[其它更多] 以身试碟.....

salafei 发布于2007-11-18 17:45 2452 次浏览 14 位用户参与讨论   [复制分享主题]
市面上好多动漫粤语D碟,有D系TVB原配,有D就吾系.....近排银根松动,所以可以放心买碟试......6 K6 I6 e" ~" _

2 C% F5 |5 S% F特摄片百兽战队是TVB版,大家可以买......% E; C" U, L. w
(龙王传说,阴阳大战记都是TVB)
  A- @, }% w1 e; i. p
+ Z) V& p: B: L2 X' @2 K: s* p& w亦欢迎各位同好们补充粤语动画既资料,以便让更多同好们收藏提供指南...

已有(14)人评论

xing 发表于 2007-11-18 18:17:00 | 显示全部楼层
keroro 有兩种 有D係TVB 有D唔知道= =(有綫)8 o* e- \. M+ t
其他大部分TVB~$ z4 j4 W/ G8 z& V" m* R3 G: M# u; w! \
留意下
tandong 发表于 2007-11-18 21:48:16 | 显示全部楼层
都是网上BT下來搞來卖的!
Laputa81 发表于 2007-11-18 22:10:38 | 显示全部楼层
潜咗咁鬼耐你pro头嗱???
xing 发表于 2007-11-18 22:20:32 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-11-18 21:48 发表
$ Q- h) y5 b2 |5 b都是网上BT下來搞來卖的!

: \0 d4 I3 Y7 F( v& M說白了' P5 ?) Q: d4 u1 b0 n) @( ]
即係翻版啦
salafei 发表于 2007-11-18 22:37:43 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-11-18 21:48 发表 2 v9 I  j" T0 j0 n  n( S1 z
都是网上BT下來搞來卖的!
  T5 r4 o8 C# z
老虎大人,我想问边住有得在线睇百兽战队全集啊?我买左碟返黎,但系只碟刻得吾好,有几集根本睇吾到,网上都温吾到尼几集.....发现在线睇既百兽战队,得开头1-21,29,30,31,33,34,49,50,我想睇22-28啊......偏偏只碟尼几集就系刻都睇吾到,卡...
attackfu 发表于 2007-11-18 23:59:44 | 显示全部楼层
无计 TVB都没出过正版碟 老翻都杀住先啦
netasa 发表于 2007-11-19 00:26:00 | 显示全部楼层
既然係以身试碟,点解唔讲下个画质如何,最好整埋张图嚟及及嘛!!   ?- r9 u: ?  v  K  x1 O. e2 m

/ V3 U2 S% R; Y& ]基本上买出面D老番嚟雪藏嘅话呢,一只碟唔可以超出12集,否则D画质就一定差过RMVB (我指嘅係动画25分钟一集嘅)买係浪费钱!! 
tandong 发表于 2007-11-19 08:30:40 | 显示全部楼层
原帖由 salafei 于 2007-11-18 22:37 发表
# S3 \! q0 K$ p. k
: X. X9 s7 h9 W3 h! ~: n1 M& S' a1 E老虎大人,我想问边住有得在线睇百兽战队全集啊?我买左碟返黎,但系只碟刻得吾好,有几集根本睇吾到,网上都温吾到尼几集.....发现在线睇既百兽战队,得开头1-21,29,30,31,33,34,49,50,我想睇22-28啊......偏偏只碟 ...

1 d5 o# ?( t9 F8 D$ l在线睇既战队片好少,我有后部,无下前部!
salafei 发表于 2007-11-19 12:19:26 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-11-19 08:30 发表
/ M+ J2 N* h7 Q# {7 a0 A
+ x( h6 j/ }( Y8 H( i在线睇既战队片好少,我有后部,无下前部!

, S* B) w9 d% I2 K 甘残忍....噩耗啊。。。。。因为周六个阵睇左部电影《复仇之法》,中意左里面果个牙吠银(月麻吕),所以先去及尼部战队片。。。。刚好缺失既就系他加入果几集,唉。。。。
幻影傳說 发表于 2007-11-19 22:46:11 | 显示全部楼层
原帖由 salafei 于 2007-11-19 12:19 发表
0 ?1 j! _& h0 |& ^3 s: u9 H9 E9 g: H0 g3 ^! s
甘残忍....噩耗啊。。。。。因为周六个阵睇左部电影《复仇之法》,中意左里面果个牙吠银(月麻吕),所以先去及尼部战队片。。。。刚好缺失既就系他加入果几集,唉。。。。
* S/ f! s; T) H4 \* v. b! w
: G: X' {3 o" B: Q4 g
再去買過或者換番隻壞碟
2497341O1 发表于 2007-11-20 12:19:39 | 显示全部楼层
依家D粤语动画片好难稳.....  
12下一页