[青葱校园] 500M的光纤终于可以用啦!~~~

alexhus 发布于2008-10-18 23:54 8099 次浏览 70 位用户参与讨论   [复制分享主题]
平常心 发表于 2008-10-20 21:01:58 | 显示全部楼层
你几时完全独享500M?

alexhus 发表于 2008-10-20 22:26:18 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2008-10-20 21:01 发表
8 l! @' y4 H0 N你几时完全独享500M?
0 B- s; S" J6 ~5 O0 H+ V" K
光纤嘅带宽唔同AD啊。。。应该唔系直接平均分。。。

Laputa81 发表于 2008-10-20 23:06:09 | 显示全部楼层
500M~~~
" I7 }! u( c7 ~有5M我都好高兴咯············

alexhus 发表于 2008-10-20 23:35:24 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2008-10-20 23:06 发表
; H# p1 I* \) I9 H500M~~~. C; ^1 k6 Y9 b# T! B& A; @% a5 {
有5M我都好高兴咯············
) h$ X8 Y. T" J' b
个网卡同条网线只可以支持到10M/S嘅下载速度,几大嘅带宽都系得100M啫。。。大过100M嘅带宽等于都系100,。。。

ronveray 发表于 2008-10-23 22:04:21 | 显示全部楼层
我的单位也是用光纤上的,但速度吴见得比我用ADSL快多少,而且还把迅雷和KUGOO都禁了。

野蛮新叮 发表于 2008-10-26 11:28:18 | 显示全部楼层
我都想用光纤啊```
/ e. ^- p' t& q  家底用户点整光纤啊``, M2 T' k; j- ^; P
        依家先用ING个6M

traimy 发表于 2008-11-1 00:36:20 | 显示全部楼层
哇,,,,真羡慕,,几钱一个月啊?. c9 I# T# R+ L" P# U( r: J

! f* D- f) x3 x我D小巫,最快60KB,,得几个人下载的时候,得几KB,,,我还不自量力下载后分享上传下......

alexhus 发表于 2008-11-1 06:56:46 | 显示全部楼层
原帖由 traimy 于 2008-11-1 00:36 发表
5 A2 t. `1 J" Y6 ?4 @哇,,,,真羡慕,,几钱一个月啊?- Y% d- w/ x$ D
  @7 Z$ u7 A, x+ @
我D小巫,最快60KB,,得几个人下载的时候,得几KB,,,我还不自量力下载后分享上传下......

% ]0 @! I  t* f( v呢D唔系不自量力,你应该系伟大,有分享精神,其实好多原创人嘅网络都唔系好好架,但是佢哋制作完仲用好慢嘅网速上传到网络上俾我哋下载,咁已经系好伟大啦。。。

salafei 发表于 2008-11-1 11:23:03 | 显示全部楼层
几时住宅先有甘劲既光纤啊。。。。羡慕啊~一见到D几G既片,就无动力DOWN了,ADSL速度实在是OUT到。。。。

ykcheung 发表于 2008-11-1 22:19:54 | 显示全部楼层
好勁啊,好犀利啊!!!!

king2009 发表于 2008-11-3 10:40:56 | 显示全部楼层
哇~~我都系4M带宽咋~~~你500M下载应该有6M+咯~~真系爽

alexhus 发表于 2008-11-3 12:10:54 | 显示全部楼层
原帖由 king2009 于 2008-11-3 10:40 发表 . x( u0 B5 _) b0 o: g
哇~~我都系4M带宽咋~~~你500M下载应该有6M+咯~~真系爽

9 Z9 @+ ]" p  R& E按照网线系5类嚟讲应该系12M/s,通常我都系接近8M/S咁下载,最快都系去到12M/S。。。