[每日闲聊] 空间新应用,类似QQ农牧场的快乐庄园~~

雪比 发布于2010-1-21 20:06 2351 次浏览 26 位用户参与讨论   [复制分享主题]
今日上空间,无意之中发现有个新的应用叫做快乐庄园。. @5 W) u/ c' B% r9 b4 W( ~0 n
! D' h; W5 |" }; l. }' X
添加之后,就发觉它同QQ农场和QQ牧场一样的模式,都是连系一齐玩嘎。
! D3 i) M5 T7 ^) ^- |. ^4 d- o4 M
5 Z" ?' }- q! |3 n2 D$ u之前大家都有讨论过,迟点粤漫社会不会都有个跟QQ农牧场一样的应用,难道就系呢个
, r$ Q7 y* y# R& `5 _( O
- G! Y) w. L+ i, s6 e庄园D背景和植物无QQ农场甘好睇,而且功能都比不上~~也比不上开心农场
, A7 x9 t9 Q+ ~( E! M3 w3 ?  v
& Q7 D/ ~, W& x有兴趣的,不妨大家入去睇睇。0 _  c' d% T. I. @& l
6 {9 V  e/ }1 R
另已加我为好友的,本人都已经发邀请了。

已有(26)人评论

雪比 发表于 2010-1-24 16:22:31 | 显示全部楼层
听讲准备开张既QQ鱼塘,D鱼既肥料就系牧场动物D粪便,omg
# p) `1 m& P  ?( g. d" u4 t2 Ckyo1983 发表于 2010-1-24 10:48

( [4 j) x4 ^8 x2 n
3 ?) H, t% a* \8 \2 V- s唔系嘛!中会推出QQ鱼塘
8 ?: I% ]+ k: A! `  n9 O腾讯果然强大阿

雪比 发表于 2010-1-24 16:19:59 | 显示全部楼层
) p& E% [2 Y' v, h. M
快乐农庄没有玩啊
8 _( |$ G! K" {0 E$ r* _
( Z# S! `; f2 H2 F  L太多农场) S2 V# I& p0 z& p+ ?0 y+ a
没有那么多农夫
; k: ~4 M/ z; E4 D5 \. f' xKiver 发表于 2010-1-24 11:50
( E9 ~8 @) G6 J, h6 g0 J6 f
. n+ D# I( w, k0 T6 K8 I
我都见到社长在上面,但无种野。
: d- P6 n1 o. t  e0 W3 r1 k! l. T6 ]$ ?* {
日日做农夫,D农场都真系顾不掂

kevinchan 发表于 2010-1-24 15:03:41 | 显示全部楼层
听讲准备开张既QQ鱼塘,D鱼既肥料就系牧场动物D粪便,omg4 `8 U$ ?7 @5 j
kyo1983 发表于 2010-1-24 10:48
鱼塘= =会唔会包含埋 虾场或者其他等等呢

Kiver 发表于 2010-1-24 11:50:18 | 显示全部楼层
今日上空间,无意之中发现有个新的应用叫做快乐庄园。
4 c! C# s* g, u$ p
! ~* q* c( _9 h8 O3 w+ Y添加之后,就发觉它同QQ农场和QQ牧场一样的模式,都是连系一齐玩嘎。  s- ^( l& x7 C' R& F+ U& J& K

9 C$ n+ s) n/ I& u& O  K  n1 n之前大家都有讨论过,迟点粤漫社会不会都有个跟QQ农牧场一样的应用,难道就系呢个[e ...3 X& B4 F, g. O6 A$ I; j
雪比 发表于 2010-1-21 20:06

8 d% u# d' q6 @6 T( v) [* |# \' [  D) }$ g" T9 ?" u; V  n8 |
快乐农庄没有玩啊4 H( D. g- N2 D# P+ H
* v  J- P& D- X; l
太多农场
; ]2 {! }8 q5 F9 a  T- q没有那么多农夫

kyo1983 发表于 2010-1-24 10:48:07 | 显示全部楼层
农牧场会唔会咁样噶,将畜生嘅粪便做农场嘅原料
8 t. R: u0 C2 u' |2 k6 d# ~& |kevinchan 发表于 2010-1-22 13:49
1 Z3 \1 R) Z$ x: R0 b9 P: @
( b9 Z- _% w( ?& ]5 N; u6 L% a, w2 C
听讲准备开张既QQ鱼塘,D鱼既肥料就系牧场动物D粪便,omg

kevinchan 发表于 2010-1-23 12:46:24 | 显示全部楼层
可惜K社搭错码头,此系统不支持农牧场!9 f: ~% }$ v$ t6 U' s. ^( {
tandong 发表于 2010-1-23 11:36
话唔定以后有人会开发一个支持呢个系统嘅,不过到时仲hit唔hit就唔知

tandong 发表于 2010-1-23 11:36:26 | 显示全部楼层
金币都系你地嘅劳动成果,係咁易畀玩家满足下都应该
( p! P. z, A) ^# t5 U! Pkevinchan 发表于 2010-1-23 00:32
可惜K社搭错码头,此系统不支持农牧场!

tandong 发表于 2010-1-23 11:27:45 | 显示全部楼层
睇完呢个,你更加想呕阿% ], z. |9 g7 x0 w3 K
; P* |/ z) m2 P* h+ N
2028568 V% q2 W- d3 l& j, c

1 f4 s  d6 N" `2 g, Q1 _: ?, I202857
! G" `4 c* f5 Q6 S/ X雪比 发表于 2010-1-22 21:15
好象小孩子玩过家家!!

kevinchan 发表于 2010-1-23 00:32:19 | 显示全部楼层
现实就是甘样噶啦!7 H" |) y0 z0 Y" h& j/ D
可以俾你用金币买D普通化肥都已经好不错咯!) z# S) a- L2 P: u
雪比 发表于 2010-1-23 00:09
金币都系你地嘅劳动成果,係咁易畀玩家满足下都应该

雪比 发表于 2010-1-23 00:09:54 | 显示全部楼层
果然离唔开RMB( H4 Y# |7 G, i5 O9 P4 Y. E
kevinchan 发表于 2010-1-22 23:56
9 @) p& B: g/ }1 h( ~" [

1 h; y7 C. w: [. b6 @现实就是甘样噶啦!
5 h  o" A* C+ f可以俾你用金币买D普通化肥都已经好不错咯!

kevinchan 发表于 2010-1-22 23:56:22 | 显示全部楼层
普通化肥(1小时)可以用金币买(农场种的野拿去卖就会有金币了),
- W" N0 o( S0 `2 b6 D0 I
: H/ F5 e3 d& [其他的快速、极速化肥就要用RMB咯!$ V. \6 Y& s( \4 \( a. e; V
雪比 发表于 2010-1-22 23:30
果然离唔开RMB

123下一页