[动漫讨论] 唔知道有几多会迷特摄既姊妹?~~~~

salafei 发布于2008-10-29 20:05 2968 次浏览 41 位用户参与讨论   [复制分享主题]
貌似K社到迷特摄尼家野既人唔多,系女既就更少了,想知道有几多似我一样既怪人 0 H; I6 g7 y; O- ]2 [
次次去淘特摄碟,周围买动漫既JJ、MM、GG和DD好似睇怪人一样望住我,OTZ。。。。 睇个特摄者使鬼甘惊奇咩(我仲中意睇BT支解类既电影添1 b) V! T$ a1 [4 L5 w3 j

7 ~- \" j8 w& l' _4 S/ b个人觉得比较好睇既:百兽战队、爆龙战队、蒙面超人龙崎、蒙面超人555、蒙面超人剑、魔弹战记龙剑道、牙狼。。。

已有(41)人评论

lych 发表于 2008-10-29 20:27:19 | 显示全部楼层
我林80后都应该唔多唔少睇过下特摄片,奥特曼系列、蒙面超人系列、哥斯拉系列等等。
' m3 v" ~2 @' L$ C/ Y, V: r我最怀念的应该是哥斯拉系列。哥斯拉好劲架。
. a2 m' c% N6 g5 I5 p/ |5 x都是睇香港的电视台播的,最后睇的好似是《哥斯拉大战超翔龙》,都好多年前咯。
; _1 f& a# A+ k+ j  O6 e哥斯拉是不是已经无拍啦!
0 O2 X9 s3 ]) \! p; c% n% }& s4 ~$ j4 _$ U& ]

salafei 发表于 2008-10-29 20:35:56 | 显示全部楼层
对哥斯拉无爱.......因为距唔系人。。。无靓仔睇呀嘛~

莱迎希 发表于 2008-10-29 21:31:48 | 显示全部楼层
私最后一部睇嘅特摄片素<超星神>....
  J3 @$ r6 g* [8 a! S5 X$ k, Z
, B# q; Y$ H4 }) v0 g! N( D不过最近都睇佐几部国产特摄嘅............预告片
# S' j$ F) T/ C: V0 E0 H, l* U0 r

* l' i5 K2 u: Q9 B" I! Y. W' i" M+ |

lych 发表于 2008-10-29 21:37:58 | 显示全部楼层
原帖由 salafei 于 2008-10-29 20:35 发表 , ]3 G; ~; h, @! A  p
对哥斯拉无爱.......因为距唔系人。。。无靓仔睇呀嘛~
6 t/ ^) w  L. ~& v9 R
不过因佢而si的都有好多靓仔架!

salafei 发表于 2008-10-29 21:51:48 | 显示全部楼层
原帖由 莱迎希 于 2008-10-29 21:31 发表 7 K! X8 O* b* u; v  y
私最后一部睇嘅特摄片素..... H0 Y1 H3 n9 i) \1 j

4 ?) I2 m) L- z不过最近都睇佐几部国产特摄嘅............预告片
7 W# K# ^# N5 ~+ K0 k
0 Y, }' B8 Q! Q6 |2 P5 ~7 K- d0 X) s" M7 N+ V
$ s  i3 b7 D- E2 I* w3 M
* P% K$ y- a, k8 m( H2 y& X  u
国产特摄。。米了……捻起就雷了

freedom246 发表于 2008-10-29 21:52:49 | 显示全部楼层
原帖由 salafei 于 2008-10-29 20:05 发表 ) ^2 R/ \& l) M; |
貌似K社到迷特摄尼家野既人唔多,系女既就更少了,想知道有几多似我一样既怪人 4 ?& Y, f( o$ D1 D
次次去淘特摄碟,周围买动漫既JJ、MM、GG和DD好似睇怪人一样望住我,OTZ。。。。 睇个特摄者使鬼甘惊奇咩(我仲中意睇BT ...

