[动漫百科] [专题八]TVB配音员 之 动听嘅温柔---曾佩仪

zion 发布于2007-12-31 21:00 7585 次浏览 39 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
mfgpx 发表于 2008-1-2 14:53:46 | 显示全部楼层
很好,回归是最好的选择。
速递 发表于 2008-1-2 15:37:51 | 显示全部楼层
多谢这是我第一次之到配音员的明字 太谢谢了啊
zion 发表于 2008-1-2 19:54:33 | 显示全部楼层

回复 #3 ninaomu 的帖子

嗯,多谢!我会继续更新,放心啦!相信就快会写到你好欣赏嘅招SIR~' |! ]* H: b3 O: G* \

8 D& H9 Y; }* [曾佩仪培嘅好多角色都好冧,当然系得益于佢把温柔嘅靚聲啦!' q6 J- c& Z# ?3 J
! q, ~+ J8 x; S) T# L( U; M2 m
其实林元春配得最好嘅唔細小樱、姬丝汀···而系细路女,而且系好細,得几岁嗰种细路女(冇人話我变态系嘛······ )······嗰种温软而天真烂漫嘅声音真系听出耳油,成个人软晒,简直系可爱到暈!(死!我可能比人当变态佬啦!
$ M8 O' \2 W9 G: a1 C! P) R4 k- |) S, d1 K! p- V3 h
zion 发表于 2008-1-2 20:00:42 | 显示全部楼层
原帖由 championB 于 2008-1-1 20:14 发表
" v: c8 j; W( W& E: x/ P) Vjingle版的"军曹叔叔"是我看过的最萌版本
$ W  e) C3 n0 J# A) C
4 a! n' _4 _9 T* m0 F
( V7 o' e" k( k6 @- E/ C
我諗都冇咩人可以威胁到Jingle版嘅摩亚···唉,写到呢度,我都几想担翻套军曹嚟听听JINGLE嘅军曹叔叔······真系甜到漏嘅“军曹叔叔”···
leafir 发表于 2008-1-3 23:47:15 | 显示全部楼层
《游戏王》 武藤游戏(前几辑嘅时候係,最近两辑为陈庭轩)
7 L5 D7 d7 J+ o/ v2 k这个这个游戏的配音真的是她吗?完全看不出
0 r- a$ W' j9 {4 @真的好配的声音啊,不过点解后面的不是她配的?2 Y; R' C, l  ?: g
为什么要换人啊
zion 发表于 2008-1-4 21:32:28 | 显示全部楼层
原帖由 leafir 于 2008-1-3 23:47 发表 5 |+ D$ ^# ~8 [% n/ q
《游戏王》 武藤游戏(前几辑嘅时候係,最近两辑为陈庭轩)
4 y1 {8 q9 S7 q6 f! W% N这个这个游戏的配音真的是她吗?完全看不出4 F* B* H9 X" V' c3 V$ A
真的好配的声音啊,不过点解后面的不是她配的?
3 R' {. N1 ]& f3 a, X2 Q. `1 A为什么要换人啊

0 Z7 ^! M( l) E; b3 e- h+ e4 I3 C
' j  M/ ?% m3 k6 G: ?6 Z! I; J; N3 v( Y  e% i0 G$ w
因为佢后来過档咗去TVB,所以ATV改由陈庭轩配音咯,不过而家陈庭轩都去埋TVB,ATV再播游戏王唔知边个配呢···
桜呗` 发表于 2008-1-5 14:18:38 | 显示全部楼层
好厉害哦~好喜欢她配音的动漫~
ninaomu 发表于 2008-1-5 22:34:35 | 显示全部楼层
原帖由 zion 于 2008-1-2 19:54 发表
- O  s  t* {% Q$ Y5 n0 f- ~嗯,多谢!我会继续更新,放心啦!相信就快会写到你好欣赏嘅招SIR~
$ v8 T9 ^' h) F+ w* c0 v" B% t
; e0 w: W. C! B4 W曾佩仪配嘅好多角色都好冧,当然系得益于佢把温柔嘅靚聲啦!
# U* N! n( p: M0 L; p' ]; o( U1 Z1 z4 _  _3 Y/ j
其实林元春配得最好嘅唔細小樱、姬丝汀···而系细路女,而且系好細,得 ...

5 B8 Y0 L2 D8 X% U( c' A' \咁你已经唔係loli控,係真真正正嘅幼女控啦
cicicruby 发表于 2008-1-5 22:55:07 | 显示全部楼层
lz多d发这些贴子
zion 发表于 2008-1-7 20:32:41 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-1-5 22:34 发表
' G6 {/ d5 g- |2 y
! _: p1 f) f# f咁你已经唔係loli控,係真真正正嘅幼女控啦

& N9 d) N! s* \9 ?! K5 A5 `7 h% p( g$ K" J1 u

4 }4 C: A7 m# K' f我中意嘅系把聲林元春可爱嘅细路女聲,唔系幼女本身······
21chris 发表于 2008-1-8 16:14:30 | 显示全部楼层

系啊

系啊系啊吧声有好细路女啊
deedeedee 发表于 2008-1-8 18:32:42 | 显示全部楼层
距配音好好听啊