跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[每日闲聊] 太耐无搞视音频了,有点out了,所以问下几个问题先~

aubert22 发布于2011-3-14 09:46 3547 次浏览 50 位用户参与讨论     [复制分享主题]

7 J7 a0 P  v) c3 u( ?+ \; _( ~/ SRT~/ B/ R8 i  q7 _4 P! G! k
依家仲流流行用MU啊?如果唔流行或者仲流行嘅话,仲有乜新网盘热门啊,以前一直有嘅就免讲了~
( E% p# y) w+ a呢期有时间我终于可以搞翻套幽游白书嘅BD版啦,尽管仲系龟速前进,不过好过无搞,聊胜于无嘛~6 d, r- j9 P0 a5 b8 g' ^. I8 C! D
但做到上传果PART就懒得去试MU喔,怕唔得影响合成心情啊~所以就走上嚟问下新旧嘅各个合成
8 d+ {# b! _* P( T; O, v高手,或者伸手党什么的~! c  H5 [' ?1 I
软件方面,唔知大家又用紧乜工具搞视音频编辑同合成呢?压片我就未有时间去搞了,尽管个心痒痒
; X- J. Q. z; k. M( d的,但电脑大部分时间都唔系我用(不过其实我家系用紧Teamviewer控制紧自己台机发帖嘎,咔咔),+ X; Y2 o, y0 u
而且硬盘严重"拮据",想下DVD原盘都无位,就更加唔好讲BD原盘啦~
! h$ ?1 v9 W3 b) K6 I2 P好啦,表达顺序有D唔系咁好,但就系呢两个问题啦,得闲答下我啦~~
, O( \! `: Y  Y, {  C  p/ i2 h0 g5 y; l9 c. c% C
原来幽幽有人已经补上我未做嘅~+ M& z3 A, Y9 D. A
不过我都系中意自己搞开嘅,所以我会继续合,继续发,兴趣问题~不过都系果句,时间少,所以龟速~~

已有(50)人评论

aubert22 发表于 2011-3-14 09:46:27 | 显示全部楼层
太耐无坐过沙发啦~自己贴就自己坐下啦~哈哈~

inber 发表于 2011-3-14 09:50:34 | 显示全部楼层
* m$ _0 z5 K2 a( b3 f, ^
都系得MU流行3 z7 c! G  i, [; m+ Y" Y
其怹唔多覺
- j! p$ K. p4 P# w+ @# v4 q: {0 P3 y- t3 m/ o6 a
幽游白书
; v) j2 [! ?3 s- U) g' d樓主好似出到681 ?, L+ V+ q$ E
其他由notoo補上
' P' I9 v: ], r6 [0 c( [1 |(唔知我有無記錯呢): b3 w, `5 U( K! W4 c

/ E  N4 t+ B9 S. k% F. n合成我唔識
. I- }8 b; Z; @2 e) z4 w, v9 {2 Y4 R! y我白撞的

aubert22 发表于 2011-3-14 09:55:35 | 显示全部楼层
都系得MU流行3 \8 p3 J( g" n# {
其怹唔多覺
. a, m/ S$ h( ~/ g( D
+ `* A; k! ?/ I- _; h幽游白书+ E. K3 A, Q9 w4 i
樓主好似出到68( y8 y9 `/ o1 _1 V1 j' C
其他由notoo補上, O: `* t% r  Y9 V4 y
(唔知我有無記錯呢)
/ L, P  s/ M1 W6 Q6 {, r5 Z6 q+ U1 N- ?  Y' B* \
合成我唔 ...6 m6 `) O8 Q* j4 Y3 o5 S, Z
iamaboyandog 发表于 2011-3-14 09:50
8 U4 J: L7 F! G- i
4 _3 J% G4 \! L# \1 u
6 i/ Y  @) ]9 k
    系?佢补上嘅地址系边?

inber 发表于 2011-3-14 09:56:43 | 显示全部楼层
本帖最后由 iamaboyandog 于 2011-3-14 09:57 编辑 5 J$ ^# V' B6 W$ _& x8 a
系?佢补上嘅地址系边?
5 |; s- z" l+ [3 ]3 D" K7 Daubert22 发表于 2011-3-14 09:55

' l0 k  }8 o3 S, S3 {1 @3 `0 P, d% ?$ M: Q
佢發左粵語?
  c. Y9 V% @1 Z' m5 x8 S& N( e: I希望我無眼花: E, [  w  k  B8 D1 r: @! x1 o' d
http://www.dreamxt.net/bbs/thread-71191-1-2.html
3 }" F5 u& @8 o+ `9 H5 \
4 t/ o6 _" q% }片源9 B: `& k( X9 p) N; m
http://www.dreamxt.net/bbs/thread-70956-1-1.html

aubert22 发表于 2011-3-14 10:01:39 | 显示全部楼层
佢發左粵語?/ S; C! h6 K: i8 @! S% s0 U
希望我無眼花
- A$ G# _) @1 S# U+ ~( x2 d0 j, U/ l1 ?* E( c
2 S4 C$ W! ~; H
片源
. h' I. [4 M8 q' e7 x" kiamaboyandog 发表于 2011-3-14 09:56
3 Z+ c: g7 i0 f! T! R) c6 O6 S$ }
5 k- j! |- ^7 C+ k" N

