[幽默情感] 我分享不是比你放出去賣!

manghk 发布于2020-12-24 14:19 9295 次浏览 92 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2021-2-4 10:03:21 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-4 10:01
* k4 G( x! P1 I5 v6 d1 G- F冇啊,系咪乜野合成组织,你帮我带路啦

8 z. x! N4 k0 F6 B0 t7 ~* I你有没有加我QQ的?

killyou 发表于 2021-2-4 10:05:42 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-4 10:03
$ U5 K+ S( ]) r你有没有加我QQ的?
& Z- J8 ~3 e  Q" `& d* \+ l
都冇啊,你qq几多,我加你

Kiver 发表于 2021-2-4 11:38:25 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-4 10:05
! X: ], w/ J2 W6 b/ e都冇啊,你qq几多,我加你

; `. _' f% F! W45125348
9 p1 |0 Q& _9 q% M! n4 }  ?2 g  X; U# S9 J' B: g# T. ?: C& v4 F+ L
加时讲明粤漫社及粤漫社账号

killyou 发表于 2021-2-4 11:45:40 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-4 11:38* P/ T0 E' w" M; L% s6 Q& h
6 |$ p' O/ c2 b/ }, }8 b" c9 C. d
: s: @7 q5 U! H; T! ?! q4 [# j加时讲明粤漫社及粤漫社账号

+ M2 G: r; P& m4 b4 i; G已加,我去食饭先,得闲倾

菠萝 发表于 2021-2-4 14:23:19 | 显示全部楼层
想知道飘雪论坛他们里面的人对于这个卖资源是怎么看的

菠萝 发表于 2021-2-4 14:27:54 | 显示全部楼层
在他店铺狠狠的骂他然后给差评

Kiver 发表于 2021-2-4 14:58:16 | 显示全部楼层
菠萝 发表于 2021-2-4 14:272 R9 O$ H; [1 u# A0 [

+ i% W5 T7 O' T$ m" \你买了他东西才可以评价,且在闲鱼里,评价是没有意义的,不像淘宝店

Kiver 发表于 2021-2-4 14:59:01 | 显示全部楼层
菠萝 发表于 2021-2-4 14:27; }1 X9 \; ^! j. S9 o

2 C8 a; J+ }% d! f$ r7 j- S' V闲鱼是看支付宝的芝麻分的

勇者罗兰 发表于 2021-2-4 17:04:22 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-4 08:38- ~2 P1 W: F! z: |& m9 d  F
画质差,所以要合成,音频系几清晰嘅,搵到嘅两套碟分别系欲望野兽街(露娜蒂克之夜)同yinshou早濑郁美版 ...
" ?/ [' r+ r; e+ V7 E$ X, K& x
甘我记低你先

勇者罗兰 发表于 2021-2-4 17:05:26 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-4 08:41
( G/ V* W- T# i* h9 I3 j/ u合成嘅魅力就起呢度,我当初一睇啲老粤漫画质差,以为冇得救,结果入嚟论坛睇,原来有合成呢家嘢,所以先 ...
5 Q; |8 x3 H2 T1 R) @
依家知都唔迟噶,期待你D大作

勇者罗兰 发表于 2021-2-4 17:07:47 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-4 09:25
) W- Y/ \1 r$ X& D1 A/ l& c/ z最早的合成元老已经不见人影了
+ B2 M" a! y/ y. Q( y! P# n
早期D前辈应该多数都有晒家室,日常各种忙了

killyou 发表于 2021-2-7 18:34:53 | 显示全部楼层
$ g$ v1 p8 g' R4 }. V* ?# ^
勇者罗兰 发表于 2021-2-4 17:046 I9 I0 V5 U2 E8 h
甘我记低你先

7 A0 b/ Z6 ]2 g" a# d  ~* \我呢几日响度搵清晰片源,尽量搵兵仔落地行版本  q/ b8 J: M/ {

5 j  t6 r' T% v0 z呢个系原版vcd嘅画面,好差,yinshou系国粤双语嘅,所以我到时打算合成三语,但vcd音频格式系以左右声道区分嘅,所以用mkvtool系冇办法直接分离国粤两个音轨,所以家阵响度惗紧点样分离,而且vcd有分段格式, {$ P1 K9 m9 C4 a: `; ?
5 v9 F3 c" ]  N; F0 L
单嘢掂咗嘅话,我就只打算分享俾mdki,你同埋管理,所以你都系要等下! K( I# G& G6 h* {7 J' c3 H4 L! K3 R
& a0 l  o, i0 ?) p( _' R& _

9 }5 t3 @0 y& P% Z$ E& p* i# `  n