[青葱校园] 500M的光纤终于可以用啦!~~~

alexhus 发布于2008-10-18 23:54 8096 次浏览 70 位用户参与讨论   [复制分享主题]
zcjian 发表于 2008-11-3 12:18:29 | 显示全部楼层
有光纤用,好羡慕啊

Kiver 发表于 2008-11-3 14:48:03 | 显示全部楼层
昨天在广州美院上了一下校园网' \; e! b: ]) Q  G  C) w6 y* j( e
* N  h  [1 p. Q7 l+ A( T7 |* e" h8 F
整天断线的0 L. j3 u, W6 R! z
( u( I- n/ E+ I: u# r/ p
一断就成个钟添
7 j2 P; M+ M3 N7 e' l2 ?: x$ d& I/ V
' Z4 R5 B: O' ?搞到要研究用手机接电脑来上~

alexhus 发表于 2008-11-3 15:35:02 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-11-3 14:48 发表 3 N: R3 L$ K4 `6 {* p* t. Q
昨天在广州美院上了一下校园网6 U" S6 G8 {' p5 s+ N6 G0 R

% y% u, W9 s/ O/ h整天断线的; t7 w! f# {( T" [

" O3 o. q4 n& ?9 q- v+ L一断就成个钟添
5 c  @4 x8 t0 n& g  P
8 `$ s( S. I" G& o) T搞到要研究用手机接电脑来上~
/ f- h* ?0 [  J  j, V
佢哋学校D校园网系咁架啦。体谅下啦。。。

Kiver 发表于 2008-11-3 19:06:32 | 显示全部楼层
原帖由 alexhus 于 2008-11-3 15:35 发表
5 q/ l1 k' K* y: X
" J& B# J6 e5 J- v5 b6 |3 w  ]/ k0 ]' ^佢哋学校D校园网系咁架啦。体谅下啦。。。

( b/ }- v; l4 G+ C8 z; T) I+ Y! ?! u0 H
在你宿舍拉条线过去咯~~呵呵~~

平常心 发表于 2008-11-3 20:10:35 | 显示全部楼层
如果人多光纤还会咁劲?

alexhus 发表于 2008-11-3 21:49:16 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2008-11-3 20:10 发表
. M* R* [) W; d# q如果人多光纤还会咁劲?
; c3 C. V. t9 E& u. Z/ S
1 c" M& ]( f" d4 a+ \, \
哇,讲你都唔信啊。。。光纤嘅威力真系用过先知架。。。 + y" y8 d6 v) e6 d8 {6 q' @
4 Y# {; y( K5 [! u
仲系500M光纤啊。。。通常一个人全速下载嘅时候只是用到10M/S,普通浏览网页用唔到300K啊。。。所以根本影响唔到架。。。

二月枫 发表于 2008-11-3 22:04:15 | 显示全部楼层
甘快下载你个硬盘会好快呱

alexhus 发表于 2008-11-3 22:24:31 | 显示全部楼层
原帖由 二月枫 于 2008-11-3 22:04 发表 1 k5 H  C5 ^- t+ A9 l3 C( f7 T: ]9 F- x
甘快下载你个硬盘会好快呱
9 _# j% H% v* n- ]( R
我问过啦。。。冇50M/S都未咁快啩架。。。

sencotse 发表于 2008-11-4 12:58:37 | 显示全部楼层
1500g嘅,又实在太恐怖拉,点装都装唔晒,但整理果阵就真系头大咯

rx-rider 发表于 2008-11-4 15:21:08 | 显示全部楼层
原帖由 alexhus 于 2008-11-3 21:49 发表
6 {% I, a% O. M7 `' x( p! Q3 J
% s, R3 E% O( f9 l" U
" Q' U3 e( A, p* s1 s" }哇,讲你都唔信啊。。。光纤嘅威力真系用过先知架。。。 - i2 e& d7 g/ ]7 v0 ~$ W

3 B4 x8 F) _! p% f
. N! p/ |& i& o仲系500M光纤啊。。。通常一个人全速下载嘅时候只是用到10M/S,普通浏览网页用唔到300K啊。。。所以根本影响唔到架。。。
我易家用紧光纤线接入

平常心 发表于 2008-11-4 18:06:38 | 显示全部楼层
我用过,知好劲,不过共享好吾爽.要独离开又吾得,装番AD,

weihao 发表于 2008-11-7 02:24:52 | 显示全部楼层
好想试下