[每日闲聊] 觉得相亲节目好看吗

Kiver 发布于2024-4-2 10:41 891 次浏览 197 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-5-17 12:01:14 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-16 16:54( L8 l0 c4 r! w8 h$ w9 t
是啊 人哋感觉到有威胁 呢个毕竟是实业 同资本入去有啲唔同
! a9 J7 j! L' }( y1 Q6 H; z- P) E
反而呢個唔係主軸, 俾生意你, 你揸住啲美金去攪番老美不特止, 呢幾年重用賺佢啲錢支持埋佢對家, 打足成三年咁際, 養狗咬春袋, 咁點樣放生你呢,

klozepyj 发表于 2024-5-18 16:31:53 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-17 12:010 T- O- |5 ]) x% k6 C8 O
反而呢個唔係主軸, 俾生意你, 你揸住啲美金去攪番老美不特止, 呢幾年重用賺佢啲錢支持埋佢對家, 打足成三 ...
- W# h, s; z7 y2 z; J7 c  _
呢度支持对家就梗了 你睇人哋最近都嚟你度坐下倾下4

adhk 发表于 2024-5-18 17:41:31 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-18 16:31
2 D# \+ l5 r) W: q& N呢度支持对家就梗了 你睇人哋最近都嚟你度坐下倾下4

2 O+ o7 i4 M/ Z. q, U7 F. U0 n8 Z- D咁唔係生產線移哂去印度同越南囉, 邊個聽話就俾美金邊個賺

天启神光 发表于 2024-5-18 18:47:29 | 显示全部楼层
完全冇兴趣

klozepyj 发表于 2024-5-18 21:42:20 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-18 17:41- O6 [3 U! N' ^
咁唔係生產線移哂去印度同越南囉, 邊個聽話就俾美金邊個賺
9 Q% r: z! `3 a6 }
其实就是资金唔嚟了 所以搞一带一路 呢个都是原因之一

adhk 发表于 2024-5-19 05:57:40 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-18 21:423 r! _& g5 E( h2 y% _% a# p5 A
其实就是资金唔嚟了 所以搞一带一路 呢个都是原因之一
7 g  y1 b. ?2 _0 i& |) R& d
點知原來係賠錢送賊, 沿途唔係無賴賴帳就係窮鬼乞衣, 攪到啲美金只見出咗去但係一個崩都唔見有得返

klozepyj 发表于 2024-5-20 10:04:55 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-19 05:57" K+ p( C! k1 R8 j% y
點知原來係賠錢送賊, 沿途唔係無賴賴帳就係窮鬼乞衣, 攪到啲美金只見出咗去但係一個崩都唔見有得返 ...
" f& u4 j0 e; Y  J) S
有钱既都去美丽国嗰边啦 你只能拣呢啲了 宜家好似开善堂咁

adhk 发表于 2024-5-20 13:36:00 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-20 10:04
$ F3 r/ t7 ~2 y4 i0 s有钱既都去美丽国嗰边啦 你只能拣呢啲了 宜家好似开善堂咁
# s: y6 s5 _2 c5 p/ t3 l' ]) z
問題係你俾咗佢哋唔止無得還重個個都覺得你俾唔夠添, 善堂都係叫你隨緣樂捐同埋你捐完都會有人同你講番聲多謝吖

klozepyj 发表于 2024-5-21 08:56:23 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-20 13:36
! V6 {+ N- O3 c! y* j8 E問題係你俾咗佢哋唔止無得還重個個都覺得你俾唔夠添, 善堂都係叫你隨緣樂捐同埋你捐完都會有人同你講番聲 ...
4 z, l1 I7 L" a% H; b
其实佢都觉得自己老衬既 不过摆大咗个头 面子落唔到去

adhk 发表于 2024-5-21 10:57:36 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-21 08:56
1 T! h; m0 |; c3 G; N其实佢都觉得自己老衬既 不过摆大咗个头 面子落唔到去

6 ?& \/ U8 S" `: V, d3 e唔提就當無咗件事, 暗啞底聲都唔敢聲, 真係同掩耳盜鈴差唔多, 但係跟佢注嗰啲資金以為執到寶就慘啦

klozepyj 发表于 2024-5-22 08:31:56 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-21 10:57
; p1 r+ g6 i7 I# \1 w. W唔提就當無咗件事, 暗啞底聲都唔敢聲, 真係同掩耳盜鈴差唔多, 但係跟佢注嗰啲資金以為執到寶就慘啦 ...

5 V3 l9 \1 O0 m6 g$ O9 N肯定啦 跟车太贴 呢啲投资风险太大

adhk 发表于 2024-5-22 09:25:07 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-22 08:318 Y) y- }1 V; G6 G% N
肯定啦 跟车太贴 呢啲投资风险太大

1 S% E) m; s1 }- z* `" F! e政策轉變得太快, 日日有新嘢真係唔適宜做生意