[求助]珠江台和CCTV果D有無播動畫?

我皇烈 发布于2006-6-16 18:47 2333 次浏览 44 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>我係香港人,只看到無線和亞視而且</P>. \+ E1 R1 V/ _' E# k' W' Q0 P
<P>好湵慕你地有咁多個台</P>% V+ x$ ~% `4 f9 G
<P>我想問你地果D電視台有無播動畫的??</P>4 n' u. g5 ]# ?0 K/ e7 ^% {; v6 T* \
<P>如有播什麼動畫??同埋佢地找咩人來配音??</P>8 f) N" ]( m7 z0 B' J
<P>仲有想問你地睇到幾多個台??</P>
( J% \' v4 \% _9 t7 @. O6 |% l- `

1 E. ~9 n+ o0 E8 l2 Q

已有(44)人评论

rx-rider 发表于 2006-6-16 18:50:19 | 显示全部楼层
看情报区固顶贴...............
雷枫 发表于 2006-6-16 21:22:29 | 显示全部楼层
youxiwang 发表于 2006-6-16 21:27:54 | 显示全部楼层
播果D全部系无聊片,一唔系就系TVB几年前播嘎
eay 发表于 2006-6-16 21:32:11 | 显示全部楼层
米系。。。TVBQD动画多到你怕。。。
我皇烈 发表于 2006-6-16 21:40:33 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>雷枫</I>在2006-6-16 13:22:29的发言:</B><br><br>+ C& I1 A0 a4 ^+ k5 @
<P>8 Y0 y, M& N4 }, e* R$ G" X7 x: l# T
<P>说什么呀!!你们香港的台不是很多吗。怎么只有无线和亚视??无线都有很多频道</P>
7 x6 q8 @, \/ j( U) o' N" Z( X$ [) p' l<P>你究竟是不是香港人呀???</P>
' J* b. j( j( S( m' x<P>我地大陆电台多又怎么样呢?全部垃圾电台</P>
; u& N/ H/ m/ _$ I* X) P8 s<P>中央也不外如是</P>
" g. \( S+ L/ l, N. L' b- s! b<P>配音也一般般。</P>' \/ |" w% g( f6 M, F4 Z- j
<P>日本动漫都是台湾配音的,</P>( m& [, s- j; a
<P>广东的大多看香港台,最死的是插广告,放完广告节目已开始了。节目没完却又插广告,真是很无奈啊!广告是层层插的。从省会都市到县。我那里就是这样</P>" ?6 h3 [: s' ~' G) y
<P>你在香港还说这些话。,悲哀!!</P><br></DIV>
3 q$ f: h2 e9 b  G% Q8 O) O( S<P>你錯了,香港只有翡翠台、明珠台、本港台和國際台4個台而已,至於TVBQ那些是收費台來的,</P>' H& ^2 O4 I0 K
<P>即是要比錢才能看的~~ 你不信可以去問問其他香港人</P>
/ J% Y0 D$ E* A! ~4 j6 }' B* P<P>你未搞清楚唔好亂禁罵人~~</P>; J. n( d( F8 d2 k) p6 Q* Y
<P>即是我睇到果D你們睇到,你們睇到果D我唔睇到,</P>2 C6 k- R# F# m6 @3 O6 R
<P>你在大陸还说这些话。,悲哀!!</P>
4 L  N1 [& O- W/ k<P></P>
2 k( N3 i( R) t; K& _' j1 j4 o

9 q+ |, f9 F/ p: S/ }
雷枫 发表于 2006-6-16 21:56:24 | 显示全部楼层
gundam 发表于 2006-6-16 22:46:53 | 显示全部楼层
香港一个tvb播既动画就好过晒大陆拉,有咩好羡慕啊,我地自己都5睇哩度d台.
gundam 发表于 2006-6-16 22:47:52 | 显示全部楼层
香港一个tvb播既动画就好过晒大陆拉,有咩好羡慕啊,我地自己都5睇哩度d台.
lyz4733 发表于 2006-6-17 04:27:48 | 显示全部楼层
<P>CCTV放既动画收视率有几千万人,谁可比,国内既网友唔好自己唱衰自己啊。</P>
" z3 {/ c8 r0 p* D. b- \# M<P>西游记,哪咤两出片TVB、ATV都有放过啊????</P>
雷枫 发表于 2006-6-17 06:05:22 | 显示全部楼层
huang 发表于 2006-6-17 07:01:17 | 显示全部楼层
CCTV播果D动画有时好睇有时吾好睇
1234下一页