; i; A$ R- s$ }3 h2 Q    好,唔该晒~

mcnynbajay 发表于 2011-3-14 10:04:57 | 显示全部楼层
, j  {0 H( [. Z. P/ I3 v3 e
查實尋日就發現水貓竟然翻左來~~專幫人解決問題,果個乜鬼字幕……8 ?% e* C6 w4 V1 B" N9 U6 T

! A6 r% B! @& O. l4 w  t3 Q2 q/ a- A; i講翻正題……都系MU仍然系主流……但為左HK同胞,最多用UF或115網盤,最唔系用MF等等了!$ R) ]6 b! H) t6 G2 w- S$ \  G

3 _  a1 c8 L; p! J2 E$ y: `$ h我系用goldwave,同繪聲繪影11(講了好多次),其他人用AA1.5,或TMG乜乜了……
6 Y0 P1 U/ G; [& q; I/ v( q
/ n6 N% O0 O. ?2 S" L! rPS:好期待你以前放開的BD片了……幽助套野,你拖得太耐了……貌似俾不二兄接左來做了……!

aubert22 发表于 2011-3-14 10:13:00 | 显示全部楼层
查實尋日就發現水貓竟然翻左來~~專幫人解決問題,果個乜鬼字幕……
8 H: U  i. @& @4 B5 q6 z) D; X) J- w% K1 @1 h7 J, Q
講翻正題……都系MU仍然系主 ...
+ U) Z/ u& Q; Jmcnynbajay 发表于 2011-3-14 10:04
4 {' W/ b) L) r9 g7 V9 ^

) ^6 T* C8 s0 i- \, @
8 X, W) l* I% [, V6 Q  d    系啊,畀佢接咗,不过我系无视嘎,做自己做开嘅,继续合嘻嘻~
7 ]9 }! Q6 d. ?( ^$ b, t+ f: k2 p嗯嗯,原来仲系用MU,咁我就老实不客气继续用了,至于HK同胞方面,肯定会有人分流嘅,嘻嘻~
- q- s& `7 q( Q8 I" a嗯嗯,软件方面睇嚟都系差唔多,我用嘅依然同大家用嘅有唔少出入,咁我都系继续用自己用开
$ r% G7 u* C  V2 z. H0 O' @2 d2 p嘎啦~哈哈~唔该晒MY兄啊~

kwanyeung 发表于 2011-3-14 11:07:55 | 显示全部楼层
又浮返上水面。
1 ~: u- j; W+ Z我都好耐冇合囉大學忙。合咗7集棲桜蘭之後都未再得閒合。。仲有魔法騎士個坑。
% A7 \7 m6 g% r/ T+ ], W# r, h1 v主流都係MU或者115居多。始終MU保存期長。$ T5 R; h2 \& m$ f  a4 O$ n
6 s$ b5 Q5 A$ S: P
軟件方面多數都唔會轉㗎啦。壓片都係MEGUI王道。

eegbook 发表于 2011-3-14 11:12:41 | 显示全部楼层
115唔错。速度方面国内黎讲好掂下。

aubert22 发表于 2011-3-14 11:17:16 | 显示全部楼层
又浮返上水面。
7 e6 {' B8 P0 c0 C; x/ y! R2 i我都好耐冇合囉大學忙。合咗7集棲桜蘭之後都未再得閒合。。仲有魔法騎士個坑。
/ ^& T" ]. \3 b; }) a- y主流都係M ...
  v; c5 M' K/ I' P  J/ y  ~  Okwanyeung 发表于 2011-3-14 11:07
: e$ T" [0 ~( V& ?' L& s
! C9 _/ l' z( b' o' M) h0 L

4 V* t- ]+ j" M    嗯~我都觉得系~
$ c0 A  U* |5 S- Tmegui真系好耐无掂咯~想掂翻都无时间搞啊~

aubert22 发表于 2011-3-14 11:17:39 | 显示全部楼层
115唔错。速度方面国内黎讲好掂下。
9 I" u" ?' W! F, ~+ w6 A7 Zeegbook 发表于 2011-3-14 11:12

8 \( K5 G* s- u/ i, |6 s
) u) h- R* e0 v' ]% a8 p- s/ X+ m3 o: Z( J6 F
    嗯嗯,115的确系快,全速,但保存期呢?

12345下一页