[每日闲聊] 你激动出现身体表现

Kiver 发布于2024-4-9 17:14 780 次浏览 177 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-5-4 22:58:23 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-2 00:171 P0 k. c3 f: L
暫時都未見有, 不過好多個都已經暴露咗係紅底
4 r, f& w1 x& X- a
慢慢就红到上面噶了

amenngan 发表于 2024-5-5 00:50:06 | 显示全部楼层
想鬧囡既時候,經常都嬲到面紅耳熱. h7 b; D: @# t. g5 G7 h6 D$ P
明顯我係燥底啦

adhk 发表于 2024-5-5 03:58:53 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-4 22:58) n/ r2 G# B0 r* E5 b
慢慢就红到上面噶了

& V" W( K8 v) s- x5 K' {已經過咗25年, 好多暗地裏培養嘅已經成熟, 可惜呢啲浮面紅底人士雖然有財有勢又踞高位, 但係明顯個個能力都係有限公司, 個個都聽ORDER做嘢, 可以話無咩腦嘅錄音放音機, 重重覆覆嘅都係附和大國

klozepyj 发表于 2024-5-5 22:07:04 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-5 03:58
. x0 u! l7 w- k已經過咗25年, 好多暗地裏培養嘅已經成熟, 可惜呢啲浮面紅底人士雖然有財有勢又踞高位, 但係明顯個個能力 ...
) X8 h* P! C8 j( `# D3 U: |
呢个就是同之前鬼佬管既时候最大既区别

adhk 发表于 2024-5-6 00:57:59 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-5 22:076 U* Y7 X& o8 F
呢个就是同之前鬼佬管既时候最大既区别
! ~. ?4 |  ~- S4 H
佢哋個個淨識擦鞋, 只會附和, 鬼佬安排下嘅個個都好有主見, 同現今嘅真係南轅北轍

klozepyj 发表于 2024-5-6 21:00:31 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-6 00:57/ P2 r+ P1 w" d: M8 d
佢哋個個淨識擦鞋, 只會附和, 鬼佬安排下嘅個個都好有主見, 同現今嘅真係南轅北轍  ...
6 M2 P; |9 m" s" Z1 i. s, f2 E
成个官场氛围都唔同 人哋做咁耐殖民地 的确是有优势既地方

adhk 发表于 2024-5-7 08:58:43 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-6 21:00; a- R% D. H+ G- `5 y8 w% R8 D
成个官场氛围都唔同 人哋做咁耐殖民地 的确是有优势既地方

" ^2 a: r2 U, D* x' t  d4 u英治係由下而上, 所以明白下面發生咩, 大國係由上而下, 唔駛理下面發生咩

klozepyj 发表于 2024-5-7 19:33:19 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 08:58
! d: ^( L* k( ^) k$ D9 L8 d/ a英治係由下而上, 所以明白下面發生咩, 大國係由上而下, 唔駛理下面發生咩  ...

+ v$ r  p$ S" A. d大国一直已嚟都是咁 边个做都一样 文化决定咗

adhk 发表于 2024-5-8 05:32:32 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 19:33
9 C: v( P" i. a$ l8 w: `大国一直已嚟都是咁 边个做都一样 文化决定咗
/ V% p! h$ i# O/ h3 l8 n
所以好似老美咁有人民國會總統三方互相監察先可以實行到真正法治

klozepyj 发表于 2024-5-8 08:47:48 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 05:32
% k( m7 H' @2 m/ T" c  V6 d& ~所以好似老美咁有人民國會總統三方互相監察先可以實行到真正法治

6 G2 o! A) o: x3 x! p9 g美国做呢个的确是得天独厚, 无传统束缚,可以拣佢哋认为最有效率,最优化既管理方式, 呢个连英国都唔得

adhk 发表于 2024-5-8 19:26:29 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 08:47
: x9 H% ~  T6 y9 w( H8 y: |美国做呢个的确是得天独厚, 无传统束缚,可以拣佢哋认为最有效率,最优化既管理方式, 呢个连英国都唔得 ...
! y: l+ B9 Q5 S. \7 U" h
HK本來都係咁司法行政同立法三權分立, 不過不守信約超過2007同2008都遲遲唔履行行政同議會結構改革先會有2014問題出現, 又要強改支苯發所以先引發2019問題嘅出現

klozepyj 发表于 2024-5-8 22:33:18 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 19:26
7 Q! t8 N: W% D: t: AHK本來都係咁司法行政同立法三權分立, 不過不守信約超過2007同2008都遲遲唔履行行政同議會結構改革先會有 ...
' ]3 {0 f5 ^$ o7 w6 O; u+ _& S5 X
其实曾生既时候的确是开始有啲征兆噶了 老梁又出力搞差啲 19年都是水到渠成