跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [原创] [幽游白书] [粵日双语][1280x960] [h264 BDRip] (更新至76话)

aubert22 发布于2009-11-20 17:53 46678 次浏览 898 位用户参与讨论       [复制分享主题]
tsuixi 发表于 2009-11-21 17:45:43 | 显示全部楼层
希望会有1080P既放出嘞``不过呢套都一定要支持``

billiard 发表于 2009-11-21 18:52:41 | 显示全部楼层
1280x960竟然只要300M,BDRIP颜色方面明显比DVDRIP好,而且BDRIP的日语原声,虽然都是RIP,但是都会DVDRIP的好上不少。BDRIP合成版用不用1080P?我觉得这个必要不大,因为粤语声道质量一般。

aubert22 发表于 2009-11-21 19:20:15 | 显示全部楼层
更新至第5话~

aubert22 发表于 2009-11-21 19:21:58 | 显示全部楼层
以前细个一得闲就玩幽游白书(世嘉),特别同表哥表弟们对大,真係过瘾
0 @! A* E, [4 h" R反而幽游白书动画我一集都未睇过
! ~( ?. I8 g5 r/ Wkevinchan 发表于 2009-11-21 08:18

8 \1 N! i' |+ N8 W嗯~世嘉我朋友都好兴玩,而且谂左好多一击必杀哦出黎~
0 ]* c( e! `% g0 f我个人就兴GB嘅,PS2嘅无玩过~

aubert22 发表于 2009-11-21 19:22:45 | 显示全部楼层
this one must support ~ how long will this take to completes ?
( B! i  c9 v! \4 a) `/ v3 n- Zdarrennsz 发表于 2009-11-21 09:26

4 |* q9 C% P- G) u$ p; g希望我无翻译错~
  I" X% l9 J4 l3 b8 ]要几耐搞掂就要睇RAW嘅发放日子,再睇我嘅上传速度~

aubert22 发表于 2009-11-21 19:25:10 | 显示全部楼层
一早起身多左两话 。。。。。掂啊8 G- T& w$ I- W% n. E
我都想用台式机盘啊 鬼整学校D电压非常5稳89点个阵170v/ C( A+ V* X1 g5 O% R2 i8 r
半夜上到260v 仲成日无拉拉停电。。。。。
8 _5 E$ U7 l3 }! n# U用台式机D同学 电脑基本上坏过咯 一系主板 一系内存。。。。
# i* J" l6 V- i+ p' q9 _  O甘既情况我边敢将 ...# f5 N  N2 v7 |, {  X
157972678 发表于 2009-11-21 09:42
) x5 h) j% L; L$ Q
果两话系噙晚放嘅,呢两话系今晚放嘅~效率还算理想~
2 h4 q9 [! N. `) Z1 u$ h. Z+ L% _, C竟然有咁嘅学校用D咁嘅电,真系畀区累死~* O6 l5 A* W+ w$ }" w- M/ c; U
哈哈,区放电有无电亲你啊?不过你放心啦,区唔系想色!诱你,系想色!诱你D钱啫~

aubert22 发表于 2009-11-21 19:27:14 | 显示全部楼层
就算1080P可以画质都没乜变化?难道还有宽屏版?
" f" v. w: H3 s5 }' p# Q平常心 发表于 2009-11-21 10:33

: ~1 j3 F/ `* F) S# ~$ d! a宽屏我谂就应该唔系了~不过出得蓝光就实有1080P,我都上官网确认过~+ Q! g5 q" ?0 Z0 b8 [6 x# S* F) |; u
宽唔宽屏唔紧要,最紧要区都系按比例增大,而且比特率自然大过呢个,全屏起黎有一定差距~

aubert22 发表于 2009-11-21 19:31:40 | 显示全部楼层
1280x960竟然只要300M,BDRIP颜色方面明显比DVDRIP好,而且BDRIP的日语原声,虽然都是RIP,但是都会DVDRIP的好上不少。BDRIP合成版用不用1080P?我觉得这个必要不大,因为粤语声道质量一般。7 o) r4 `; i, d8 E$ Q7 g$ B
billiard 发表于 2009-11-21 18:52

& _+ t! I; {7 k你最后果句就差矣了~嘻嘻~+ _" r. E& m" [; I4 i6 ?
你谂下,对此有大爱嘅日本仔都可以花几万日元买,
+ R  |% h7 g5 v" U! J: d# c: b/ k, ^依家有唔洗钱嘅梗系想收最好嘎啦~
/ M- ?/ G+ e. J& Q, T- s7 |至于音频方面了喔,就算以后TVB重播,换晒配音,我
/ @' N6 K: o/ m+ {: r$ F% J谂我都唔会再换音频嘎了,因为实有地方cut嘅,无理由2 g/ d2 V+ T# M, v5 m
仲要慢慢整理翻呢D,超麻烦,所以此个音频加1080P
7 Y  [: E3 v, \* \5 i# ?对我黎讲足而~ 而且我觉得呢个音频我还可以接受~

ngyan1600 发表于 2009-11-21 20:01:39 | 显示全部楼层
5放大D图区别5明显啊  话说当初制作个阵根本冇考虑过甘高分辨率吧! _* t7 s8 |3 ]1 c4 k0 y
会5会就系插值整高分辨率就算啊% b% A  }1 a/ x# g1 k
, A4 m5 t+ J& [) F
1080p会系咩分辨率啊 5会系宽屏个1920同1680噶5 q, L/ H0 O+ _
157972678 发表于 2009-11-20 18:29

5 k- k( y! ?+ e7 a4 ^: o1080=1440x1080

ConvoyChan 发表于 2009-11-21 20:42:01 | 显示全部楼层
果两话系噙晚放嘅,呢两话系今晚放嘅~效率还算理想~
2 t: y, N. k+ D$ X竟然有咁嘅学校用D咁嘅电,真系畀区累死~+ a. ?- a- g( ]
哈哈,区放电有无电亲你啊?不过你放心啦,区唔系想色!诱你,系想色!诱你D钱啫~! B0 {# A6 i# e2 d0 x3 k2 V1 I. e
aubert-22 发表于 2009-11-21 19:25
7 [' A0 F2 ~8 J

' r" w  u* ^  C车 仲话慢慢更 快到我载5切。。。。。。. p: I3 I6 J3 d
5怕啦 过多2个月左右 有资金补充

ykcheung 发表于 2009-11-21 20:48:21 | 显示全部楼层
水王合成速度果然快手,品質又有保證,正!!!!

aubert22 发表于 2009-11-21 21:33:44 | 显示全部楼层
车 仲话慢慢更 快到我载5切。。。。。。
) S$ {" G7 s9 O, P. t+ ?( c5怕啦 过多2个月左右 有资金补充0 l! ]! [/ c* c( p9 f8 ~# B5 x: A7 Z
157972678 发表于 2009-11-21 20:42
2 Z4 H3 b/ b+ I3 w) e! b
两话都叫快啊~虽然我要合完先上~~嘻嘻~
" \5 T/ E  [3 ^' S: N8 T有资金补充,真系有米