[每日闲聊] 今晚屋企来了只自来鸽,好事

huang 发布于2007-7-9 19:51 4808 次浏览 25 位用户参与讨论   [复制分享主题]
tandong 发表于 2007-7-9 20:31:34 | 显示全部楼层
以爲比你食左距添!
huang 发表于 2007-7-9 20:41:45 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-7-9 20:31 发表 + c; d$ y9 R# R  d- P. I
以爲比你食左距添!
: `' k  U, d* {& @  }
无肉架点食啊??食了老妈不会放过我的
huang 发表于 2007-7-9 20:42:51 | 显示全部楼层
自来的动物都要好好对待的哦(除了四大害)
Laputa81 发表于 2007-7-9 20:45:05 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2007-7-9 20:17 发表
! m, M8 o$ l- `4 y7 j: r: }; d
0 r7 C9 y" F! q# P6 e系啊,本身有只鸟笼

9 l: U5 [  O4 n* J+ Z' H* M6 ?. a1 u  e1 u: I

! `1 e* g# A0 d2 j( y( e1 q等闲要放嗄佢出去飞嗄先得咖~~~
夜月星辰 发表于 2007-7-9 20:49:29 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2007-7-9 20:41 发表 6 L' t! W& W- J4 F1 z  f* y' [

& Q6 ?6 ]/ x% V8 {! w" U  G% S无肉架点食啊??食了老妈不会放过我的
5 J) ~+ q0 \  k

" m& y' ?: `3 g  @& ?你有打算食咗佢ga ?
kalaso 发表于 2007-7-9 20:50:12 | 显示全部楼层
小乳鸽~~肥唔肥咖???$ _3 z& L2 e7 B' `; E4 p2 ^
ninaomu 发表于 2007-7-9 22:29:30 | 显示全部楼层
唔知有无人捉咗、养一排后就食咗佢嘅呢。。。。。[em40
ivan1151 发表于 2007-7-9 23:05:09 | 显示全部楼层
白鸽的粪便很臭的哦!
yjb338 发表于 2007-7-10 12:58:22 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2007-7-9 19:51 发表
4 }& ~. x2 }4 }* n; ^# C. L细细只,好鬼Q,好似刚学会飞不久而已,我行前去都吾走,吾惊我哦
' Z# _+ d# {5 |( l+ z跟住捉左距,比左D饭距食
+ U, \1 A1 K' x- P5 c$ A& _9 f, j
搵多只配成对,一年之后每年可以生6窝.到时候时不时就有烧乳鸽吃,正啊!!
幻影傳說 发表于 2007-7-12 12:23:30 | 显示全部楼层
被好香的白鴿味吸引入來
abc-like 发表于 2007-7-12 14:01:10 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2007-7-9 19:51 发表 2 v% s+ e3 m6 @. k1 k
细细只,好鬼Q,好似刚学会飞不久而已,我行前去都吾走,吾惊我哦- p. K( l+ b8 A: o' |
跟住捉左距,比左D饭距食
; p, U9 o! r& S+ n1 c! j* b! L: K
咁自來水呢
% e' S4 C! a  {2 Q/ H+ o( O自來鴿你唔係即刻食鬼咗佢咩
lion9771 发表于 2007-7-12 18:26:01 | 显示全部楼层
曾经有一只麻雀去入我屋企,唔识飞返出去~~系屋度乱甘撞~~
3 `5 ~  M0 m: C7 j" `; P8 V, @还有一次,有一只鹰飞到我家阳台,逗留了1分钟左右才离开~~. n6 v+ `7 G: b! P7 G3 a: J
PS:我家是27楼的说~~