[I T 资讯] 呢條係唔係dimm黎架?

abc-like 发布于2007-11-16 18:22 5013 次浏览 55 位用户参与讨论   [复制分享主题]
ttsti 发表于 2007-11-17 14:35:06 | 显示全部楼层
P4机就可以插啦!DDR同DDR2的插槽都是叫DIMM,DDR都是SDRAM的一种,只不过引脚数同速度不同,主板的内存槽旁边有写住DIMM1或者DIMM2甘样的,说明书都会写DDR SDRAM,DDRII SDRAM的内存甘样~!
abc-like 发表于 2007-11-17 16:03:25 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-11-17 09:22 发表 9 W4 t# ^/ k1 f( _6 ^: E
$ E1 \" N3 s4 }: A& S- H
看脚数同开口啦,同你依家使緊相同就得啦,再吾明啊,搬主机去試來买啦,搬吾倒啊,我去同你搬啦,不过我要吃好多份abc餐架!!

6 w: c2 j- V  Q6 g$ { 唓!你講吓遮, 你真係黎咗我一定請你吃餐既(總共3粒既花塔餅)
abc-like 发表于 2007-11-17 16:06:00 | 显示全部楼层
原帖由 ttsti 于 2007-11-17 14:35 发表 / ]' f' t) }5 @( y
P4机就可以插啦!DDR同DDR2的插槽都是叫DIMM,DDR都是SDRAM的一种,只不过引脚数同速度不同,主板的内存槽旁边有写住DIMM1或者DIMM2甘样的,说明书都会写DDR SDRAM,DDRII SDRAM的内存甘样~!
# |0 z5 D" a6 [0 D: i& Y! `
原來係咁呀!" F% Z* E; ?7 F  M1 d8 ^% h8 ^
又學倒野了!
- G. ^3 H/ d* e/ J  l咁我買啦! 百零蚊咋! 清貨大特價喎! 好鬼抵呀 (我最近去過旺電, ddr-ram 512mb要成百八~二百鬆d) 貴!
tandong 发表于 2007-11-17 17:41:36 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-11-17 16:03 发表 4 [7 ^' B$ H9 H! w) S8 Z
* q4 e& p0 z3 W$ c' @% Z0 _
唓!你講吓遮, 你真係黎咗我一定請你吃餐既(總共3粒既花塔餅)
( d, }; s% x# A$ g. S
孤寒!!
AWP 发表于 2007-11-17 19:54:42 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-11-17 16:06 发表 8 n9 G8 x4 N9 w, s4 u# l
) X9 v) o, U. m1 N6 g$ W# U" o
原來係咁呀!
! x: c/ p+ m, y又學倒野了!+ q1 ]! v; q! V# n
咁我買啦! 百零蚊咋! 清貨大特價喎! 好鬼抵呀 (我最近去過旺電, ddr-ram 512mb要成百八~二百鬆d) 貴!
0 T" E8 h3 W4 s! `' k
哇~
, B* D5 F6 O3 x4 {512M-DDR400才百零 真系抵抵抵
yjb338 发表于 2007-11-17 21:17:30 | 显示全部楼层
香港仲有花塔餅卖啊!我好想吃啊!!
tandong 发表于 2007-11-17 21:23:47 | 显示全部楼层
原帖由 yjb338 于 2007-11-17 21:17 发表
* C3 r& h2 x, ~0 `1 B4 H# o8 f' M香港仲有花塔餅卖啊!我好想吃啊!!
- `8 u! g/ Q) s$ }4 E1 W
你去吃餐啦!
abc-like 发表于 2007-11-17 21:44:37 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-11-17 17:41 发表 . [4 r4 L' |% L- `
5 w& J; C. j! A7 s0 ~' c( J$ s$ C6 o
孤寒!!

1 ]$ w3 m: Y; D7 @杜減d為食蟲, 你就唔會時時食餐架喇
abc-like 发表于 2007-11-17 21:48:39 | 显示全部楼层
原帖由 AWP 于 2007-11-17 19:54 发表
: J4 ]: T: H9 P/ U" p, H6 j) ^% `+ c0 l( f* J
哇~6 X! {" _7 `5 ]; g4 ]2 X2 T1 R
512M-DDR400才百零 真系抵抵抵
2 ~0 w9 l; l8 s. V# a8 c
雖然我xp粒U冇事, 但我重念念不忙粒celecon d (2.4MHz)既u,百二芝麻!; }, [, ]* V1 H4 C3 [1 s
**最衰係個拍賣網, 個鐘都壞既, 如果唔係佢, 我實代代平安。+ i0 h3 F' A+ y3 \. F3 h$ D$ c

7 K, u1 ]1 d7 M9 W' y- o* i2 [3 v  w6 z等.....下次.....機會!0 `  `! m! T3 y# E
= = = = = =% M7 w0 ]8 C  G+ d6 |; H) u, \
A仔乜大陸冇咁既價咩? (我重砌緊機....)
tandong 发表于 2007-11-17 21:50:31 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-11-17 21:44 发表 , {/ K8 _  a  H  K9 ^0 r: r$ l

! }. R5 G2 O( {* g# i杜減d為食蟲, 你就唔會時時食餐架喇
1 X) [8 R7 ?* k% x$ ]& A
无得吃就死架喇!!
abc-like 发表于 2007-11-18 09:12:18 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-11-17 21:50 发表 ! J) ^. K7 v/ q# d2 K

9 ]- f6 k4 y) i% g4 X+ W无得吃就死架喇!!

" {3 n8 y' [1 ]! F咁你s定了!
AWP 发表于 2007-11-18 11:03:06 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-11-17 21:48 发表
4 K7 x: K! V& w5 `$ a8 S6 V2 Q$ r% v* e  n& D) A/ I
雖然我xp粒U冇事, 但我重念念不忙粒celecon d (2.4MHz)既u,百二芝麻!
* Q3 d) o  M3 p6 m6 {6 J* P7 F**最衰係個拍賣網, 個鐘都壞既, 如果唔係佢, 我實代代平安。) P1 g% c( l9 A4 r( r+ g
: H9 g+ O  @" M6 V$ f" g
等.....下次.....機會!/ u5 v" Q/ F. G! ^  l# R& Y  {; i
= = = = = =. Y: W7 |/ K+ a0 U) ~3 \
A仔乜大陸冇咁既價咩?[em1 ...
' P5 Y7 ^$ h1 f
没有啊~~~比较少遇见的说...