求合成粤语动画的片源下载网址和粤语音频网址。

czxzero 发布于2011-4-27 11:32 1431 次浏览 18 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(18)人评论

天才不二 发表于 2011-4-27 12:19:29 | 显示全部楼层
DVDrip、BDrip、HDTVrip片源:NYAA、东图、极影、绯月、U2、鳗鱼、share、winny
, x" z! c) ~$ y, e+ k4 M+ W粤语动画录制版:dotmu、dotbt-plus
2 U8 O) Q3 V0 @9 f- I我只知道咁多
回复 支持 1 反对 0

d34872712 发表于 2011-4-29 16:08:46 | 显示全部楼层
回复 9# czxzero / n$ Q0 @/ D) a" a1 @$ t) s
& K* m0 W1 U; Q2 j' g
哦 系感样

czxzero 发表于 2011-4-27 16:46:57 | 显示全部楼层
果然唔明我咩~~即系完全無左件事了~~當我講嘅野,無耳性了!
0 h" |% G5 D2 Q" Y0 U* A+ ^' e/ S; @: F  w" N) l, i4 R

5 Z7 d% j: Z; }4 n* m$ V  F2 ~/ L/ ?8 c5 P- l
證據了~~9 |5 J( K! ?* h- i
mcnynbajay 发表于 2011-4-27 16:38
' O  K! w! A# ~
7 B0 ?+ U0 A& S! }
# Y$ X* I/ _2 b3 \5 ^
    我是要网址啊,你这些我百度搜出很多垃圾东西都不知道是哪个。
- l& a, d3 p0 {; x    不二已经私人发地址给我了,在这里再次多谢下他先。

mcnynbajay 发表于 2011-4-27 16:38:53 | 显示全部楼层
唔明你讲乜,我冇当你的话耳边风啊。9 i8 ?3 p" C+ T. w0 k  q
czxzero 发表于 2011-4-27 16:09
, B+ K3 Q* C; i% u" N
果然唔明我咩~~即系完全無左件事了~~當我講嘅野,無耳性了!  E4 |7 a. u& A; H( _6 L' y

; j: S, R; m! X( i; h
5 H6 H5 s7 t( y% F' E3 Z' Z  ~' x9 q# ?/ T1 C8 i5 `, c
證據了~~
& Z& }0 d4 ^: m$ g0 q5 A! K! Dhttp://www.dreamxt.net/bbs/viewthread.php?tid=74398&highlight=
" \) L8 ?/ H% J% L, D$ d
) W! F3 e# X, H" _3 S6 s( A# M* d. Q9 _% ]0 Y4 _$ \: S! X/ }0 }2 A
根據我的經歷所得!一句話總括!單純來自網路的!(廢話,打殘去拖尸)
! _1 `; f6 W' D# ~4 W9 C9 M8 J. F
現在分2種情況!舊物同新番!7 H6 n: I* X  I) g8 r$ ^$ i4 ?
/ {# c! f- l* x7 V, r
舊物的粵語音軌,多數來自DVD港版提取的~~例如網上的《幽游白書》,《男兒當入樽》有全集,系出碟先有機會重溫的!
  f7 U# ?( a% B, l7 S: `  v. h$ b$ `1 t( W2 K: i- t) J
還有HK的錄影發燒友,提供過的~例如《美少女戰士》,可惜暫時唔齊的~~~TVB錄影200集!3 M5 r* q" ^; }5 W3 n
# C5 i, Z4 c8 b6 H6 p5 Z5 z; O
片源多數來R2J-日本職人壓制的!經常用PD+WINNY+SHARE來發佈的!0 H" [2 i9 V# K
4 C; U) V$ j% |1 a
而家國內好多大水喉開始湧現的~~相向性好左!加上網盤的誕生,多了緋月+DMZJ+漫娛等等各大網盤區分流……
' \8 b' B! s2 @# N1 Q6 p& S( t8 G' q& T4 h# ]' ]# x* ]
新番呢~~
; q# a1 V/ }* b( d" g粵語音軌,來自TVB+ATV的錄影版~~全靠HK的DBP錄影組~~多數引用岸狗+幽助的錄影版+1600+笨豪等等!" p# }% F! W% O2 `+ U8 N% A8 G3 K9 O
8 b. g$ u( p1 d6 O0 g5 p
$ e& x* @3 W) P7 a* z7 l$ b
片源呢,引用HDTV錄影片源~~事因日本果邊地上波廣播比較普及,好過HK的錄影多多聲……
1 p- [% O5 X- L6 g, c0 [' i9 l2 y9 ?( ?6 c2 \& d
還有BD化出售+片源來自BT+PT的,有BT極影+nyaa+東京圖書館+各大字幕組論壇+PT站有U2+G.5 A! Y) X3 H6 W( K2 d/ K& T
近期比較活躍的壓制組有ZERO,THRO+DECAY,yousei,4U,TV-japan等等職人~~2 M8 Y0 g* R# Z

