社区股市嘎一点建意。。

eknine 发布于2005-11-6 09:37 1994 次浏览 4 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我谂新人都可以提下个意建架。。。
- r  T5 a% s/ b4 g6 j! g我岩注册就IE有些小问题,上唔度搞都呢寻日先上的返。。第一,检验码好难睇啊,好多时都要几次先的。。
3 {, M* J: o1 w6 ]( y! X" W4 z, ?4 ^讲返股市拉,贵坛嘎股市都无人气嘎。。好多限制。。每日每只股只有1000股。。企无人放嘎情况下根本无的买,完全无股票嘎抄卖抄卖嘎情况出现。。搞到越抄越少人。。建意系统嘎股票,社区银行,社区股市等等由系统来经营。。无限股。。无买卖数量限制。。个人上市股因为股票有限罗多少出来买卖就由上市人设定拉。。买卖嘎数量就限制。。
! P0 ?. m' L- d7 |希望唔系每日都系只系机器人玩咯。。。: O* F: Y$ d- `0 }( [
" c# [$ v. c  ^9 }) b" l

已有(4)人评论

lion9771 发表于 2005-11-6 18:25:27 | 显示全部楼层

股市呢家野我完全唔懂呢,可能有D人都系因为甘所以先没买啦

eknine 发表于 2005-11-6 23:31:46 | 显示全部楼层
好多时又唔可以更讲涡。。玩股票都系想稳返两个银啫。。总比狠发贴赚来的好啊。。又可能系股市度太多限制。。无佐抄卖抄卖。。变佐股价由系统决定。。10只股9只跌嘎情况下。先会少人话唔定呢。。。。你睇下股市度有几多人开户就知拉。。。你一开户就有1万蚊。。。除佐一万蚊无变动嘎可能无玩过但距D都有谂过玩架。。。你睇下股市度唔系1万嘎有几多。。距D玩过可能觉的太限制或者其它等等。。先唔玩啫。。。。你去股市度睇下。。一只股越高价系80几蚊。。衣加跌度几蚊。。就呢点就值的改改拉。。衣加嘎股票全部跌到差唔多越底价。。完全唔识升嘎。。。4 Q) @: y7 f' q* A

Q6 |" q- a3 E8 n- K
mc238 发表于 2005-11-7 02:35:19 | 显示全部楼层

股市始終喺唔成熟,我都喺存錢入銀行收息好過了。

AWP 发表于 2005-11-7 07:45:39 | 显示全部楼层
以下是引用mc238在2005-11-6 18:35:19的发言:
- U9 W1 X- j) h! D

股市始終喺唔成熟,我都喺存錢入銀行收息好過了。

% i- _5 I E- y

同意..... % j; S9 r+ d( V( _

玩咗股票冇耐就亏咗少少~~~~~ 7 v, I) I. G n$ o+ L' D

都吾见升的~~~~