0 v& L( C) Q& z楼主,睇来我地系同道中人啦!!2000年打后既蒙面超人系列我全都有睇晒,其实每1部都十分好看,比较中意06年既KABUTO(话说12月TVB会播),又多靓仔、靓女,仲好型添。( Z, Q$ P3 ], p* k* \
战队系列还过得去啦,百兽,暴龙,特搜;06年既轰轰战队唔错,有别与以前既模式,几好睇!!* N0 M, |5 _9 U$ f! p4 e. E
超人系列就无睇咯,故事模式甘多年来都无变!!

freedom246 发表于 2008-10-29 21:54:02 | 显示全部楼层
最紧要系自己喜欢睇,唔使理周围既人,其实女仔中意睇特摄一D都唔奇怪!!0 d, V, [2 R& O) R1 L& L8 a

5 p" u  b# N4 A# Q) w3 o- e9 X[ 本帖最后由 freedom246 于 2008-10-29 21:57 编辑 ]

salafei 发表于 2008-10-29 22:01:59 | 显示全部楼层
原帖由 freedom246 于 2008-10-29 21:52 发表
. j5 g: q: w9 E7 J- t6 v8 J. Z8 w0 {7 d; j
楼主,睇来我地系同道中人啦!!2000年打后既蒙面超人系列我全都有睇晒,其实每1部都十分好看,比较中意06年既KABUTO(话说12月TVB会播),又多靓仔、靓女,仲好型添。
- F; j# R& U! ~5 H# H3 U战队系列还过得去啦,百兽,暴龙,特搜;06 ...

+ o2 j% e1 {8 z# _) }! `3 e/ ^. K# R9 r4 }, |' z- O' v
握手~~超人系列我都系唔多睇既……及过既几只都系能量限制。。30分钟就够钟,无乜瘾~4 Q- [% r; h7 f  T( h, b- [
; @; g  P7 _5 o! b7 ~
都系喜欢2000年后拍既特摄片~ 最近迷上ATV重播既魔弹战记龙剑道,睇左原声同ATV配音版,比较下,都系中意原声,ATV既配音比起原声少左种气势~但无奈网上无魔弹既DVD-RMVB下载……怨念下~电视真系好靓。。CG...

莱迎希 发表于 2008-10-29 22:18:15 | 显示全部楼层
原帖由 salafei 于 2008-10-29 21:51 发表 6 b) e9 }7 D+ r# G8 L/ _2 E9 d! S

8 e. O+ g! n7 k1 D$ ^0 O0 ^6 p
7 q3 |1 p6 I& Y3 R 国产特摄。。米了……捻起就雷了
1 Y0 b0 l  g6 |2 L6 y1 b

( p8 x8 w2 j8 [( o$ O4 q+ d2 t- U# v
: U4 t! e" G' C) Y

. k/ m6 e) |! p/ I; k: c$ u& A国产特摄的确嘛嘛地。。
/ R) i$ o% P' B: h+ @7 R, ?/ Q7 F2 |; }  l' q1 d
私记得美国也拍过不少超级战队系特摄片。。像美版滴恐龙战队

freedom246 发表于 2008-10-29 22:21:58 | 显示全部楼层
魔弹既,可能仲有人会有TV-rip,DVD就难D啦,美国一直都有番拍日本战队系列既!

salafei 发表于 2008-10-29 22:27:10 | 显示全部楼层
原帖由 freedom246 于 2008-10-29 22:21 发表
& \& F: C7 u+ }" i! J) L魔弹既,可能仲有人会有TV-rip,DVD就难D啦,美国一直都有番拍日本战队系列既!
" L$ n( @3 Q$ x7 n2 Z: i
在线土豆既画质实在好差。。。不过见到有录ATV既高清版,画面真系好靓~唔通要我去HK抄DVD咩
2 ~% j7 `& `1 {# g2 x9 ?. I
3 j7 l( _( K# E仲有一个怨念物就系爆龙战队DVD。。。。

1234下一页