[每日闲聊] 觉得相亲节目好看吗

Kiver 发布于2024-4-2 10:41 580 次浏览 137 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-4-30 09:14:42 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-29 09:57
0 V. r! r3 h8 }% {. m6 Q咁又唔出奇, 探下虛實攞下料睇下有無得做都唔出奇, 大台近嚟都成日抄人嘢 ...
: L8 l0 _: j1 T4 A
是咯 净喺配音都走一堆了

adhk 发表于 2024-4-30 10:59:50 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 09:144 Q  {5 a8 }; |4 |
是咯 净喺配音都走一堆了

2 g) i5 j- R6 S) D4 K) U+ Q- v; \淨係抄嗰個乜聲音都玩咗經年啦, 要做靚盤數, 當然首當其衝就係員工被炒啦

klozepyj 发表于 2024-4-30 19:26:43 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-30 10:59
2 j) ]3 C$ |+ r/ b淨係抄嗰個乜聲音都玩咗經年啦, 要做靚盤數, 當然首當其衝就係員工被炒啦 ...
; R) ^: _: m& T3 p. p( ~
都是要搵噶了 配音之类边赚到钱 都是真人show好 你睇造星

adhk 发表于 2024-5-1 11:14:32 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 19:261 b: Q9 P5 l1 x) t, ?9 z
都是要搵噶了 配音之类边赚到钱 都是真人show好 你睇造星
) e" n( a5 t7 u$ m- [/ s
講搵食而家行行都死, 法例覺到無人敢講嘢

klozepyj 发表于 2024-5-1 22:40:27 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-1 11:14
; W# ^  N5 ~% }* T- ^講搵食而家行行都死, 法例覺到無人敢講嘢

! h2 |" H  v/ D* m* |# x( V上面都惊噶 无是次次都好似19年咁 算是平平安安结束

adhk 发表于 2024-5-2 00:14:09 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-1 22:40
& k5 y$ h& M" i6 [: [& D) y' j上面都惊噶 无是次次都好似19年咁 算是平平安安结束
8 i6 o2 ?3 [! \5 w
咁唔守信用就要付出代價, 違約而家唔係瓣瓣都唔掂囉

klozepyj 发表于 2024-5-4 23:03:35 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-2 00:14
% `& X. V4 S; Z; q7 A0 C咁唔守信用就要付出代價, 違約而家唔係瓣瓣都唔掂囉
) m, F5 a+ v# d+ g
佢又想踩下条红线 但是有几大反弹 佢自己都未必估到

adhk 发表于 2024-5-5 04:08:39 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-4 23:03, ?; Y  S6 d/ H- B  o
佢又想踩下条红线 但是有几大反弹 佢自己都未必估到
7 `% N: Y- Q: x' S5 q. r8 z
點會可能估唔到先得, 明明西方人就係最重合約精神, 佢就樣樣違約去試人哋底線, 攪到連非洲手足都反彈埋, 唔係胡慧中老公都唔駛出事啦!

klozepyj 发表于 2024-5-5 22:08:00 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-5 04:08
' }) T& G+ A' S; h/ |8 Z點會可能估唔到先得, 明明西方人就係最重合約精神, 佢就樣樣違約去試人哋底線, 攪到連非洲手足都反彈埋,  ...
' B' U" w2 y% e: g2 C! O7 y
毕竟无人地以前管殖民地既经验啊

adhk 发表于 2024-5-6 01:00:49 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-5 22:088 `  `6 Y' b/ {: g. N( f8 H
毕竟无人地以前管殖民地既经验啊
/ K: J1 |- Z1 A% u
都唔關事, 咁一DIE一NO都含包散

klozepyj 发表于 2024-5-6 21:05:41 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-6 01:00
3 A0 m7 [$ F. K. J3 |都唔關事, 咁一DIE一NO都含包散
: ?$ V. F( ?4 r+ `
呢啲要输出既嘢我哋的确做得唔好 无轮是语言包装 文化 意识形态

adhk 发表于 2024-5-7 09:00:03 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-6 21:05% U5 g8 x+ w) L$ I) y
呢啲要输出既嘢我哋的确做得唔好 无轮是语言包装 文化 意识形态
% d( J; P+ J+ Z+ k1 Q2 b* h1 Z
你唔駛睇咩, 淨睇香港高鐵同港珠澳就知點解去到外面啲嘢合包散, 連非洲兄弟都灑手擰頭