇到番嚟讲我知啊。。。

Laputa81 发表于 2008-11-3 19:15:37 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-11-2 10:58 发表 - @2 j  }+ y: [
琴日,稳到 钟嘉欣 儿歌金曲颁奖典礼 嘅MV,喺1080i嘅高清版,后缀为 ts" B) k& L! R3 r
   但喺,myplay 都只能播放声音~/ u9 U/ c% _0 p, N
      点先睇到视频啊~~~1 [. O8 b' S4 q, @
0 \4 e) f% ]$ v$ N  J' W9 L
附上种子,中意呢首歌嘅朋友就一齐研究下啦~

% }: {  G" O' w, P! i5 \& m; _# g" ?

: P3 D7 F1 {  V) Z6 A我播到噃······
' ~! C% }) h$ A" ^% Y8 E5 l, ~1 T& p不过可能内存唔夠~~
) p  |, A) C4 B0 j播得唔畅顺~~~1 p' v9 |0 e2 g0 H4 j

8 R) L# H8 t5 a) N3 Z, U6 }$ C我装嘅喺完美解码~~~

wailwfwai 发表于 2008-11-3 19:20:53 | 显示全部楼层
看高清版,电脑有幾勁才播得顺呀

12下一页