5 `0 U) F& s: P: t$ F' ]; {3 E以上系我所知的!有誤請指教!- j" D' {' {: z0 V, n  I1 F
mcnynbajay 发表于 2011-3-31 12:23

kyo1983 发表于 2011-4-27 16:16:34 | 显示全部楼层
有嘅话,我都REQ一个。。。

czxzero 发表于 2011-4-27 16:09:04 | 显示全部楼层
網址自行搜索吧!睇下你有無誠意!
8 k8 Q! u% s6 Q' S+ o) _! ?+ f1 {2 V. G1 }0 K
) \0 _9 d' D& g4 e2 H
上次問了點校果陣,我已經多次講過情況了~~竟然當 ...
/ [+ [+ e  }: Z0 Z8 i4 kmcnynbajay 发表于 2011-4-27 15:46
& K6 W" r: p! k; }
# E* E  Z5 i# n/ q+ [& h9 F7 U: t
7 }& ~& E) j' K+ n/ Q
    唔明你讲乜,我冇当你的话耳边风啊。

mcnynbajay 发表于 2011-4-27 15:46:52 | 显示全部楼层
! n2 K# `$ Y" i: R& G
網址自行搜索吧!睇下你有無誠意!
2 J, A% G6 y6 j* x
4 G( I+ g) e# x, ?, ]2 M9 @  v& C% G! S# P4 O
上次問了點校果陣,我已經多次講過情況了~~竟然當我講果D,系廢話,耳邊風!
2 [1 P8 a- M' |& w- M$ X
" i+ D- V% Y2 {3 b3 h! |再一次,無地自容!睇來都系低調D好……

漫步雲端 发表于 2011-4-27 15:05:50 | 显示全部楼层
就算有都收埋畀自己慢慢用啦我太自私了

czxzero 发表于 2011-4-27 14:21:40 | 显示全部楼层
百度搜索啦- N& ]8 g% `2 }' i! F# E% X
天才不二 发表于 2011-4-27 14:19
" `4 }. ^$ v% s& D3 E; ]4 {1 ~

5 @+ x% b8 q0 H6 U! Z/ G1 V# N2 T# ?, A8 I6 Y' c
    就是搜到好多野,都唔知边个系。

天才不二 发表于 2011-4-27 14:19:52 | 显示全部楼层
可否给个链接地址?5 {8 {8 u4 b; i7 ^# U; G1 }
czxzero 发表于 2011-4-27 14:07

" O1 `4 r- l8 `- I1 v+ {3 z% J+ _  s- J9 n& A, o& n& ]+ w) P1 h4 a

5 }, R, k: f# C- ^6 \8 d; j4 s( K  百度搜索啦

czxzero 发表于 2011-4-27 14:07:25 | 显示全部楼层
DVDrip、BDrip、HDTVrip片源:NYAA、东图、极影、绯月、U2、鳗鱼、share、winny
# l: ~. F0 G3 w1 j' s粤语动画录制版:dotmu、d ...
$ u4 S; I2 }2 Z3 k* y& Y' S天才不二 发表于 2011-4-27 12:19

1 U5 r: u3 c2 k9 V( k
. }+ n0 B% i) X& i
3 p0 M0 l9 Z, B) J. O% {9 Y    可否给个链接地址?

czxzero 发表于 2011-4-27 14:01:29 | 显示全部楼层
D度都唔够好?你中想找个更好
3 }! D3 s9 V6 E4 t0 r9 P2 Vd34872712 发表于 2011-4-27 13:17

# i) x& w# L! F. A+ l5 S% T2 a3 V" T! x, Q8 G% y+ L

" ?# x9 n) p  r    唔系啊,我就系想自己合,所以先想搵D好点的片源和音频。

12下一页