[每日闲聊] 今晚屋企来了只自来鸽,好事

huang 发布于2007-7-9 19:51 4799 次浏览 25 位用户参与讨论   [复制分享主题]
细细只,好鬼Q,好似刚学会飞不久而已,我行前去都吾走,吾惊我哦) R, z) p4 v$ P8 [, d2 G/ C
跟住捉左距,比左D饭距食

已有(25)人评论

lqyy2k 发表于 2007-7-9 19:54:16 | 显示全部楼层
养几日之后就放生啦.......
huang 发表于 2007-7-9 19:57:13 | 显示全部楼层
可以的话打算长养,
lqyy2k 发表于 2007-7-9 19:58:41 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2007-7-9 19:57 发表 8 g; E/ v: B& w) ]
可以的话打算长养,

% v& B: v/ v: H0 q. ?- I8 z我怕距会唔习惯啊.......
夜月星辰 发表于 2007-7-9 19:58:59 | 显示全部楼层
其實咁養好容易挂~ 咋,感覺上
! s1 v/ r' f/ c! f" P/ x  R3 b因爲始終都係野生ga
huang 发表于 2007-7-9 20:04:07 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2007-7-9 19:58 发表
4 W# a& f7 l4 m. m6 {+ E2 A其實咁養好容易挂~ 咋,感覺上; e: i9 m; Q; A6 p3 t
因爲始終都係野生ga

+ s2 |. u. B0 |9 z4 @4 i无甘容易死架 ,白鸽系平易近人的鸟类哦
; j) h4 G% ?0 |( i1 k2 |" m好多都习惯比人养
kururu 发表于 2007-7-9 20:07:22 | 显示全部楼层
依家偶然抬头都可以见到几只白鸽飞来飞去~~~~~~~~~~
夜月星辰 发表于 2007-7-9 20:08:51 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2007-7-9 20:04 发表
( O; Z- g* z4 G
$ f, H5 T/ M6 H+ R- C3 K3 q无甘容易死架 ,白鸽系平易近人的鸟类哦( }! O2 g- z, [. ?8 Q7 P
好多都习惯比人养
* |9 l: b; N5 }2 j4 P) d- [

* A$ D$ n$ g! D' N& e以前係屋企都試過有白鴿飛入來1 m/ H. }0 N2 S5 ]( m$ E9 c  g" {
開頭都有打算養,仲食D米啊$ e- b" K# I2 z6 s4 M' o, j2 p
但是之後就唔肯食了
: U- |" q0 i# o: v. r) F唯有放生啦
Laputa81 发表于 2007-7-9 20:12:46 | 显示全部楼层
自来狗就听得多~~~
) U6 F" ?0 |9 @0 @0 ~5 r自来鸽就········啱啱听过~~~1 v6 g& ]: c; a6 Y
打算放佢喺边度啊??
& }& i0 T( \' O揾个笼吡佢住???
huang 发表于 2007-7-9 20:13:53 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2007-7-9 20:08 发表 $ f8 e9 I$ p# ~

7 i. y  ]- \* `' x
, Y  H& n* @; b& w0 r. h1 B以前係屋企都試過有白鴿飛入來! a% z8 z0 }& N  _
開頭都有打算養,仲食D米啊: L0 L$ g9 @5 M4 C( Y: y
但是之後就唔肯食了
& @1 ^7 k) v8 `$ R' ?$ U3 J, C* X唯有放生啦

0 G( M/ v6 }5 P/ E5 Y; C0 S3 P( j有无买玉米喂啊
huang 发表于 2007-7-9 20:17:37 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2007-7-9 20:12 发表 8 F" l8 ^4 N* M" E1 E5 b
自来狗就听得多~~~5 A* y/ n" K9 ^
自来鸽就········啱啱听过~~~
' L& }( W+ v, Y4 r' i0 I- G+ P打算放佢喺边度啊??
4 z1 J& @& U0 F, G8 G6 M5 f揾个笼吡佢住???

( k( V8 y/ X7 J( h系啊,本身有只鸟笼
夜月星辰 发表于 2007-7-9 20:21:48 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2007-7-9 20:13 发表
5 a1 `0 I1 [( n
6 p7 x" s; h% [9 Q' R有无买玉米喂啊
* v! O+ g2 j  T3 J: d  Y
/ I6 R. A2 t' |6 I: {
有啊~ 仲有買其他嘢喂咯
123下一页