[每日闲聊] 【每周最佳问答】我的生肖可以食到咩嘢?

Kiver 发布于2021-8-26 21:45 5476 次浏览 43 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2021-9-1 23:02:54 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-9-1 22:42
. s; h% L( N3 ~3 p系依个* M4 l& x, e2 M4 {9 U0 m
https://baike.baidu.com/item/%E8%A1%94%E5%B0%BE%E8%9B%87/2609957?fr=aladdin

! @% G$ J0 g7 g8 S/ L讲起这个3 S3 ?, y" V& `! ?5 z; c0 K

' j" O! S: |9 C" Y7 r% J: u最近的国漫4 y  Y$ @3 B; Y& ]' p) b

( n4 |( x7 A/ y4 \/ Y青蛇劫起3 s* E7 U5 U! s0 H& A% M! K  Q/ a
' G. V% l4 {( O# H. t  g
也有讲蛇咬尾的时空通道

勇者罗兰 发表于 2021-9-2 20:39:52 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-9-1 23:02; _. ]6 H7 R3 e6 ]6 |/ X; v
讲起这个
0 {3 a0 [! _+ L: h7 U& N
  Q' o8 t* u! g. ~最近的国漫

$ G8 H" R8 U# `7 w; r/ ]0 e青蛇就未睇,不过可惜应该唔会有粤

Kiver 发表于 2021-9-2 20:41:13 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-9-2 20:392 R" i: a& y& s5 V' N5 v! h
青蛇就未睇,不过可惜应该唔会有粤
7 L9 \3 z( E6 U4 }8 o, l/ g
我去电影院看了!!!

勇者罗兰 发表于 2021-9-4 10:26:27 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-9-2 20:412 \7 ]2 R0 ?0 B4 @% _7 S& H
我去电影院看了!!!
. X4 n7 p; w' Z- x0 `: m, g. k
旧年到依家都冇去过

Kiver 发表于 2021-9-4 10:28:54 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-9-4 10:267 Q' `) f: q0 s; z) h1 w# \. _& G
旧年到依家都冇去过

1 M  J* ?0 b* }. q* {' x我都是从旧年到现在才去第一次
3 F0 `) p( q; F1 V0 g& ~" ^. |4 V9 t; l
自我小学后,第一次入电影院是睇 魔童降世

勇者罗兰 发表于 2021-9-4 10:41:56 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-9-4 10:28
) L8 I5 h1 h- @7 G我都是从旧年到现在才去第一次
8 n- K  k3 V- k, H5 G
# h- P" E6 e3 z自我小学后,第一次入电影院是睇 魔童降世 ...

: ?: O9 C- M/ W+ C0 P4 a1 o; `/ @9 ^毕业后,我好似最早系骷髅岛

Kiver 发表于 2021-9-4 10:43:59 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-9-4 10:41
' G$ X; t; J' y& c; z毕业后,我好似最早系骷髅岛

4 ^' s* m$ }' p! H8 I/ i& {3 Y" Z! {近依几年,我一年都是去五只手指都会数得完9 K* r8 }' T5 |5 b
, D* s: l+ l6 r/ h; p% N
好似去睇亲都是3D版的动画片

勇者罗兰 发表于 2021-9-4 10:45:26 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-9-4 10:43+ s8 \; X9 B' N& o6 {
近依几年,我一年都是去五只手指都会数得完
1 j+ L, E  y* F+ Z6 e' e! F& R: ?  o, R3 g+ M! n
好似去睇亲都是3D版的动画片 ...
5 X% g/ |! a; F( b
系咪陪细路去

Kiver 发表于 2021-9-4 10:50:22 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-9-4 10:45
; {' l7 [; D9 E( F( O3 _3 I' N: x$ ]0 P系咪陪细路去
' r2 ]( b: j! K: j5 U
不用讲的都知道咯

ggking 发表于 2021-9-24 12:13:00 | 显示全部楼层
吃咩吃,吃草

小靠 发表于 2021-10-2 10:39:01 | 显示全部楼层
想不到

Kiver 发表于 2021-11-5 01:35:55 | 显示全部楼层
仲没有最佳答案啵