[其它更多] 俾小小意见啊

zcjian 发布于2008-10-15 19:11 3089 次浏览 17 位用户参与讨论   [复制分享主题]
下附件嘅税可5可以收便D啊,太贵拉
' V, Q- a7 U6 u1—2个星梦我觉得合理,
2 ]3 i6 K# {' K' X  _& W3 W7 P- D1 I本身附件就要收钱,仲要交税,有咩可能税仲贵过附件啊~~

已有(17)人评论

Kiver 发表于 2008-10-15 19:13:35 | 显示全部楼层
原帖由 zcjian 于 2008-10-15 19:11 发表 ; k6 U: L; v" F# g
下附件嘅税可5可以收便D啊,太贵拉% R+ S) A, C$ ^& B8 \7 Q
1—2个星梦我觉得合理,
7 O! y+ }5 J5 ?6 D+ B. w本身附件就要收钱,仲要交税,有咩可能税仲贵过附件啊~~

! ?, F7 t: E. O
( w9 V7 I$ Y3 L8 c+ v税有几贵
' y1 B5 O& o) A5 O$ s# U6 Q% ?$ B3 ~" ^8 Q
每天上来一下
8 k# a8 I" a" y0 N1 L) }1 |) m  y5 K8 j7 L7 y7 I, x! E. _) m
就算不发帖/ y+ {4 F& v0 n# E( [

4 A/ k& ^2 b) f+ o5 |& I3 I赚到的钱至少可以下载一个附件的费用

ninaomu 发表于 2008-10-15 19:41:52 | 显示全部楼层
横掂你日日都上,坚持打下工拿下红包发下D有意义嘅贴就够钱啦
& X- o2 n" V. s' h1 M不过都希望发布者们、能够整成一个附件的就尽量整成一个附件,好似P365朋友咁1集一个附件、收星又少,对双方都无益。

alexhus 发表于 2008-10-15 20:17:55 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-10-15 19:41 发表
& h2 F4 l" D0 y! R! R& @# V' x3 E横掂你日日都上,坚持打下工拿下红包发下D有意义嘅贴就够钱啦  ]" {! {+ a: b! P! W- H9 b
不过都希望发布者们、能够整成一个附件的就尽量整成一个附件,好似P365朋友咁1集一个附件、收星又少,对双方都无益。
' X& f' c; ^+ `2 ]$ n) Q" Z: H9 X2 x! B
即系点啊???要收多D星梦啊???唔系好明啊。。。

ninaomu 发表于 2008-10-15 20:28:07 | 显示全部楼层
原帖由 alexhus 于 2008-10-15 20:17 发表
! k- d8 d4 Y- c1 }2 ^4 J
* D' {2 I2 Z, J* {, j" ?即系点啊???要收多D星梦啊???唔系好明啊。。。

$ G& b! Z( P. L- x- m" ~即係宁愿将10集嘢合埋一个附件、收费20星,都好过分成10个附件、每个收2星
6 F" X( i4 f( z3 c- U( u扣好多税嘎

wjr5200 发表于 2008-10-15 20:54:23 | 显示全部楼层
楼上的言之成理

彩虹V佐助 发表于 2008-10-15 21:59:39 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-10-15 20:28 发表 , z6 _2 q+ ^% z% @# Q$ h

9 o4 K1 E- p! v) X7 H3 `% R' _. O即係宁愿将10集嘢合埋一个附件、收费20星,都好过分成10个附件、每个收2星' _/ H% m6 S7 R
扣好多税嘎
4 P7 R. W' h& C2 H- ]
$ Z/ ^- z0 q6 `" T& ]
非常同意。。。

Kiver 发表于 2008-10-15 22:26:19 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-10-15 20:28 发表
6 R& w4 I" L6 V* @3 y" c% ^8 ^* I7 b0 ?. J" j/ n/ d
即係宁愿将10集嘢合埋一个附件、收费20星,都好过分成10个附件、每个收2星
& m$ M' m; x7 j$ P/ N# {  D6 n3 b扣好多税嘎
4 g' H4 P3 q  H7 |" c
, v4 |) M8 H( I. O% R& D5 t
但这个没有理由去强制别人`~

ttsti 发表于 2008-10-16 00:39:30 | 显示全部楼层
是啊,几十集的片分几十个下,就算发布人吾收钱就交税都够了!

zcjian 发表于 2008-10-16 08:23:59 | 显示全部楼层
原帖由 ttsti 于 2008-10-16 00:39 发表
) Z, c, x4 G5 E是啊,几十集的片分几十个下,就算发布人吾收钱就交税都够了!

" m; e9 U2 M  T3 s5 V. B交税都交穷拉

alexhus 发表于 2008-10-16 11:59:52 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-10-15 20:28 发表
: h$ E+ |, o4 J# y
% v9 Q5 `2 z8 G' i+ ]即係宁愿将10集嘢合埋一个附件、收费20星,都好过分成10个附件、每个收2星
. }0 t; E4 l8 z) m. W扣好多税嘎

, a. _/ ]9 j6 W. _# Q2 p+ E+ v原来系咁解啊。。。咁以后我会合在一起啦。。。

ninaomu 发表于 2008-10-16 14:36:55 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-10-15 22:26 发表
; l8 W: u, ], f0 d& s' b/ V; G: J7 I- j4 s( F1 y. c

6 f3 Q2 I0 R4 q0 E3 |但这个没有理由去强制别人`~

2 j: H+ \$ T& f嗯,所以我都係提倡并希望发布者尽量咁做啫,行少少方便就大家都HAPPY

12下一页