[其它更多] 有用深度Deepin XP Lite V5.8测试版噶人,入来看下

512614 发布于2007-10-21 14:12 3322 次浏览 14 位用户参与讨论   [复制分享主题]
辅助功能选项被屏蔽(定系删左?),粘滞键(按5下SHIFT出来果个)。
- p# M$ f2 d" |% u最近玩游戏,有很多时候要连按SHIFT,该死噶对话框却出现,点设置对话框直接关闭无反应,5似5.7可以点出设置来关必,要点先可以 如下 未命名.jpg

已有(14)人评论

abc-like 发表于 2007-10-21 15:14:15 | 显示全部楼层
1st
/ G3 G( }% G  U8 i又一個新東東
yjb338 发表于 2007-10-21 23:50:57 | 显示全部楼层
吾感乱用
abc-like 发表于 2007-10-22 10:46:33 | 显示全部楼层
原帖由 yjb338 于 2007-10-21 23:50 发表
' [5 `$ w' V8 r4 u2 [* o7 }吾感乱用
9 E0 |' Z5 O- F
點解呀!?
零距离 发表于 2007-10-22 11:09:26 | 显示全部楼层
如果硬盘够大嘅话无必要装精简版呀,讲话速度快糸呃人,只不过糸精简完后做咗D优化,原版系统优化完之后同佢一样,精简系统糸实际应用中经常问题.有次要CAPTURE sonydv,点知DEEPING精简版将系统自带嘅DV驱动精简咗,逼住要马上重装.我屋企都有台机装精简,因为糸旧笔记本,硬盘得10G.平时只糸攞来上下Q睇下电影.
abc-like 发表于 2007-10-22 11:42:46 | 显示全部楼层
原帖由 零距离 于 2007-10-22 11:09 发表 + V9 ~! f7 ?4 e2 e
如果硬盘够大嘅话无必要装精简版呀,讲话速度快糸呃人,只不过糸精简完后做咗D优化,原版系统优化完之后同佢一样,精简系统糸实际应用中经常问题.有次要CAPTURE sonydv,点知DEEPING精简版将系统自带嘅DV驱动精简咗, ...
! p3 L- a5 V" p4 H2 H
我又睇緊套機呀, 這張Geforce2 MX 400 32M用唔用得過??
* X! h/ \3 ~4 g& F" A( F; B8 G3 S7 c& C* ~& o# Y; v
另,華擎版係咪要注意顯咭既電壓? 會燒??
AWP 发表于 2007-10-24 13:36:07 | 显示全部楼层
测试版?未用过哦...
AWP 发表于 2007-10-24 13:36:54 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-10-22 11:42 发表 ( V* s! i& l8 q9 U7 @7 P

' b3 f0 c1 b& j7 ?& W. @我又睇緊套機呀, 這張Geforce2 MX 400 32M用唔用得過??
# [: L$ f. A% l  i5 _+ n) x( @0 Y0 N$ d+ K
另,華擎版係咪要注意顯咭既電壓? 會燒??

5 w) v$ @' W$ F6 K: p; |! S3 m 要想买多套机啦??
abc-like 发表于 2007-10-24 14:01:39 | 显示全部楼层
原帖由 AWP 于 2007-10-24 13:36 发表
/ U( l- ^3 x& Q' ]4 a% L& v, D/ s1 v4 ~) m, a7 T
要想买多套机啦??

& f+ n' l1 f6 j, k; i都唔係既, 係要佢入面部份+ mb連U可砌多一部(有兩部就夠晒lu)' r/ v: N. D1 w+ @) a
***邊買得到丫, 我又唔出得錢多 (又要求高高的說)
512614 发表于 2007-10-26 21:42:21 | 显示全部楼层
原帖由 零距离 于 2007-10-22 11:09 发表
3 b4 J: n3 I: z7 P/ ^2 q如果硬盘够大嘅话无必要装精简版呀,讲话速度快糸呃人,只不过糸精简完后做咗D优化,原版系统优化完之后同佢一样,精简系统糸实际应用中经常问题.有次要CAPTURE sonydv,点知DEEPING精简版将系统自带嘅DV驱动精简咗, ...
% L" W; U! p: f% j& Y8 h4 {( ~
几G噶老硬盘应该装啊~~~~我部新机用住5.7,都算好好用啦~~~~~
' f  c3 m7 r2 M: Q/ q
3 a+ Q+ |2 h; ?知道原版系自己手动精都得,但好麻烦啊~近排帮人装系统有经常碰上古董机,叫我帮人装完再慢慢精我就唔制了,更重要我都唔系熟到咩梗~~~~
512614 发表于 2007-10-26 21:46:21 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-10-22 11:42 发表 0 v/ \2 k, T0 w

9 H$ o: m% \+ m# \% `) H我又睇緊套機呀, 這張Geforce2 MX 400 32M用唔用得過??+ K2 z- k: |5 V; u) O6 a% M

& F2 z( M; h; K* Y; z- }3 e另,華擎版係咪要注意顯咭既電壓? 會燒??
) _. m1 s; y  }- W
买新野?定?“Geforce2 MX 400 32M”哩张旧卡来噶?
abc-like 发表于 2007-10-26 21:47:39 | 显示全部楼层
原帖由 512614 于 2007-10-26 21:46 发表
3 C& m1 ]6 P7 G( D" t0 Y! J; e, k( p  B( M9 d, `6 z
新野?“Geforce2 MX 400 32M”哩张旧卡来噶?
, N% W' Y3 I" i( Y) l+ r& s- t
有冇d含DVI既平價抵用顯咭呀?
12下一页