[每日闲聊] 你对个人收支清楚吗

Kiver 发布于2024-2-23 21:38 1259 次浏览 311 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-4-27 00:59:58 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-26 21:07
+ T0 \* S2 U; n' }! Y1 c5 `3 W$ ]戏行同粤语歌一样 真是睇住由盛转衰 几唏嘘噶
4 c8 a: U" Z( z& x# ~4 L* D# k; [
而家套周處除三害都係個香港人係香港唔拍得就走咗去台灣拍, 唔係嗰套就係港產片唔係而家咁變咗台灣片啦

klozepyj 发表于 2024-4-27 18:05:01 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-27 00:59# d, v  r$ L) r8 l* h: `/ O. i9 u
而家套周處除三害都係個香港人係香港唔拍得就走咗去台灣拍, 唔係嗰套就係港產片唔係而家咁變咗台灣片啦 ...

8 {2 [4 {, N1 Q7 A- w' v: ]" W无办法噶 自我审查啊

adhk 发表于 2024-4-27 20:18:24 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-27 18:05
& j1 s4 ^" z/ W  ]8 w无办法噶 自我审查啊
5 e6 B, W; y7 {  ]* y0 s3 J
所以戲行都係咁大, 隨時出番樣版戲

klozepyj 发表于 2024-4-28 08:50:52 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-27 20:18* H7 W# q* M) d
所以戲行都係咁大, 隨時出番樣版戲
! E1 o1 D6 }0 D
其实国内都偶尔翻拍下噶

adhk 发表于 2024-4-28 16:37:42 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-28 08:50
+ u( Q' Z# z, J; j* K! D. t+ k其实国内都偶尔翻拍下噶

: h' p, d" L# H3 d咁會唔會有人睇呢              

klozepyj 发表于 2024-4-28 20:52:35 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-28 16:37% q; K/ `0 _2 R
咁會唔會有人睇呢

5 d' E: r' t8 y; D我觉得效果一般咯 以前睇既人 觉得翻拍既无神韵 后生更加觉得无投入感

adhk 发表于 2024-4-29 00:57:19 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-28 20:528 C6 r4 M2 U& z5 m
我觉得效果一般咯 以前睇既人 觉得翻拍既无神韵 后生更加觉得无投入感

) z' j# D! n% a6 g/ r- X咁當然係啦, 太平盛世講鬥爭, 當然大形無氣氛啦,

klozepyj 发表于 2024-4-29 09:09:50 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-29 00:57
5 L" B5 o# X4 g' c咁當然係啦, 太平盛世講鬥爭, 當然大形無氣氛啦,

" y( X- G. r& X7 ^  p3 K, R: D" z有情怀既,睇新拍肯定觉得不伦不类,我哋睇又唔啱口味

adhk 发表于 2024-4-29 10:01:11 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-29 09:09
' T& b" V7 {' L5 ]+ v4 Y有情怀既,睇新拍肯定觉得不伦不类,我哋睇又唔啱口味

! I  r& p; O8 C; F! t+ d4 c3 Q+ w咁實有啲懷舊人嘅, 當年薄生未入牢前係四川都攪過一輪

klozepyj 发表于 2024-4-30 09:28:14 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-29 10:014 z1 }9 Y. v# b1 \
咁實有啲懷舊人嘅, 當年薄生未入牢前係四川都攪過一輪

- F+ E) d$ o6 N咁嗰个是造势啊嘛 话唔定拍呢啲戏既都是佢既人

adhk 发表于 2024-4-30 11:00:23 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 09:28+ V  n/ L0 t( \# o8 E) ]
咁嗰个是造势啊嘛 话唔定拍呢啲戏既都是佢既人
$ w8 p6 Q7 H1 a; _. G8 `
講講下又好有可能, 可能係引蛇出洞探一探佢自己有幾多死忠都唔定

klozepyj 发表于 2024-4-30 19:29:20 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-30 11:00+ \1 Z* Q7 c( y, y2 U$ W8 m/ ^0 |
講講下又好有可能, 可能係引蛇出洞探一探佢自己有幾多死忠都唔定
; ]3 w- m; T/ z1 R: k
是啊 舆论好紧要噶 虽然唔是好自由 但是如果风向变咗有机会影响到局面