[动漫百科] [讨论]網球王子的配音有咩唔好﹖

我皇烈 发布于2006-9-22 09:41 3072 次浏览 32 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<p>好多人都話網球王子配得差,但我又唔覺佢配得差,仲覺得佢配得好好添,</p><p>我最初係起有線睇的,當時都覺得佢配得好好,只係覺得好新鮮,因為,差</p><p>不多個個都未聽過,但到亞視播就好多人話差,究竟D人係對人定對台﹖之</p><p>後我再聽番,依然覺得唔差,只係覺得有d配人得好趣怪,好懷疑D人有無認</p><p>真去聽,而且我覺得有幾配音員都配得唔錯,例如桃城、菊丸、神尾、觀月等,</p><p>佢地同亞視d新人李家傑、蔡忠衛等都係差唔多啫,不二更加係正添啦﹗我覺得</p><p>無人可以比佢配得更加好,把聲好低沈,深藏不露,有d女人型,岩哂不二~XD</p><p>唔通好似日本找女配音員配咩﹖龍馬還好,櫻乃配得好可愛,無人識欣賞佢我</p><p>支持佢,我覺得以亞視當時的班底,無可能配好網球王子,唔通找陳廷軒配桃</p><p>城,吳小藝配龍馬咩﹖找呢班人配仲有一個好處就係唔洗驚TVB撬走D人搞到D</p><p>主角要變聲。</p>/ x$ P( \) ?6 P0 r# R

( }! k* R3 y" g6 O+ p

已有(32)人评论

我皇烈 发表于 2006-9-22 09:44:09 | 显示全部楼层
<p>我之前發咗個帖,讚網球王子配音好,點知被人大罵,好懷疑點解讚人</p><p>好都要被人大罵,話人衰反而被大讚,而且唔係個個都話網球王子配音唔</p><p>好,我起第度發咗過同樣既帖,也有人讚網球王子配音好,該帖網址如下,</p><p><a href="http://www.hkvcas.org/cgi-bin/wforum/wforum.cgi?no=10006&amp;reno=9973&amp;oya=9936&amp;mode=msgview&amp;list">http://www.hkvcas.org/cgi-bin/wforum/wforum.cgi?no=10006&amp;reno=9973&amp;oya=9936&amp;mode=msgview&amp;list</a>=</p><p>而且呢個帖有兩個網球王子配音員的留言,請你地聽吓佢地既心聲,比D機會人,唔好淨係識得罵人。</p>
0 j! Z# r9 P0 @6 g

: z  a# u# V+ ?8 e
tvtia 发表于 2006-9-22 13:38:07 | 显示全部楼层
可能D人悟中意atv的配合
我皇烈 发表于 2006-9-22 16:15:45 | 显示全部楼层
<p>其實佢地並唔係ATV既配音員,所以呢個其實唔關ATV事,有線電視</p><p>都唔用同一種配音的,我覺得網球王子的配音比ATV平時的配音仲</p><p>要好,講真,ATV平時D配音員真係聽到厭。</p>
Laputa81 发表于 2006-9-22 20:32:00 | 显示全部楼层
觉得有D怪怪哋········
美食猎人 发表于 2006-9-22 21:03:24 | 显示全部楼层
<p>我个人觉得几好啊。几配合原作的</p>
那年初夏 发表于 2006-9-22 21:35:53 | 显示全部楼层
支持粤语配音,我觉得还可以,
我皇烈 发表于 2006-9-22 21:42:03 | 显示全部楼层
<p>大家要支持吓D新人加瑪,如果唔係D奮人香晒,</p><p>以後就無粵語動畫。</p>
我皇烈 发表于 2006-9-22 21:50:51 | 显示全部楼层
<p>講多個好消息比大家知</p><p><font color="#660000">網球王子II 10月2日5時</font><font color="#660000">會起亞視播,即係做完</font></p><p><font color="#660000">遊戲王IV──怪獸之決鬥之後。</font></p>
Laputa81 发表于 2006-9-22 22:33:21 | 显示全部楼层
又喺重播啊???
我皇烈 发表于 2006-9-22 22:58:01 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>Laputa81</i>在2006-9-22 14:33:21的发言:</b><br/>又喺重播啊???</div><p></p><p>睇清楚D,係<font color="#660000">網球王<font size="3">子</font><font size="7">2,即係播新既</font></font></p>4 C  O  d# x- S6 u7 N0 K! @
9 Z3 b5 J" {% T
k1d 发表于 2006-9-23 03:05:21 | 显示全部楼层
123下一页