[每日闲聊] 觉得相亲节目好看吗

Kiver 发布于2024-4-2 10:41 560 次浏览 132 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-4-30 09:14:42 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-29 09:57' H0 U; g. o: B* {1 |0 Q: d3 ?
咁又唔出奇, 探下虛實攞下料睇下有無得做都唔出奇, 大台近嚟都成日抄人嘢 ...
+ I9 [, C2 P; H2 L. V5 D( A( w. d" w
是咯 净喺配音都走一堆了

adhk 发表于 2024-4-30 10:59:50 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 09:14& Z- H5 |, W' S2 Y: X7 C
是咯 净喺配音都走一堆了

6 L) C, n) X) f' ^0 w淨係抄嗰個乜聲音都玩咗經年啦, 要做靚盤數, 當然首當其衝就係員工被炒啦

klozepyj 发表于 2024-4-30 19:26:43 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-30 10:59
6 B' p* I4 J/ ?+ ^6 {" Q淨係抄嗰個乜聲音都玩咗經年啦, 要做靚盤數, 當然首當其衝就係員工被炒啦 ...
' c8 P8 ]6 x, t
都是要搵噶了 配音之类边赚到钱 都是真人show好 你睇造星

adhk 发表于 2024-5-1 11:14:32 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 19:26
! {: h7 h2 E5 q0 f5 k都是要搵噶了 配音之类边赚到钱 都是真人show好 你睇造星
- S; y* ?' {9 Z0 V" C
講搵食而家行行都死, 法例覺到無人敢講嘢

klozepyj 发表于 2024-5-1 22:40:27 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-1 11:14* i  j/ @7 p1 u- E7 Q$ G
講搵食而家行行都死, 法例覺到無人敢講嘢
: ^4 l& p% {! |
上面都惊噶 无是次次都好似19年咁 算是平平安安结束

adhk 发表于 2024-5-2 00:14:09 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-1 22:40
& t" e" k# }' S) ^+ ~+ K上面都惊噶 无是次次都好似19年咁 算是平平安安结束
& v$ [' P9 l! n& i+ U* v3 }  _
咁唔守信用就要付出代價, 違約而家唔係瓣瓣都唔掂囉

klozepyj 发表于 2024-5-4 23:03:35 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-2 00:144 p: I* \' o- x
咁唔守信用就要付出代價, 違約而家唔係瓣瓣都唔掂囉
# ]! t0 V1 H( x; `6 Z" ?
佢又想踩下条红线 但是有几大反弹 佢自己都未必估到

adhk 发表于 2024-5-5 04:08:39 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-4 23:03) \* K. E6 U) Z; ]  |1 Y$ c
佢又想踩下条红线 但是有几大反弹 佢自己都未必估到
3 C) V" F/ w, L
點會可能估唔到先得, 明明西方人就係最重合約精神, 佢就樣樣違約去試人哋底線, 攪到連非洲手足都反彈埋, 唔係胡慧中老公都唔駛出事啦!

klozepyj 发表于 2024-5-5 22:08:00 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-5 04:08  P" V5 Y( C. W
點會可能估唔到先得, 明明西方人就係最重合約精神, 佢就樣樣違約去試人哋底線, 攪到連非洲手足都反彈埋,  ...

6 V+ o7 e+ X- N2 B毕竟无人地以前管殖民地既经验啊

adhk 发表于 2024-5-6 01:00:49 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-5 22:08, {# n/ E6 p; F6 j
毕竟无人地以前管殖民地既经验啊

: Y' W' x- ~( y1 A* d都唔關事, 咁一DIE一NO都含包散

klozepyj 发表于 2024-5-6 21:05:41 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-6 01:00
1 I7 B' v, a3 n$ k6 Q: }+ T都唔關事, 咁一DIE一NO都含包散

4 }* J' D, y) D( r' ]呢啲要输出既嘢我哋的确做得唔好 无轮是语言包装 文化 意识形态

adhk 发表于 2024-5-7 09:00:03 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-6 21:05
& j) A5 M5 r& B呢啲要输出既嘢我哋的确做得唔好 无轮是语言包装 文化 意识形态
8 s4 \0 v! f/ k" a- T. A& @6 P8 n
你唔駛睇咩, 淨睇香港高鐵同港珠澳就知點解去到外面啲嘢合包散, 連非洲兄弟都灑手擰頭