[每日闲聊] 令你触景生情的地方

Kiver 发布于2024-3-19 20:23 1129 次浏览 310 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-5-5 22:10:06 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-5 09:45
. F5 Q% l1 d* J" g" b( T1 P有時有啲人又唔係咁易相處
; A( t2 X$ P4 P# K
一定啦 遇到好同事就真是好好彩

adhk 发表于 2024-5-6 03:31:19 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-5 22:10$ i$ G; B/ z9 |6 n
一定啦 遇到好同事就真是好好彩

& ?; u' o8 b$ W  z. G8 T# V8 r試過番一份新工本來同船務姐姐幾好傾, 唔知無嗱嗱係邊度踩親佢條尾, 跟住樣樣都針對住哂`

klozepyj 发表于 2024-5-6 20:59:41 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-6 03:31
  }: ~( W8 n6 h# T試過番一份新工本來同船務姐姐幾好傾, 唔知無嗱嗱係邊度踩親佢條尾, 跟住樣樣都針對住哂` ...
$ ~, V8 R/ v, ?) i2 j' V
咁阴功 死因不明喔

adhk 发表于 2024-5-7 06:47:56 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-6 20:59
! V# w* z2 b( g* W# d7 j咁阴功 死因不明喔
( n" A: @- I% m* {; u, ~9 c2 p8 I
係啦, 後嚟搵到份工近番屋企轉走咗先了咗件事, 唔係接客單按排出貨成日有人唔妥你都幾煩

klozepyj 发表于 2024-5-7 08:44:34 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 06:47. c! E) C5 c0 q$ n: U
係啦, 後嚟搵到份工近番屋企轉走咗先了咗件事, 唔係接客單按排出貨成日有人唔妥你都幾煩 ...
" m3 L' O0 x% b: |
呢啲人际关系先是最费神 辛苦过份工本身1 V5 U) g( F4 E, G* ~- R+ e

adhk 发表于 2024-5-7 11:08:03 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 08:44
2 a) H3 m7 z) V. i$ ^呢啲人际关系先是最费神 辛苦过份工本身

: w( ]4 g( i* e; y' u7 c5 s最怕係走漏眼俾人跣一跣就會咩鑊

klozepyj 发表于 2024-5-7 19:28:11 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 11:08
" h0 F' {" v3 |6 [' r最怕係走漏眼俾人跣一跣就會咩鑊
  F6 H: R5 `" b) q# T
喺啊 呢啲就真是si得唔抵

adhk 发表于 2024-5-8 03:06:52 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 19:28, W" s; J4 B! r1 k9 X
喺啊 呢啲就真是si得唔抵

8 P7 Y" v4 l9 G# ]% L1 }有時真係得罪咗人都唔知點解, 明明上一刻都好好傾

klozepyj 发表于 2024-5-8 08:40:58 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 03:06
* x  c6 s! h, X! V3 x6 ?4 O有時真係得罪咗人都唔知點解, 明明上一刻都好好傾
5 g2 C* t( _- q! c; u
咁后面知道具体佢介意啲咩未

adhk 发表于 2024-5-8 16:23:38 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 08:40* j, }1 B& }6 g" M) M
咁后面知道具体佢介意啲咩未

1 H0 }* Y) l" Y* j- e7 B都走啦多一事不如少一事唔搵答案啦, 費事又唔知會出咗啲咩問題啦

klozepyj 发表于 2024-5-8 22:22:26 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 16:23# {1 G! J5 O2 ~! w
都走啦多一事不如少一事唔搵答案啦, 費事又唔知會出咗啲咩問題啦

6 {; Z2 w- N* V# R! J5 g5 g你啱,唔啱倾就算了,费事啰嗦 以为你有企图

adhk 发表于 2024-5-9 04:45:24 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 22:22
% b9 N3 x% E( v8 s% z你啱,唔啱倾就算了,费事啰嗦 以为你有企图
& L  U  B2 J, W2 e" n
總之同事相處都要有個距離先得, 唔係隨時會俾人過你一棟都唔定