[版务讨论] 长时间不访问账号星梦倒扣处理标准讨论

Kiver 发布于2022-8-19 13:30 3653 次浏览 83 位用户参与讨论   [复制分享主题]
IDOIDO 发表于 2024-3-13 15:53:02 | 显示全部楼层
扣饱佢啦。一零年注册,有需求翻来想求个片都唔得。
. B/ V, C3 A4 M6 m' y3 F# c
; V+ Y7 s6 d" @" c0 ~: }+ j* Z4 E! \要点名嘅课喺烂课,要打卡既游戏系烂作(包括宜家最吸金果几只,我话既),要打卡嘅论坛。。。
6 O4 r! Y* Q) L6 e
3 l: l0 J1 v& v# h0 a7 x中心化资源+限期分享+禁止公开=绝种预期。过一两年你地都死档断种噶啦,烂系硬碟面都唔比人睇。5 V& u( }  p0 R6 |: w
* [0 [$ Y8 ~  R9 m
商业用途?最大既用途系比D奇奇怪怪既视频免费网站收录左,不过佢地最近都陆续冚网铲所剩无几,或者视频都系死link。(“正规”网站都唔敢冇版权放正片,片段切到碎晒又唔齐)一D超旧既片(93粤语包青天)都系呢D网先有,唏嘘。+ ]1 ~  m& O/ i' J- d. c
公开资源越少,先有淘宝JS吊高来卖,而且可能系低画质版。- _9 x- q0 H% v" t

) Z( ?* k; q1 E" |" s0 G中意搞”独家“啊嘛。转载、上传就永久停发喔,对于你小圈子果小猫几百只以外既人来讲,发左同永久停发有乜区别啊?8 p4 E$ F7 s" y7 f" L+ [1 J9 M
成个粤语既根基都动摇紧啦,系广州街头见到陌生人都唔敢轻易开口讲粤语啦(费事一个”歧视外地人“帽子扣过来),香港都准备普教中啦。你地独占呢D嘢来托乜。

Kiver 发表于 2024-3-13 19:38:07 | 显示全部楼层
IDOIDO 发表于 2024-3-13 15:53. p+ I! d7 ]8 j
扣饱佢啦。一零年注册,有需求翻来想求个片都唔得。
6 a: x7 B0 j( O$ Q+ `! m; D
) j  m  {1 |: j  W' P% x要点名嘅课喺烂课,要打卡既游戏系烂作(包括宜家最吸 ...

! C! c# x3 v3 n2 l* h- X8 k# C" f; `你自己试想想,自己苦苦搞出来的东西,免费分出来,却发现有人拿去卖钱
' d2 `) l% a3 ~, _2 |) z( [/ {* L5 [: b/ k) ~. i
余下自己想啦

mooly_j 发表于 2024-3-18 23:53:48 | 显示全部楼层
中立吧 希望能有个请假模块

poliyxl 发表于 2024-3-20 17:00:14 | 显示全部楼层
最好是设置一个月不登录再扣

austin1270 发表于 2024-3-21 00:57:10 | 显示全部楼层
我都唔知原来唔登录会扣。

xbfbing 发表于 2024-3-21 10:16:52 | 显示全部楼层
有奖有罚是好事,确实懒或者论坛没有自己想要的资源,变为僵尸账号也无可厚非.

jimmarkken 发表于 2024-3-22 11:13:55 | 显示全部楼层
半个月再扣会好d,都唔会日日得闲噶

kobe1992 发表于 2024-3-28 00:42:47 | 显示全部楼层
有時工作需要, 可能真的很難每星期上線

long062009 发表于 2024-4-8 20:42:57 | 显示全部楼层
这么好的论坛,肯定要天天上啊7 g9 b7 U+ I' b* S

yuedongc 发表于 2024-4-8 22:13:51 | 显示全部楼层
不是吧

yuedongc 发表于 2024-4-8 22:14:52 | 显示全部楼层
不是吧

cpk 发表于 2024-4-19 08:27:48 | 显示全部楼层
令我想起手機遊戲成日要上線打卡。( }4 }9 Z, `% _( B8 g# C, Y3 f
7天太短,21天太長,中間14天最好。But我無得投票,但純粹講出個人意見