[原创][询问帖][浪客剑心][DVDRIP=>RMVB][纯粤语合成版]

唔知 发布于2006-4-8 01:01 3880 次浏览 57 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>片名:浪客剑心TV版</P>
: c3 z: D1 Y- W1 Y. `8 p6 I% }7 G<P>集数:1-94</P>0 h* j$ S/ Q3 j- I1 Y1 y1 r
<P>语言:纯粤语</P>
. {# F( T/ \8 I8 A; h1 d2 ?<P>字幕:无字幕</P>8 f) E8 K% o+ g+ U* l6 M
<P>格式:RMVB</P>
' [% e  [' L+ Q5 f$ ?7 u# g) c<P>大小:170M/集</P>
' r7 a$ M$ x. C5 {<P>解像度:640X480</P>  U, v' j/ N8 ?/ }# F. [
<P>码率:1000</P>
: `8 }! Y+ H' V* y5 Q6 b
" X9 o6 ^* N) S) ^5 ]! x( K<P>有无人有兴趣要浪客剑心TV版的合成版??</P>2 e% s$ n' f/ T9 f
<P>系我自己做噶~~</P>
' [$ s# e( g' P( k/ S$ `+ v' H<P>系DVDRIP日语版同粤语版合成~~~~</P>
/ ]% s. p: W/ p; d# x<P>我手头上1-94集,</P>
; x+ c! I5 F+ R# X<P>做左两个星期先完成2-5集的合成版,由于第一集借左俾人未罗返,迟D再合成.</P>0 K: P3 F) p, I& N# T7 r7 _
<P>由于效对费时,画面同声音同步效对实在太辛苦了~~~</P>
- G! D* l& M. N# j9 o<P>所以进度非常慢~~~</P>3 \( Y6 y7 K( W8 `  S, s3 I
<P>容量有170M,如果唔要OP和ED就150M左右,</P>
) E* m' w% Z% |$ q<P>为左同DVDRIP格式的画质差唔多,失去无咁大,我就用1000-2000的码率来压.</P>
  e/ A/ A& }1 M, L; w( Z; P4 h! q<P>放几张图俾大家睇吓~~~</P>

[原创][询问帖][浪客剑心][DVDRIP=>RMVB][纯粤语合成版]

<BR>

<BR>

<BR>

<BR>

已有(57)人评论

btconnie 发表于 2006-4-8 01:14:06 | 显示全部楼层
我想問只是粵語配音的嗎? 如果係, 我第一個要.
唔知 发表于 2006-4-8 01:17:19 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>btconnie</I>在2006-4-7 17:14:06的发言:</B><BR>我想問只是粵語配音的嗎? 如果係, 我第一個要.</DIV>
3 Q; t6 J! L9 d" O' o% U3 a9 d9 D<P>系粤语配音的~~<BR>ATV配的.</P>
huang 发表于 2006-4-8 01:38:54 | 显示全部楼层
<P>楼主强喔 </P>1 q3 |7 h* A: r8 s, J7 v
<P>支持你呀</P>
$ K2 b0 o6 ?0 V3 ^" f, p2 U% @<P>不过已有合成版</P>
! \" D1 E# n# L
tandong 发表于 2006-4-8 01:40:22 | 显示全部楼层
有就发吧!支持!!
luck0122 发表于 2006-4-8 01:56:51 | 显示全部楼层
<P>好呀~支持呀~我想要最后果几集粤语的~因为下载事最后几集都系日文~</P>
$ P( A* R; C/ A! b9 h/ c<P>无粤语~谢谢·</P>
唔知 发表于 2006-4-8 02:00:38 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>luck0122</I>在2006-4-7 17:56:51的发言:</B><BR>
, A' `4 M5 \  }. @& h<P>好呀~支持呀~我想要最后果几集粤语的~因为下载事最后几集都系日文~</P>
+ _/ \& H. V& U' u) V1 o<P>无粤语~谢谢·</P></DIV>
3 }6 C( G+ y7 B6 H  Y8 |6 H/ Q3 [<P>TV版一共系1-96集~~~( |  b" S/ a9 t) f  Y
<P>我只有94集,最后两集就无粤语~~~
0 x- s9 P& \( ~4 U( f<P>我都想揾.</P>
唔知 发表于 2006-4-8 02:01:31 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>huang</I>在2006-4-7 17:38:54的发言:</B><BR>: \1 r" I5 p  O
<P>楼主强喔 </P>
6 p' W0 h4 n% h0 o- b<P>支持你呀</P>
( X( x1 e2 a- H( h) b<P>不过已有合成版</P><BR></DIV>' h# y$ P: o$ }$ N1 k  o# @) h8 Z
<P>H兄咁快就有啦~~~~. W+ j1 R4 Z* s+ Y2 d" X. U7 q
<P>系边个压咖?</P>
hikaruyin 发表于 2006-4-8 02:33:17 | 显示全部楼层
<P>發啦!絕對支持!</P>
mkfmky 发表于 2006-4-8 02:40:16 | 显示全部楼层
<P>你手上的這套不是日/粵雙聲來咖? </P>0 d) Z! a  @! l/ C
<P>用gold wave軟件就可以將日語蓋過,成套以粵語聲音為主,這也是我前個月頭才學會好.</P>
2 M0 g) W- }% v. S# S. _3 N, K1 e<P>若果係下載回來的,就咁抽出來聲音的話應該不會有很大差距.除非中間有d嘢被人cut咗......</P>
* P! v7 r% _: D2 m+ a<P>幸好你的不是錄音帶,不然仲苦啊~~莉娜果套真係死咁濟.....</P>; Z8 v5 V' L3 F! Z% c
<P>我來支持一下</P>
唔知 发表于 2006-4-8 03:40:22 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>mkfmky</I>在2006-4-7 18:40:16的发言:</B><BR>% _" S) S  e/ _6 [8 ]
<P>你手上的這套不是日/粵雙聲來咖? </P>
# }1 h* D. L: g; J/ L<P>用gold wave軟件就可以將日語蓋過,成套以粵語聲音為主,這也是我前個月頭才學會好.</P>+ I0 o/ j, f, L5 m8 ~, N: `2 e
<P>若果係下載回來的,就咁抽出來聲音的話應該不會有很大差距.除非中間有d嘢被人cut咗......</P>
1 }& l: Z- x& _5 G- O, m<P>幸好你的不是錄音帶,不然仲苦啊~~莉娜果套真係死咁濟.....</P>1 U. I, l/ R' H; J
<P>我來支持一下</P></DIV>, C7 X0 }0 P/ e
<P>我就系用呢个软件抽出果D粤语声音出来~~~~* v. D) h$ Z3 U5 z" x5 n/ f
<P>之后再与DVDRIP合并,
+ S* n' M) B) o* q9 L<P>好似第五集,佢中间休息果段时间系唔同,所以合并上来麻烦左好多.</P>
enjoysi 发表于 2006-4-8 04:51:16 | 显示全部楼层
我已经做好合成校对好,不过就无更加清晰既资源!
12345下一页