[每日闲聊] 压力影响消费倾向吗

Kiver 发布于2024-3-8 11:07 600 次浏览 110 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-3-14 10:28:22 | 显示全部楼层

回帖奖励 +3 星梦社区币

adhk 发表于 2024-3-14 08:49
0 A# Y5 m; j4 F# A: ]而家玩得多有啲無咩耐性咁情況出現
# A7 s% T: V: U2 B: L* a; b" \
是啊,所以有时就玩下啲消消乐既小游戏算了

adhk 发表于 2024-3-14 14:28:07 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-14 10:28
, H; j* m6 O1 N9 Y8 g1 A! ]是啊,所以有时就玩下啲消消乐既小游戏算了
- s' U$ Q' I  `  U; R; B
之前都打過一啲ONLINE GAME, 不過壓力都好大

wind6 发表于 2024-3-14 16:03:43 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-13 23:45! u. [4 x5 _- L' y8 t
你唔睇過, 點知買番嚟嘢係咩狀態
  |5 ?( S: H7 Q7 d& x4 |
噉係本身资源有问题嘅前提下嗟,而唔係本来冇问题嘅资源放得耐就变成有问题啰,本身有问题嘅资源你睇唔睇都会有问题嘅啦,只不过係你知同唔知嘅区别嗟

adhk 发表于 2024-3-14 16:50:19 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2024-3-14 16:03- k& `' O5 X; u2 b
噉係本身资源有问题嘅前提下嗟,而唔係本来冇问题嘅资源放得耐就变成有问题啰,本身有问题嘅资源你睇唔睇 ...
. m: k# e% Y  ?6 f) h' L. ]
咁又唔係啦, 知道有問題梗係CLAIM番佢同埋再搵過另外版本啦, 遲咗就無仇報要食自己

klozepyj 发表于 2024-3-14 20:16:27 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-14 14:28
" c6 z! c( Q4 t0 D" |, a1 Z# q1 f3 L之前都打過一啲ONLINE GAME, 不過壓力都好大
( P6 K" |9 o" G. o" S' ~
我就唔玩online了,有时啲网友唔太友善,二嚟,玩玩下想去个厕所都唔得,都唔知是玩定是返工

TR6600 发表于 2024-3-14 21:09:13 | 显示全部楼层
压力越大,消费越少

hsfrieza 发表于 2024-3-14 23:37:05 | 显示全部楼层
绝对影响啦,无钱啊啊

adhk 发表于 2024-3-15 09:07:03 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-14 20:16
: j& a; {3 _& n; B+ U: `7 B我就唔玩online了,有时啲网友唔太友善,二嚟,玩玩下想去个厕所都唔得,都唔知是玩定是返工 ...
' I3 e7 X/ z  u6 O3 L1 p
真係同番工蒫唔多, 一打就成日咁長

klozepyj 发表于 2024-3-15 13:48:52 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-15 09:07
, l1 o: p' H& O8 J. O7 H+ o真係同番工蒫唔多, 一打就成日咁長

! [6 \$ Z- E1 ]+ H' T所以感觉太困身了,都唔似是玩既

huohu 发表于 2024-3-15 15:03:55 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2024-3-8 15:18, T* L% v+ ?; ~  P; x% c
理性消费,保持心境平静
4 O$ o. e" b; r; l
有点难做到,冲动在所难免

adhk 发表于 2024-3-15 15:43:22 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-15 13:487 m. @5 O: Y2 O' ?5 z
所以感觉太困身了,都唔似是玩既

, \; h' T6 v4 b7 m2 i" U' u8 I1 W不過有好多人鍾意呢種感覺, 話有滿足感

wind6 发表于 2024-3-15 15:54:32 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-14 16:509 V5 R7 Z8 u1 X5 m+ z( q4 {
咁又唔係啦, 知道有問題梗係CLAIM番佢同埋再搵過另外版本啦, 遲咗就無仇報要食自己 ...

& {, A3 A2 Q2 ^  }0 |' }但係呢个同鞋摆得耐一定会烂係两回事啰,一个唔一定有问题,一个就百分百会摆烂啰