[吃喝玩乐] 粤漫社送星梦活动--夏日的激荡,星梦的奏曲~~~第一波已结束

alexhus 发布于2010-8-6 20:09 9391 次浏览 198 位用户参与讨论     [复制分享主题]
4 ?1 ?; U6 p5 _" j9 @( X! H4 a
夏日炎炎,大家噶热情高涨,正值暑假时间,各位朋友仔一定开心地放假,为咗配合呢个愉快噶夏天,粤漫社新活动展开了,大家可以踊跃参与,当然梗系有星梦做奖品,大家玩得开心D啦。。。
( E9 T+ j2 L2 u0 A1 |4 e+ Y5 ]3 Q, b  b" O" O! q0 |  h

- X! T6 v& [6 s( d3 L4 }9 V
规则如下:

; \& k* \/ @8 D2 w( k# `  }- j5 ?2 L% @! Z0 Z
很简单,附件系一个.exe文件(好安全,冇病毒,放心),大家打开咗就知道系点玩啦。呢个系正式版,所以设置比预热难,星梦当然增加,由于第一次活动,所以冇设置到旋转。大家将成品截图用附件形式上传,记住留意设置高权限或高积分等,截图必须包括完成时间;注意同一张图片系唔可以两个人用,否则双倍扣回星梦。% u# i* r+ r4 @7 x& F& d# }

% K, j8 X! d* t' f  h7 N- P
2 u; G. _4 R. C2 W$ F/ W. ]; b+ g3 @2 x; O* F
# W1 A4 s( f* f# O+ ?
奖励:9 U5 k2 R9 B, Q3 D. _( ]. ]. `
完成者各位版主在线奖励适当噶星梦(15星梦、25星梦、40星梦)。星期日晚8:00截止,开始正式活动。

# A5 X) `* u) \+ {6 ]0 e. R* U
+ D0 Q6 s. q: h; L% V: l3 Z/ b新增奖励:截图显示完成时间最短者,奖励双倍。
- c+ _0 f7 K8 ?( F" j
& h: j' y9 @5 W) G, \3 g0 w- z0 ~6 |; ]

# T& {; b  H6 w2 |' k# y截图方法:
0 X/ P, D7 ~- X5 [/ D$ v8 h
  V; [: G1 I5 R$ ]1 w1、QQ截图,Ctrl+Alt+A,如果你设置咗唔同噶快捷键,就唔同。
8 }$ B0 W8 r. g9 i! Y. z* M7 B
7 a, D& N& H$ D0 o/ X7 G7 t; f2、键盘上面Print键(F12隔离),然后画图粘贴就OK啦。
8 G  k8 V: c" v4 z0 k7 P" f7 L4 g6 w# y: y5 b1 x4 s4 _' _
3、其他方法自己研究。

- E5 Z7 w+ o$ ?6 t; M: K 9 Q; O. x' l' ]; D' z; Z
) k& g& W2 j& v5 S
PS:粤漫社暑假第一波送星梦活动圆满结束,多谢大家支持!第二波活动将在8.13日晚上开始,敬请关注!$ R  f% j8 t- B9 ]1 ]

0 K2 H  y( C6 v' I$ E/ o - P' }5 g9 Z6 X0 l
活动虽然结束,不过如果有朋友可以打破沙发最快噶时间,我一样有星梦奖励。大家努力D啦。

15星梦.rar

408.93 KB, 下载次数: 59, 下载积分: 社区币 -5 星梦

25星梦.rar

446.24 KB, 下载次数: 47, 下载积分: 社区币 -5 星梦

40星梦.rar

408.79 KB, 下载次数: 72, 下载积分: 社区币 -5 星梦

评分

kevinchan + 80 + 1 A街长辛苦了

已有(198)人评论

chen2010 发表于 2010-8-22 13:50:10 | 显示全部楼层
太可惜了,我没有参加!

エツクス 发表于 2010-8-18 00:30:00 | 显示全部楼层
第二张只是用了35秒!!我单是移动那点东西都不止35秒,悲剧,难破啊!. {. K! g3 y+ K. l) [, ^" O5 A
基拉杰特 发表于 2010-8-13 10:56 AM

) T$ y' M, |: Z* U1 M, J: p) B' Q$ q$ }; O3 b; ^8 L

- {7 v- w, F8 E3 w       要破话都无甘易啦,睇下186楼你就知啦

kevinchan 发表于 2010-8-15 23:29:57 | 显示全部楼层
系囉,2 E1 ^8 P8 m6 W& `6 x( F+ o" Z8 d3 F
    等咗两日都唔见有,不如换你搞呢`* Y$ n( Y2 Y1 A( k
chrisrex 发表于 2010-8-15 23:21
) k7 m9 C4 r$ ]
5 D; O' _) i8 W5 C0 l; f0 n

& M7 \2 }0 K& [4 Q# s( H    我无想头,唔知搞乜好

chrisrex 发表于 2010-8-15 23:21:15 | 显示全部楼层
A仔忘记第二弹了=,=!
& L/ q, O( W3 B' Q2 F- Skevinchan 发表于 2010/8/15 10:58 PM

3 z2 M7 _% }# }# g+ l0 M$ G: I
$ n' N! n. w' d( M1 V系囉,
! {6 C2 d/ W5 ?0 G# x4 ?& x    等咗两日都唔见有,不如换你搞呢`

kevinchan 发表于 2010-8-15 22:58:38 | 显示全部楼层
A仔忘记第二弹了=,=!

cooltlz 发表于 2010-8-14 00:57:50 | 显示全部楼层
真是遗憾,错过了,唉。。。。。!

moschino 发表于 2010-8-13 13:51:32 | 显示全部楼层
原来喺拼图啊,我拼图好屎··

基拉杰特 发表于 2010-8-13 10:56:37 | 显示全部楼层
第二张只是用了35秒!!我单是移动那点东西都不止35秒,悲剧,难破啊!

chrisrex 发表于 2010-8-11 13:20:30 | 显示全部楼层
俾人发现咗啦,下次将采取其他玩法。。。% q" a1 _/ ~4 l+ \; \8 e
alexhus 发表于 2010-8-11 12:48 PM

X# a! |  A2 f& M8 Z* d9 P  j% U# P) G" S; l1 e0 m- i2 P

& ~  R3 d3 k% h4 O! ^! u    我保证~我以后绝对唔会将用秘技嘅图贴上嚟,你继续奖励最快时间双倍星梦啦~  

alexhus 发表于 2010-8-11 12:48:06 | 显示全部楼层
俾人发现咗啦,下次将采取其他玩法。。。

エツクス 发表于 2010-8-11 10:32:41 | 显示全部楼层
我帖出嚟嗰度,每一幅拼图嘅最后一幅,都系真实时间嚟嘅
( |! c5 Q/ @3 i' U) D2 x. L3 schrisrex 发表于 2010-8-11 12:23 AM

9 _9 j# O; [1 [# Q/ h4 U  J% A+ S/ D; }1 s: @" [( T
$ M  o, @( s6 R
    你最后个幅有咁快真係好犀利啊,我一开始玩用咗41分钟先搞得点,太多叠起身好难睇得到