[每日闲聊] 女仔系水做...苦了男仔

唔知 发布于2007-9-4 21:50 8654 次浏览 218 位用户参与讨论   [复制分享主题]
wei 发表于 2007-9-5 09:49:48 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-9-5 09:45 发表
( {& [7 b: V' c  o
5 [; l9 J' i8 {+ t0 j; e" Y& `& q' e# J9 F- w7 `# I5 ^  j

1 _! Z2 F# x' c. r! I" p我知道,但系同拒时间都唔短,唔系话散就散,唉,想SI了。
/ J; _/ o4 c0 S  Z

. [6 e, i( A% I' S4 u$ e; K- \" v# o3 A0 t
我两个月前都同个拍咗拖6年几嘅散咗啦~~~~~~~~明知道冇结果就唔好去拖累人同拖累自己~~~~~~~~~勉强落去靖系会伤倒彼此更深~~~~~~~~~~~
wei 发表于 2007-9-5 09:53:36 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-9-5 09:46 发表   K8 m) A# H/ i6 s7 q% r) E1 p

% c, t- `" }0 S/ }' s; ~8 g* `8 M! a9 y% _
唉,又唔可以甘讲,有时拒都会体谅我,不过只系有时,呢个有时只系小部分。
- q# U; U9 k5 i/ v
  [0 K1 J, H- G# j

2 ^/ [2 z! O8 Z5 O$ o# B我同你唔同~~~~~~~~如果靖系要自己单方面去努力我做唔到~~~~~~一年两年可以忍受倒~~~~~~但系如果等到心寒嗰时就会离开~~~~~~~~~无论嗰时仲中唔中意佢~~~~~~~~~如果中意一个人靖系会令自己受伤同痛苦~~~~~~~~我宁愿单身一个人过好过~~~~~~~~最起码自己开心嘅时间会多D~~~~~~~~~~
唔知 发表于 2007-9-5 09:54:42 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2007-9-5 09:47 发表
1 U. J/ S; ^3 ^- q1 @9 z你都识讲个D喺佢哋专利、特权嚟啦~~~+ r1 [$ i# ^& Y1 B7 t2 v9 N
. F! N6 j) J  U/ `6 i3 j9 \8 a
想引起你注意啩~~~唔生~~~& v$ e( e4 d+ C$ e7 l* Q
& c; r3 e1 F. x3 C, l5 R3 v( l# J( o
不过有时就真喺···········
3 U3 W4 X3 h, a% C" y
( A) Y# A2 Z2 d/ T
心情好时,我觉得无所谓,但我好累,心情唔多好,甘拒甘做令我反感。
唔知 发表于 2007-9-5 09:56:23 | 显示全部楼层
原帖由 wei 于 2007-9-5 09:49 发表
' H! U1 [+ @5 B8 B* Y
9 Q1 @2 T/ K# U
+ ~: }; l1 f9 R) e4 _6 u( A" B6 @& c
我两个月前都同个拍咗拖6年几嘅散咗啦~~~~~~~~明知道冇结果就唔好去拖累人同拖累自己~~~~~~~~~勉强落去靖系会伤倒彼此更深~~~~~~~~~~~

" ?/ J! ~% Q. c1 p: s: z: x5 x3 @) w6 _  S, @7 q' e. I' L. l; X4 W
哗,6年啊,你有几多个6年啊?可以拖到6年代表你地都好了解对方啦,
# G( H5 d9 H1 J. c$ t3 W0 V( w( H点解做出呢D决择啊?
7 C, D9 g+ T7 Z/ ]& k; B其实我宜家感觉同你分手前那一刻系一样。
唔知 发表于 2007-9-5 09:57:49 | 显示全部楼层
原帖由 wei 于 2007-9-5 09:53 发表 8 C2 D, _6 r6 d

" r9 ^# U) U. z. I2 w2 z; s! c1 w# K$ M$ V1 d
1 U8 a& G" X0 U! t" a
我同你唔同~~~~~~~~如果靖系要自己单方面去努力我做唔到~~~~~~一年两年可以忍受倒~~~~~~但系如果等到心寒嗰时就会离开~~~~~~~~~无论嗰时仲中唔中意佢~~~~~~~~~如果中意一个人靖系会令自己受伤同痛苦~~~~~ ...

