[每日闲聊] 压力影响消费倾向吗

Kiver 发布于2024-3-8 11:07 599 次浏览 110 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-3-15 19:09:06 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2024-3-15 15:54: w7 [1 }. T4 h
但係呢个同鞋摆得耐一定会烂係两回事啰,一个唔一定有问题,一个就百分百会摆烂啰 ...

& A  M) x. G1 g0 t) d咁都係異曲同工嗻

klozepyj 发表于 2024-3-15 20:55:39 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-15 15:43
3 P! v9 h: W7 Y) F) r3 P5 @8 e不過有好多人鍾意呢種感覺, 話有滿足感
( k8 ^# w1 Y, \  c$ K) e
或者呢种压力都吸引某类人,我就怕怕了,明明是relax时间: @! R$ W6 F  O4 R8 [

adhk 发表于 2024-3-16 04:08:43 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-15 20:55
% @/ A+ ?8 w* j/ {或者呢种压力都吸引某类人,我就怕怕了,明明是relax时间
. c8 G" o  d, X
可能係心理作瑞, 要刷下存在感

klozepyj 发表于 2024-3-16 23:55:57 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-16 04:08
* M3 A1 V% b7 T) }可能係心理作瑞, 要刷下存在感

4 i6 T' v' M! |9 u/ ]  d. {) ?要上网先有存在感都真是几麻烦

adhk 发表于 2024-3-17 01:54:07 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-16 23:55
( X1 ~+ i1 y+ x( A9 d要上网先有存在感都真是几麻烦
4 U% E# v1 P! I4 c5 |' C. U+ M0 ]
而家好興電車男, 好多隱閉青年

klozepyj 发表于 2024-3-17 11:49:27 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-17 01:54
/ B0 E* g0 r7 ]* ]. a4 ^而家好興電車男, 好多隱閉青年
- b4 v( M  F' d( i& }
貌似越嚟越多,上网已经太普及了

adhk 发表于 2024-3-17 12:38:03 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-17 11:49
& ?& j' O: _9 d  F貌似越嚟越多,上网已经太普及了
$ K$ N2 u, K5 D- m
呢啲感染性都好利害, 呢啲風氣由日本吹到去全亞洲

klozepyj 发表于 2024-3-17 21:31:02 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-17 12:38
' m) T4 E* B- O7 y呢啲感染性都好利害, 呢啲風氣由日本吹到去全亞洲
3 O: n  @) h( A- _8 |; q! c
你睇其实身边老一辈都经常机不离手了

adhk 发表于 2024-3-18 02:16:44 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-17 21:31+ N5 o* U7 M6 ]
你睇其实身边老一辈都经常机不离手了

& c5 h: r, t; C1 [" n6 P: n( F咁又係, 無論行坐卧企都係, 我基本上一出街就唔會睇睇視頻, 因為太危險

klozepyj 发表于 2024-3-18 08:53:52 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-18 02:16
5 V2 Z" @) \* q咁又係, 無論行坐卧企都係, 我基本上一出街就唔會睇睇視頻, 因為太危險

* J8 k/ X: F' N% Q0 r行路我就肯定唔睇了,主要是我兼顾唔到

adhk 发表于 2024-3-18 08:55:30 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-18 08:53
& i' Z! T+ M* n行路我就肯定唔睇了,主要是我兼顾唔到
  o- M% }+ k2 [% I: Q+ _
兼顾到都唔好, 街上隱藏太多危險

amenngan 发表于 2024-3-25 09:40:48 | 显示全部楼层
想買咪買囉…買唔難﹐買完要搵位放好﹐唔好比人嘈阻定先難