[Tora.to] [DVD合双语]游戏王-怪兽之决斗IV[145-198]本帖更新完毕

yugi2005 发布于2008-9-29 07:50 22388 次浏览 297 位用户参与讨论     [复制分享主题]
huang 发表于 2008-10-17 11:20:53 | 显示全部楼层
原帖由 yugi2005 于 2008-10-17 10:56 发表 & T5 P, R6 L! W" ~1 \; E; B
( C4 K1 t2 f# j! I# N0 o

+ a! [- j3 i5 T! @  m: s用VDM合成双音轨。+ p7 K* x; Q1 _6 `9 F, {: V
可以做到无损
  }% g+ M0 ?. \. r% L1分钟不到合并完毕……………………
; n- Q( G  [: }0 |7 a0 T2 Z2 [
甘请日语片源原本大小是几大, X7 X$ f! A0 g' W
合双语出来的几大

平常心 发表于 2008-10-17 16:32:02 | 显示全部楼层
一时没注意吾知还有得下载前面集数?

yugi2005 发表于 2008-10-17 16:46:03 | 显示全部楼层
我不断续期放心下吧。
& w8 h' b: X- k8 t3 e, H& V6 ^! m7 W+ R% U# n" w1 }
片源给我删了||||||||||||9 Z6 F9 v* k+ Z
具体的数据我自己算过,片源大小+20多M的粤语音轨。2 t3 C& I8 M, q0 E

9 X, ^' ^7 T8 h/ ~) P8 M' a# l/ \[ 本帖最后由 yugi2005 于 2008-10-17 16:48 编辑 ]

迪格斯 发表于 2008-10-17 17:22:56 | 显示全部楼层
今日我合成左221集.....不过有2分钟被插播的广告遮住左.

ngyan1600 发表于 2008-10-17 17:26:50 | 显示全部楼层
原帖由 迪格斯 于 2008-10-17 17:22 发表
; G: R6 X- R# S' x; @/ a今日我合成左221集.....不过有2分钟被插播的广告遮住左.

2 `0 z  a4 s" b4 y; p* K! r係大陸錄片真係唔方便,下下俾大陸cut左旽做新聞/廣告.....  s9 x* N4 ?' e) h
好彩我係香港人--"

迪格斯 发表于 2008-10-17 17:30:16 | 显示全部楼层
之前都无咁离谱的,通常节目开始唱歌就可以睇,但那集就同<希腊封神榜>cut的时间一样.....应该系电视台那个死仔唔记得播返节目,一直播广告.

ngyan1600 发表于 2008-10-17 17:56:11 | 显示全部楼层
~_~真令人無言......

yugi2005 发表于 2008-10-17 20:02:56 | 显示全部楼层
原帖由 ngyan1600 于 2008-10-17 17:56 发表 0 a# g1 G' e) Q3 s
~_~真令人無言......

2 z# j4 |5 W+ A8 V( F
! h7 c; o% u0 f+ ?- c9 F1600你用咩软件帮音频分段的?, j: B5 W+ v- _  P( T
是MOVIE MAKER么?

ngyan1600 发表于 2008-10-17 20:08:25 | 显示全部楼层
原帖由 yugi2005 于 2008-10-17 20:02 发表 7 |+ O7 M& ~. k; c3 ~4 M
$ P) f6 L2 Q# \( a8 i7 i
) W2 M+ |6 K; `. D) A8 h
1600你用咩软件帮音频分段的?$ k+ F( S: U: ]
是MOVIE MAKER么?

6 Y. B0 A! n* Q% |2 C; U. V咪又係"VirtualDubMod"囉...好使好用,係煩d ja

yugi2005 发表于 2008-10-17 20:38:20 | 显示全部楼层
原帖由 ngyan1600 于 2008-10-17 20:08 发表
8 a3 a+ V1 Y" {- k/ e! y& o
# `+ F/ g: I, x. [2 `; o咪又係"VirtualDubMod"囉...好使好用,係煩d ja

! h7 _! _' h# c1 T' H+ ?6 |% ~( {) t. {5 j! ]* d* e
哦原来又系尼只~~甘我明拉啊啊暗暗 ~~

nintendo 发表于 2008-10-18 07:02:42 | 显示全部楼层
更新啦,更新啦,开心死啦

迪格斯 发表于 2008-10-22 11:44:00 | 显示全部楼层
第四辑我都无睇过,得闲载来看看先得,不过宜家由于睇紧第五辑,所以整好晒V先至得闲,而且电脑无位放野啦.