/ L$ t: S- e. e# @: s# e  k7 u! \4 h& f4 N$ }
我知道,所以我宜家心烦意乱。
salafei 发表于 2007-9-5 10:07:02 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-9-5 09:41 发表 3 s2 R: y" X0 Z
+ I5 v& I) S* U  b8 X

' U5 s- o/ o/ t& v! z* \1 r; U& I唉,但拒唔听我噶话,呃都系呃自己。
  z$ c6 |$ d& U- i, c
尼样比较难……要对方听你话。。。。。
tandong 发表于 2007-9-5 10:07:35 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-9-5 09:40 发表
2 t' x6 A' P/ K7 }
5 ^' L- e) ^4 r7 j( R
* ]  ?( p1 u5 v  O; z5 l' e好多野,唔系受自己控制D,老虎,出来俾我打返餐,发泄吓。

- d/ N$ }  \, `* \6 c你出来俾我打返餐劲噶,打醒你好过啦!就为了那一大片森林!
tandong 发表于 2007-9-5 10:10:27 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-9-5 09:41 发表 0 G- V7 U; u) G! Y! F, M
! z; F+ k- Q$ g+ k0 I" @2 M

, S: `) ?6 T4 e9 w' l* s" ?! p+ y# t6 N唉,但拒唔听我噶话,呃都系呃自己。
" u7 A# p% _, V1 V
你无药可救,死心吧,天下何处无芳草呢!
wei 发表于 2007-9-5 10:14:54 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-9-5 09:56 发表 7 n% A6 b9 O, I, N
# n# t8 ^: o$ V  x, V
' V, W5 H' t$ `$ d0 p$ ]
哗,6年啊,你有几多个6年啊?可以拖到6年代表你地都好了解对方啦,) W2 y1 X0 Q  B9 N7 w6 }4 @8 z
点解做出呢D决择啊?, a+ p; ?5 ?" C  X6 Q7 U2 t4 q
其实我宜家感觉同你分手前那一刻系一样。
" }3 f' E& b; e; C9 u1 O

$ X  u. @+ k5 ^; d% E. K- c- `, o# {! J$ d; r' n
因为无奈咯~~~~佢好好~~~~6年几我哋都冇嗌过交~~~~但系咁多年来~~~~我却觉得好累~~~~系心累~~~~
5 q/ U: X* u" {! [
' c' k) J7 F$ N- A! O每日都要好似哥哥噉去照顾佢~~~~而且佢又成日中意乱谂嘢~~~~好多时讲D嘢俾佢知都要谂清楚应唔应该讲~~~~
7 ]# |0 Y  Z  C. }6 {0 U* u
' B3 j$ s" r' Y+ r! w$ @咁多年来~~~~~一直都扮演一个照顾人嘅角色~~~~但系却得唔到安慰嘅感觉~~~~~~
$ f( w! G" p6 C& t; s, Z7 z3 o$ |/ R( H9 l: \8 y$ g
6年几~~~~我哋都系聚少离多~~~~好多时候我想有个人陪系身边嗰时~~~~~~却总系一个人~~~~~~~~
% d9 i* Y( t+ m5 `2 w  c6 q9 j6 t% E2 J/ L6 E* N) X  F
有压力嗰时~~~~感到孤独嗰时~~~~心累嗰时~~~~都系一个人去面对~~~~日子长咗~~~~~~个人都挨唔落去~~~~~~~
1 n5 K& B. i5 ?2 ^9 V- y+ P: n& r2 q  ^
不过最主要原因系佢屋企比较封建同专政~~~~佢由细到大嘅路都系佢父母帮佢安排嘅~~~~佢嘅性格比较温驯~~~~~~所以从来都唔识系父母面前讲个"NO"字~~~~~哩点系另一个原因~~~~~~6 [) @8 n; d) P6 Z& X2 }7 r. v
. L! ~- U- }2 P$ D
仲有一个原因系涉及私隐~~~~~~~~所以唔方便讲~~~~~~~~~~~~; r7 o4 [) e2 v7 L/ B8 V

6 d$ H2 r& l' G/ c( Z8 U% f& j; a
唔知 发表于 2007-9-5 10:21:58 | 显示全部楼层
原帖由 salafei 于 2007-9-5 10:07 发表 ) V4 V- v' S1 w1 r5 V
% ]" s+ T$ ?! R7 l6 {
尼样比较难……要对方听你话。。。。。

P) u" P0 I$ ~5 s% H8 e) l
2 R, W) W# a* y7 f% k4 @点解你地D女仔甘烦噶????
唔知 发表于 2007-9-5 10:23:47 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-9-5 10:07 发表
1 V3 v* y" b& _, m# f- m$ w& P6 }' V
你出来俾我打返餐劲噶,打醒你好过啦!就为了那一大片森林!
0 g% r: q# d5 H3 u

( d* @& v7 [: j$ N你都唔系甘噶,我系受左伤,你都唔俾我发泄吓?
唔知 发表于 2007-9-5 10:24:28 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-9-5 10:10 发表
& T: t/ S1 L, A$ f; X
% F- @% S( H5 _( }+ c你无药可救,死心吧,天下何处无芳草呢!

! n5 @: C$ \2 Q, u  b1 r, t. L' `  x
! z: Q5 z7 m+ N唉,拖左成四年了,唔系话放低就放低的。