[每日闲聊] 觉得相亲节目好看吗

Kiver 发布于2024-4-2 10:41 593 次浏览 139 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-5-7 19:29:51 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 09:00
& Y, I3 E! J! H4 f. r你唔駛睇咩, 淨睇香港高鐵同港珠澳就知點解去到外面啲嘢合包散, 連非洲兄弟都灑手擰頭 ...

' Q, A) t4 t  a, I2 d其实自己内部都搞唔好 我都明

adhk 发表于 2024-5-8 03:14:54 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 19:292 r8 l7 }% p, n, x- D- N
其实自己内部都搞唔好 我都明

. G2 G$ |3 \# {4 e" d7 V7 }4 e高鐵同港珠澳就係用一DIE一嘅手法嚟做, 做價貴, 所以點解度度都反, HK被控制唔攪唔得, 其他地方好似馬鐵臨門踢契唔玩, 後嚟就到其他一眾沼帶地區

klozepyj 发表于 2024-5-8 08:43:08 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 03:14. z# I) @- J, P; L! N
高鐵同港珠澳就係用一DIE一嘅手法嚟做, 做價貴, 所以點解度度都反, HK被控制唔攪唔得, 其他地方好似馬鐵 ...

5 O, o0 X! y2 b  K8 c  \1 V或者就是觉得我宜家强咗 我明嚟搵你笨咁咯

adhk 发表于 2024-5-8 16:26:17 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 08:437 y: ~( P" `! c6 Z  g
或者就是觉得我宜家强咗 我明嚟搵你笨咁咯
9 N  d6 |/ s& ^% z
蝦人哋無錢俾, 除咗HK要俾足咗錢先之外, 其他地方咁唔駛你俾錢記住數先, 做完你俾唔到錢就由佢攞嚟營運住先, 欠債肉償, 報個高做價然後用當地資源嚟作替補, 聽講好似幫有個非洲兄弟攪港口之後造價太高人哋無錢俾就要人哋俾幾十年個港口控制權利佢, 咁當然個個都賴債又唔妥協啦

klozepyj 发表于 2024-5-8 22:27:31 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 16:26$ l$ C# T' `! k) o7 k) H8 F: w
蝦人哋無錢俾, 除咗HK要俾足咗錢先之外, 其他地方咁唔駛你俾錢記住數先, 做完你俾唔到錢就由佢攞嚟營運住 ...

' _! a8 {- v/ {- V( b/ j9 T/ Q, R/ X其实搞到咁 我都唔知佢是专登定是真是唔识同人沟通合作 反正出嚟既效果极差

adhk 发表于 2024-5-9 08:43:18 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 22:27: z4 \# S$ @: b3 X+ m* a2 w
其实搞到咁 我都唔知佢是专登定是真是唔识同人沟通合作 反正出嚟既效果极差 ...
, l$ ]( d# k) k* u- Y% p+ b9 i8 j, o
所以點解而家除咗HK班廢管同見製班廢柴重係度日日吹噓一DIE一唔識國情但係想擦鞋外, 大國根本無人再討論呢個命題, 可能都知道根本已經瓜咗柴

klozepyj 发表于 2024-5-9 21:23:08 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-9 08:43! L+ d6 T7 z% a7 I( @
所以點解而家除咗HK班廢管同見製班廢柴重係度日日吹噓一DIE一唔識國情但係想擦鞋外, 大國根本無人再討論 ...

( D# @1 N' [  A2 ?: z我觉得佢哋有啲脱节 国家宜家都仲是同美国 欧盟做紧生意啊

adhk 发表于 2024-5-9 22:57:58 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-9 21:23
, ?- }0 l, M" v# s4 Y我觉得佢哋有啲脱节 国家宜家都仲是同美国 欧盟做紧生意啊
/ G) J$ U  Q; p  L( b
問題係外交唔關HK事, 你強出頭老美最後就將HK列入同北韓同級嘅敵對項列

klozepyj 发表于 2024-5-10 21:03:27 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-9 22:57( @0 j* I8 ~0 N) T8 m% g, h# Q
問題係外交唔關HK事, 你強出頭老美最後就將HK列入同北韓同級嘅敵對項列

+ ^2 z4 p3 [7 n$ `5 i老美仲想用HK刺激下国家既 不过国家好似觉得无咩所谓 咁就辛苦咗香港人了/ V' Z- W9 J; p

adhk 发表于 2024-5-11 01:04:02 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-10 21:03
: K" _( L2 I: t' e- t5 g* t0 u* c/ P老美仲想用HK刺激下国家既 不过国家好似觉得无咩所谓 咁就辛苦咗香港人了
& ?% ]- y) e8 E7 s; R1 D; q8 Y ...

1 x- o7 Y  h" I; D/ H暫時相信老美都唔會對HK點樣, 如果小學雞識諗, 翻身惟一方法就係靠番香港, 因為香港都重有好多人同西方有良好關係

klozepyj 发表于 2024-5-11 13:55:17 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-11 01:04
% z9 k- q& L5 v1 A6 f; u  h. [暫時相信老美都唔會對HK點樣, 如果小學雞識諗, 翻身惟一方法就係靠番香港, 因為香港都重有好多人同西方有 ...
9 o* `( a0 i+ K. k2 _) y
宜家应该唔会了 感觉佢就是想切断

adhk 发表于 2024-5-11 18:08:31 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-11 13:55
1 t4 |( R0 [6 }" A- b宜家应该唔会了 感觉佢就是想切断
* W, s5 {* e! I
但係佢自己唔係又去同西邊哋乞市場咩, 真係幾人格分裂喎