[社区发布] 粤漫社接受会员营运捐助之声明(21-0204文)

Kiver 发布于2021-2-4 10:44 6950 次浏览 79 位用户参与讨论   [复制分享主题]
seed075 发表于 2021-2-21 15:45:54 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-21 14:53% a; Z# t% d  n# V9 d
你这是提意而已吧!!!

% _& S; x( [7 B$ F9 {7 w' @扫码会方便好多,飘雪都喺咁样。

Kiver 发表于 2021-2-21 16:19:34 | 显示全部楼层
seed075 发表于 2021-2-21 15:451 @" y. J- `- I% s0 Y
扫码会方便好多,飘雪都喺咁样。
& p% [7 V% ?+ b" ], ]$ @6 |- a8 b
只是难判断谁转账过来而已5 S9 C% [' v. g) v. U. r( J, X! f

' n) U- U) u: u6 Z% t# c3 @可以自由加多一角几分来区别的

seed075 发表于 2021-2-21 16:22:22 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-21 16:19
& h) D7 J5 Z" P1 q& _只是难判断谁转账过来而已" W/ H3 B) n# E
$ L/ m3 }, U$ s
可以自由加多一角几分来区别的 ...

- j6 S* U( i  p1 ~- Z( n# `/ _转咗之后可以PM返讲声该ID就可以了

Kiver 发表于 2021-2-21 16:24:40 | 显示全部楼层
seed075 发表于 2021-2-21 16:22
/ [6 k7 i% M& E6 P转咗之后可以PM返讲声该ID就可以了

; G) B3 l- |2 B的确是可以甘样

mkdi 发表于 2021-2-21 16:56:03 | 显示全部楼层
@seed075 @Kiver 其實,可以係付款嘅時候備註一下論壇ID。又或者,開一張專屬嘅帖子或者PM形式講一下付款嘅流水號碼就清楚得多啦!

Kiver 发表于 2021-2-21 17:44:49 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-2-21 16:56+ t* k5 Y& O9 U8 d+ ]
@seed075 @Kiver 其實,可以係付款嘅時候備註一下論壇ID。又或者,開一張專屬嘅帖子或者PM形式講一下付款嘅 ...
0 V% G. T0 }$ @1 R
PM好,一对一!!!
' ]( ^, f/ H8 S$ t+ e' _
( h0 |/ t" n! i) K% P现在最怕是低级的捐了过来* }$ r  ?/ P7 Z6 X& [5 X: |; n
' B) y7 M6 Q4 P' U
是不是写明,低级别真是无偿捐献

mkdi 发表于 2021-2-21 19:04:13 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-21 17:449 P& U: A3 r; |
PM好,一对一!!!( ?' N- l. R9 C$ W5 V- A6 J" |1 a

4 w. d0 V" Q( i0 L" W( U$ V( J, K现在最怕是低级的捐了过来
4 U% a0 }' `1 v# B- ~# p
如果真係咁樣嘅話到時,你可以開帖講明清楚就係啦!

seed075 发表于 2021-2-21 19:32:22 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-2-21 16:56: k4 {9 h4 V- h" F" N
@seed075 @Kiver 其實,可以係付款嘅時候備註一下論壇ID。又或者,開一張專屬嘅帖子或者PM形式講一下付款嘅 ...

`$ c8 L7 r: g" c- {; `2 \0 k喺啊,咁样真喺比较方便,就PM提醒社长就可以啦,佢喺管理员就佢知喺边D嘅ID过咗数就OK。

seed075 发表于 2021-2-21 19:36:53 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-21 17:44
% t4 a6 d9 C3 f! {9 U2 PPM好,一对一!!!& d6 n: C( M. n! c

" V2 N% A5 ~1 \' i# M# c- d现在最怕是低级的捐了过来
; R% C7 [9 m# @1 v
其实想问下喺咪需要限制低等级会员嘅捐助,呢样嘢其实讲心嗻,
+ V2 c+ p: a! @主要有心其实都可以嘅,其实公告都讲明唔喺话捐几多钱就可以得到几多5 _7 _/ |- o; X, L6 I
回报,纯喺一种心意,既喺有心人又可以支付得起都可以了,有必要限制等级?

Kiver 发表于 2021-2-21 19:44:57 | 显示全部楼层
seed075 发表于 2021-2-21 19:36! B! x: A& e$ ?5 @! j. r% n  ^! l
其实想问下喺咪需要限制低等级会员嘅捐助,呢样嘢其实讲心嗻,4 a1 l' Z# x1 O; W/ Q- p9 l
主要有心其实都可以嘅,其实公告都讲明唔 ...
9 d0 |# ^& Z! o$ m- r: [& j
低等级就无偿捐助啦~!!!

seed075 发表于 2021-2-21 20:29:05 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-21 19:44
- Q; t$ f5 {! q- X低等级就无偿捐助啦~!!!

1 J( [0 d; V5 u* ]8 `讲心嗻冇限制最低消费吧?

Kiver 发表于 2021-2-21 20:34:25 | 显示全部楼层
seed075 发表于 2021-2-21 20:29- a% ?* b- v' L' x# d0 q0 x+ v4 R
讲心嗻冇限制最低消费吧?
4 H8 I: L& l* D  r3 X( }7 Y
你想0.01RMB?